Altın Takı

Aslı Gold Önerilerini Okumadan Düğün Takılarınızı Seçmeyin

Çok uzun zaman hayallerinizdeki gelinliği aradınız, ona uygun ayakkabı düşündünüz, saç ve makyaj modellerine bakarken seçenekler arasında kararsız kaldınız ve sıra parıltınızı arttıracak takı seçimlerine geldi. En özel gecende seçtiğin harika gelinliğine uyum sağlayacak, şıklığını zirveye ulaştıracak takı seçimlerini de yaptıktan sonra güzel bir dinlenmeyi hak ediyorsun. Senin yükünü hafifletmek adına takı seçimlerinde sana yardımcı olmaya geldik. Aslı Gold ekibinin deneyimli tasarımcılarıyla konuştuk; “takı seçiminde neler önemlidir? ,” takı ne renk olmalıdır?, takının tarzı nasıl olmalıdır? gibi soruların yanıtını sizler için derledik.

Düğün takısı seçimlerinde takının modeli ve rengi dışında, baştan aşağı uyum içinde olmanı sağlayacak bazı faktörler bulunuyor. Seçtiğin saç modeli, yüz hatların, boyun yapısı, gelinliğin yaka şekli ve modeli, gelinlikte kullanılan parıltı yoğunluğu gibi ince noktalara dikkat ederek kimsenin unutamayacağı güzellikte bir gelin olmak için önünde hiçbir engel yok. Şimdi kahveni de yanına al ve birlikte bu kriterlerin detaylarını inceleyelim.

1.Gelinliğin Boyun Detayının Önemi

Gelinliğin boyun çizgisi, hangi takıların giyileceğine karar verme konusunda birincil belirleyicilerden biridir. Boyun çizgisi daha yüksekse ve çizgi boynunuzun hemen altında bitiyorsa veya tüm boynunuzu kaplıyorsa; kolye takmamak daha akıllıca olur. Aynı şekilde, gelinliğin boyun çizgisinde çok fazla detay varsa, onunla bir kolye kullanmaktan uzak durmalısınız. Üst üste iki detay sadece birbirini öldürecek ve iyi görünmeyecektir. Bunun yerine, görünümünü tamamlamak için damla küpeleri tercih edebilirsin. Gelinliğin straplez,  V yaka veya göğüs kısmı daha açık olan bir modelse gelinliğinin güzelliğini gölgede bırakmayacak kolye ve gerdanlık kullanmak hoş bir görünüm sunacaktır. Kolyenin sade veya daha gösterişli bir model olması ise yine gelinlik modeline ve senin zevkine bağlı, Aslı Gold altın kolye modelleri https://www.asligold.com/kolye/altin-kolyeler ve pırlanta kolye modelleri https://www.asligold.com/kolye/pirlanta-kolye arasından mutlaka kendine uygun kolyeyi bulacaksın.

2.Gelinliğin Yakası ve Küpe Uyumu

Yaka ve küpelerin uyumunu yakalamak kolyelerin aksine daha kolaydır. Yine de, bazı küpelerin gelinliğinle rekabet etme ve onu gölgede bırakma şansı hala var. Bu tabi ki istemediğimiz bir durum olurdu. Gelinliğin aşırı derecede gösterişli ve süslü ise, onu bir başka gösterişli mücevher parçasıyla tamamlamaya çalışmak, gelinliğin kendini göstermesi açısından en büyük yanlışlardan biri olacaktır. Saçların, makyajın ve gelinliğin zaten orada olduklarını yüksek sesle bağırıyorsa; neden oyuna başka bir ses ekleyelim ki?

Şıklığını riske atmazken hem de istediğin gösterişi yakalamak için elmas veya inci küpeleri tercih edebilirsin. Modası geçmeyen bu modeller ve sadeliğinin yanında kendini kraliçe gibi hissettireceğinden birçok gelinin de ortak tercihi konumunda. Elmas yerine farklı değerli taşlar kullanmak istiyorsan, bunları nasıl birleştirdiğine bağlı olarak benzersiz bir görünüm oluşturabilirsin. İşin püf noktası, gösterişi mümkün olduğunca asgari düzeyde tutmaktır. Büyük taşlar kullanmaya çalışmayın, çünkü taş büyüdükçe zarafet azalır.

Saç modeli ve seçilen küpe modeli arasındaki uyum da bir diğer önemli kriterdir. Saçlarınızı gevşek veya açık tutmaya karar verirseniz, tercih ettiğiniz minimal küpeleriniz görülmeyebilir. Buradaki en güvenli seçim, daha toplu saç modelleri kullanarak küpelerinizi ortaya çıkarmak olacaktır.

3.Bilezik Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli

Ne tür bir bilezik takacağınızı seçerken gelinliğin kolları çok önemlidir. Gelinliklerin çoğunun kolları yoktur fakat uzun kollu bir gelinlik modeli seçtiyseniz ve bileklik takmak istiyorsanız farklı kombinasyonlar ortaya çıkmaktadır. Gelinliğin tasarımı ne olursa olsun (uzun kollu olmadığı sürece), görünümünüzü tamamlamak için basit ama göz alıcı bilezikler kullanmak her zaman şıklığınızı bir adım öne taşır. Bununla birlikte, uzun kollu bir gelinlik giyiyorsanız, o zaman bir bilezik takmamak en iyisidir. Gelinlikle kaplı bir kolda kullanılan bileklik demode bir görünüm kazanmanıza sebep olabilir. Bizden size ufak bir tüyo: bilekliği sağ bileğinizde tercih ederek sol elinizdeki alyansın etkisinin azalmasına engel olabilirsiniz. Bileklik modeline karar vermeden önce Aslı Gold modellerine göz atmayı unutmayın: https://www.asligold.com/bileklik/altin-bilezik

4.Takı Seçimlerinizle Gelinliğin Güzelliğini Vurgulayın

Takı parçalarınız gelinliği ve genel tarzınızı gölgede bırakmamalıdır; bunun yerine onları tamamlamalıdırlar. Mücevherinizin çok fazla olup olmadığını anlamak bazen kafa karıştırıcı olabilir. Burada, aynanın karşına geçip şu soruları sormak çok etkili olacak: Mücevheriniz parlarken gelinliğe dikkat çekiyor mu? Gelinliğin güzelliğini çalmadan genel şıklık ve zarafetinizi arttırıyor mu? Cevabınız evet ise, aksesuarlarınızı gelinlikle zarif bir şekilde birleştirmeyi başarmışsınız demektir. Vurgulanan mücevherlerinizle zarafet oyununuzun seviyesini artırmaya çalışın.

5.Gelin Takılarında Çok Fazla Renk Kullanmayın

Zarif bir görünüm arıyorsanız, takılarınızın bütününde tek bir renk kullanmak daha iyidir. İki farklı renkte takı kullanımında, birbiri içinde uyumu yakalamak çok zor olacağından genellikte uzak durulan bir stildir. Fazla renk denemek karmaşaya ve genel olarak uyumsuz görünmenize sebep olabilir. Çok emek hazırlandığınız bu gecede gelinliğin ve kendinizin cazibesini yok etmek en istemediğimiz durumdur. Bu yüzden sadelikten vazgeçmeyin, takıların genelinde aynı rengi tercih ederek hem risksiz hem çok şık görüneceksiniz!

6.Gelinlik Rengine Göre Takılardaki Renk Seçimi

Herkes beyaz gelinlik tercih etmek istemeyebilir, özellikle son zamanlarda farklı renkteki gelinlik modelleri oldukça popüler. Gelinlik rengine uyum sağlayacak takı renk seçimi nasıl olmalıdır? Birlikte inceleyelim:

Beyaz Gelinlik: Açık, düz beyaz bir gelinlik giyiyorsanız, takı rengi seçiminiz farklı renk giyen diğer gelinlerden daha kolay olabilir. Beyaz bir gelinlik, beyaz altın gelin takıları gibi parlak metallerle harika görünür. Tercihlerinizi beyaz altın, elmas veya beyaz incilerden yana kullanarak enfes bir güzelliğe sahip olacaksınız.

Şampanya Renkli Gelinlik: Son zamanlarda oldukça popüler olan şampanya renginde bir gelinlik giymeye karar verdiyseniz, gelinliğin rengi sarıya yakın tonda altındır. Bu nedenle, görünümünüzü tamamlamak için altın takıları tercih edebilirsiniz. Çok fazla sarı tonunu kullanmayı riskli bulursanız, şampanya incileri gibi harika şampanya renkli mücevherler de harika görünecekti. Bu şekilde hem güvenli oynar hem de gelinliğinizi mükemmel bir şekilde tamamlarsınız.

Fildişi Gelinlik: Buna şaşırabilirsiniz, ancak fildişi bir gelinlik sarı altın takılarla harika görünüyor. Altın rengi, fildişinin boğucu rengine inanılmaz bir canlılık katıyor. Yine de bunu çok riskli bulursanız fildişi renkli mücevherler, inci ve elmaslar kusursuz bir görünüm yakalamanızı sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu