Altın Takı

İşaret Parmağına Yüzük Takmak Ne Anlama Gelir?

İnsanların modaya bakış açıları her geçen gün değişmektedir. Bu değişikliklerden biri de yüzük takılan parmaklarda meydana gelmiştir. Eskiden insanlar baş, yüzük ve serçe parmaklarına yüzük takarken şimdi beş parmağının beşine de yüzük takan insanlar vardır. Yüzük parmağına yüzük takmak dinen caiz olan ve bu konu hakkında hiçbir ihtilaf bulunmayan bir durumdur.

Ancak bazı parmaklara yüzük takmanın ne kadar doğru olduğu tam olarak bilinmemektedir. Bu parmakların başında işaret parmağı yer almaktadır. İnsanlar, her parmağa takılan yüzüğün belli bir anlam ifade ettiğini düşünürler. Peki, işaret parmağına yüzük takmak ne anlama gelir? Bu parmağa yüzük takmak, dinimizde günah olarak mı kabul edilmektedir? Bu sorular hakkında merak ettiğiniz her şey sizlere açıklanmıştır.

İşaret Parmağına Yüzük Takma

İşaret parmağına yüzük takma, son zamanlarda çok popüler olmuştur. Özellikle de kadınların fazlaca tercih ettikleri bir durumdur. İşaret parmağına takılan yüzükler, genellikle tarz amaçlı bir harekettir. Yani birçok insan alışılagelmiş tarzların dışına çıkmak için böyle bir tercih yapmaktadırlar. Ancak bu parmağa yüzük takmak, çok fazla tartışılan bir konu olmuştur. Çünkü bazı insanlar, bu parmağa yüzük takmanın kesinlikle haram olduğunu söylemektedirler. Ama bu konu hakkında kesin bir hüküm vermek son derece yanlıştır.

İşaret Parmağına Yüzük Takmanın Anlamı

İşaret parmağına yüzük takmanın herhangi bir anlamı bulunmamaktadır. Çünkü bu parmağa takılan yüzüklerin sadece aksesuar amaçlı olduğu tahmin edilmektedir. Ancak toplumumuzun bazı kesimlerinde bireyin bekar olduğunu belirtmek için bu parmağa yüzük taktığı düşünülmektedir.

Ama bu sadece bir söylemdir. Yani bazı toplumlarda böyle bir söyleme inanılmamaktadır. Kısacası işaret parmağına yüzük takmanın kesin bir anlamı bulunmamaktadır. Ancak bu konu hakkında kabul edilen bazı anlamlar vardır. Bunlar ise şunlardır:

  • Süs amacı taşıyan bir anlamı vardır.
  • Bekar olduğunun bir göstergesidir.
  • Dikkat çekmek amacı taşıyan bir anlamı vardır.

Ancak bunlar sadece toplumun kendi kafasından çıkardığı birtakım inanışlardır. Ancak genel olarak insanların sadece farklı bir tarz yakalamak için böyle bir şey yaptıkları düşünülmektedir. Yüzükler, yüzük parmağına takıldığı zaman bir anlam kazanır. Çünkü yüzük parmağına yüzük takmak, evli olduğunuz anlamına gelmektedir.

İşaret Parmağına Yüzük Takmak Günah Mıdır?

İşaret parmağına yüzük takmak günah değildir. Bu durum her ne kadar büyük bir günahmış gibi yansıtılmaya çalışılsa da aslında işaret parmağına takılan yüzük hakkında kesin bir uyarı yoktur. Bundan dolayı işaret parmağınıza her türlü yüzükleri takabilirsiniz. Hatta isterseniz bu parmağınıza altın yüzükler de takabilirsiniz. Aslı Gold sitesinde parmaklarınıza takabileceğiniz mükemmel yüzük seçenekleri bulunmaktadır.

İşaret Parmağına Yüzük Takılır Mı?

İşaret parmağına yüzük elbette takılır. Bu konuda söylenen yalan yanlış şeylere kesinle inanmayın. Yüzüğünüzü istediğiniz parmağınıza takabilirsiniz. Bu durumlara olumsuz anlamlar yüklemek isteyen birçok insan bulunmaktadır.

Hatta işaret parmağınıza yüzük taktığınız zaman size olumsuz anlamlar yüklemektedirler. Bu toplumumuzun bazı kesimlerinde yaygınlaştırılan bir söylemdir. Özellikle de yaşlı kesimler, işaret parmağına takılan yüzüğe çok fazla anlam yüklemektedirler. Bu anlamların birçoğu ise olumsuzdur.

İşaret Parmağına Nasıl Yüzükler Takılır?

İşaret parmağına her türlü yüzük takılabilir. Bu tamamen sizin beğeninize kalmış bir durumdur. Dilerseniz gümüş dilerseniz de altın yüzük takabilirsiniz. Önemli olan yüzüğün parmağınızda şık durması ve tarzınızla uyumlu olmasıdır. İşaret parmağına yüzük taktınız diye size olumsuz eleştiri yapanlar olacaktır. Böyle zihniyetteki insanlara aldanmayın. Çünkü işaret parmağına yüzük takmak günah değildir.

İşaret Parmağına Yüzük Takmanın Toplumdaki Yeri

İşaret parmağına yüzük takmak, bazı yerlerde çok kötü anlamlar içermektedir. Bu kötü anlamları yükleyenler ise sadece insanların yanlış düşünceleridir. Çünkü işaret parmağına yüzük takmanın doğru olmadığını savunmaktadırlar. Hatta o kişinin sanki büyük bir günah işlediğini bile düşünmektedirler.

İşaret Parmağı Yüzükleri

Bundan dolayı işaret parmağına yüzük takmanın anlamı her toplumda farklı olabilir. Bazı bölgelerde ise işaret parmağına yüzük takmanın tek bir anlamı vardır. O da sadece süs amaçlı olmasıdır. Yani toplumda bu konuda farklı anlamlar meydana gelmiştir. Bundan dolayı işaret parmağına yüzük takan birine, bir anlam yüklemek doğru olmaz.

İşaret Parmağına Takılan Yüzük Modelleri

İşaret parmağına takılabilecek binlerce yüzük modeli bulunmaktadır. Bu parmağa takılan yüzük modeli, tamamen kişinin tercihindedir. Ancak toplumumuzda genellikle tercih edilen parmak, yüzük parmağıdır. Çünkü bu parmağa takılan yüzüklerin özel bir anlamı bulunmaktadır.

Aslı Gold’da yüzük parmaklarınıza takabileceğiniz farklı yüzük modelleri bulunmaktadır. Üstelik altın olan bu yüzük modelleri, çeşitli indirimlerle sizlerin karşısındadır. Ancak dilerseniz, sitede yer alan bazı yüzük modellerini işaret parmağınıza da takabilirsiniz. Özellikle de harfli olan yüzükler, işaret parmağınıza ayrı bir hava katacaktır.

İşaret Parmağına Yüzük Takmanın Dinde Hükmü

İşaret parmağına yüzük takmanın bir anlamı olmadığı gibi dini bir hükmü de yoktur. Bu konu üzerinde fazla durulmasının sebebi, işaret parmağına yüzük takmanın günah olduğu hakkındaki görüşlerden dolayıdır. Ancak bu parmağa yüzük takılmaması gerektiği konusunda net bir hüküm yoktur. Bundan dolayı işaret parmağına yüzük takmanın bir sakıncası da bulunmamaktadır.

İşaret Parmağına Takılan Yüzük Zararlı Mıdır?

İşaret parmağında takılan yüzüğün hiçbir zararı yoktur. Bu konuda tereddüt etmenize gerek de yoktur. Bu da bir söylemdir. İşaret parmağına yüzük takılmaması için söylenen bir laftır. Çünkü bu parmağa yüzük takılmasının günah olduğunu gerçekten düşünen insanlar vardır.

Yüzüğünüzü istediğiniz elinize ve parmağınıza takabilirsiniz. Sadece yüzük parmağına yüzük takılmasının bir anlamı bulunmaktadır. Onun dışında hangi parmağınıza yüzük takarsanız takın, kesin bir anlam çıkarmak mümkün değildir. Bu nedenle de işaret parmağınıza yüzük taktığınızda insanların her türlü anlam çıkarabileceklerini unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu