Altın Takı

Kararan Takılar Nasıl Parlatılır?

Giyimine önem gösteren kişiler, son derece uyumlu parçaları bir araya getirerek kombinler yapıyor. Giyimde en çok dikkat çeken parçalar arasında takılar bulunuyor. Takı kullanımı, her ne kadar kıyafete ve yapılan kombine göre farklılık gösterse de takı takmayı seven çok sayıda kişi bulunuyor. Takı kullanmaya seven kişilerin en fazla canını sıkan konuların başında belli bir süre sonunda takıların kararması geliyor.

Takılar ne kadar kaliteli olursa olsun, belli bir zamandan sonra kullanıma da bağlı olarak kararmalar meydana geliyor. Takıların kararması kullanımını da ne yazık ki olumsuz yönde etkiliyor. Takı kullanmaya seven birçok kişi takılarının kararmaya başlamasından sonra kullanmaktan kaçınıyor. Ancak oldukça basit yöntemlerle kararan takılarınızı sadece birkaç dakika içinde kolayca parlatabiliyorsunuz.

Takılar Neden Kararır?

Takılar, tüm giyim kombinlerini ortaya çıkaran parçalar oluyor. Takılar her ne kadar oldukça küçük ve etkisiz gibi görünse de kişinin görünümüne oldukça etki ediyor. Takıların kullanılmasını engelleyen şeylerin başında kararmaları geliyor. Her ne kadar takıların kararması, takının kaliteli olup olmamasına bağlansa da aslında tüm takılar belli bir süre sonra kararmaya başlıyor.

Aslında düzenli bir şekilde bakımı ve temizliği yapılan takıların kararmasının önüne geçiliyor. Takıların kararmasının en büyük nedeni sık kullanımı oluyor. Bunun dışında her ne kadar takıların içeriğinin kaliteli malzemeden olması etkilemese de zamanla kararmalar görülebiliyor. Bunun dışında özellikle imitasyon takılarda görülen kararmalarda hava ile temasta etkili olabiliyor. Aynı zamanda takıların çok sık suyla temas etmesi de kararmasına neden olabiliyor. Takıların karamasına neden olan birçok farklı neden bulunuyor.

Kararan Takılar Parlatılır Mı?

Takı kullanımının git gide arttığı biliniyor. Onlarca farklı malzemeden yapılan pek çok takı çeşidi bulunuyor. Takıları kullanmayı seven kişi sayısı da buna bağlı olarak artıyor. Bazı takı modelleri daha sade olurken bazı takılar daha gösterişli olabiliyor. Takıların belli bir süre sonrasında kararmaya başladığı biliniyor.

Bazı takılar daha hızlı kararırken bazıları daha yavaş kararabiliyor. Bunun en önemli nedeni ise takıların yapıldığı malzeme ve kullanım durumu oluyor. Sürekli olarak kullanılan ve suyla çok fazla temas eden takılar daha hızlı kararıyor. Birçok kişi kararan takılarını kullanmıyor. Ancak kararan takıların parlatılarak tekrar ve çok uzun süre kullanılması sağlanıyor.

Hangi Takılara Parlatma Yapılır?

Birçok farklı takı çeşidi olduğundan hangi takılara parlatma işleminin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Parlatma işleminin yapılacağı takılar şunlardır:

  • Altın takılar
  • Gümüş takılar
  • Bakır takılar
  • İmitasyon takılar
  • Altın kaplama takılar
  • Zirkon takılar

Bu maddelerde belirtilen takılar en çok tercih edilen modeller arasında bulunuyor. Takıların hangi malzemeden yapıldığı parlatma işleminin yapılıp yapılmayacağını da ortaya koyuyor. Bu maddelerde belirtilen takıların her birine kolayca parlatma işlemi yapılarak uzun süreler boyunca en canlı rengiyle kullanılması sağlanıyor.

Hangi Takılara Parlatma Yapılır?

Altın Takılar Nasıl Parlatılır?

Altın takıların özellikle kadınlar tarafından oldukça sık tercih edildiği biliniyor. Altın yapı olarak her ne kadar kararmaya karşı diğer takı malzemelerine oranla daha dayanıklı olsa da zamanla çeşitli nedenlere bağlı olarak renginde bir açılma görülebiliyor. Altın takıların parlatılması işlemi daha çok kuyumcular tarafından yapılıyor. Ancak sizde kararan ya da rengi açılan altın takılarınızı evinizde kolaylıkla parlatabiliyorsunuz.

Bunun için tek yapmanız gereken rengi açılan ya da kararan altın takılarınızı bir kabın içe alıp içerisine sıcak su ve biraz sıvı bulaşık deterjanı eklemek oluyor. Birkaç dakika bu karışımda bekleyen takılarınızı bir diş fırçası yardımıyla biraz ovalayarak eski rengine döndürmeniz mümkün oluyor. Bu işlem hem son derece kolay hem de oldukça etkili olduğundan belli aralıklarla yaparak altınlarınızın renginin canlı olmasını sağlayabiliyorsunuz.

Gümüş Takıları Parlatma İşlemi

Takıların karaması denilince hiç şüphe yok ki ilk olarak akla gelen gümüş takıların kararması oluyor. Gümüş takılar, gümüşten yapıldığı için kararmaya oldukça yatkın oluyor. Ancak gümüş takıları parlatma işlemi de son derece kolay oluyor. Kararan gümüş takılarınızı parlatmanız için 2 farklı yöntem bulunuyor. Bunlarda ilki bir kabın içine kararan gümüş takılarınızı koyun.

Daha sonra üzerine karbonat serpip sirke dökün. Son olarak sıcak suyu ekleyip birkaç dakika bekletin. Daha sonra yine diş fırçasıyla takılarınızı ovun. Son olarak gümüş takıları çıkarıp soğuk suda bekletin. Gümüş takılar için 2. yöntem ise gümüş takıları diş macunu ve diş fırçasıyla iyice ovmak oluyor. Bu yöntemlerin her ikisi de oldukça etkili oluyor. Gümüş takılarınızı bu şekilde parlatarak uzun süre kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Gümüş Takıları Parlatma İşlemi

İmitasyon Takıları Parlatmak

En fazla kullanılan takı modeli imitasyon takılar olduğundan imitasyon takıların parlatılması son derece önemli oluyor. İmitasyon takıların parlatılma işlemi de diğer takılarla neredeyse aynı oluyor. İmitasyon takıların parlatılması işlemi için gerekli olan tek şey limon ve karbonat oluyor. Takıları limonu karbonata batırarak iyice ovun. Ardından sıcak suda bekletin bu şekilde imitasyon takılarınızı da parlatabiliyorsunuz.

Takı Parlatma İşlemi Hangi Aralıkla Yapılmalı?

Kararan takıların nasıl parlatılacağı her zaman merak edilen bir unsur oluyor. Ancak kararan takıların parlatma işleminin ne denli kolay olduğu bu yazıda oldukça detaylı bir şekilde anlatılıyor. Takı parlatma işlemi son derece etkili olduğundan en ufak bir kararma da takıların hemen parlatılma işlemine yöneliyorlar.

Ancak kararan takılara çok sık parlatılma işlemi yapılmaması gerekiyor. Takılar çok karardığı zaman yani sık kullanım için ayda 1 defa bu işlemlerin yapılması öneriliyor. Sık aralıklarla yapılan takı parlatma işlemi ne yazık ki takıların malzemelerine zarar verebiliyor. Takı parlatma işleminde belli aralıklarla uzun süreli olarak yapılmasında fayda bulunuyor.

Daha fazla içerik için: https://blog.asligold.com/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu