Altın Takı

2022 En Popüler Düğün Seti Modelleri

Düğünler hakkında en çok merak edilen 2022 düğün seti modelleri ve fiyatları bilgisi oldukça değişkendir. Düğünde takılacak setin ağırlığı, işçiliği, altının ayarı gibi faktörler düğün seti fiyatlarını değiştirir.

Genellikle damadın ailesinin geline düğün hediyesi olarak altın seti takıldığı bilinir. Damadın ailesi bütçesine uygun olan altın seti tercih ederek geline düğünde hediye eder.

Düğünlerde Gelin Ve Damada Neler Takılır?

Düğünlerde gelin ve damat, ailelerinden ve yakın çevrelerinden altın veya para hediyesi alırlar. Düğünde çiftlere yakın çevrelerinin bu şekilde hediye vermesinin sebebi, çok masrafı olan gelin ve damada destek olmak olarak bilinir.

Gelin ve damada misafirlerin bazıları gram altın, çeyrek altın, yarım altın veya tam altın takarken bazı misafirler para takmayı tercih eder. Bu durum herkesim bütçesine göre değişen bir durumdur.

Düğünlerde Gelin Ve Damada Neler Takılır?

Yakınlık Derecesine Göre Düğünlerde Takılan Takılar Hangileridir?

Çekirdek aile bireyleri genellikle kararlaştırılmış miktarlarda takıları takan bireylerdir. Düğünde en büyük takı genellikle 1. derece akrabalardan gelir.

Birinci derece akrabalar altın kemer, altın zincir, altın kolye, altın küpe ve benzeri maddi değeri yüksek olan takıları takar.

2.derece akraba olarak bildiğimiz dayı, amca, teyze ve hala çekirdek aile bireylerinden sonra en fazla altını takması gereken bireylerdir.

Yakın akraba olarak nitelendirilen bu bireyler genellikle bilezik takarlar. İkinci derece akrabalar takacak para bileziğin ayar, gramaj ve model seçimini bütçelerine uygun şekilde seçerler.

  • Düğüne katılan amca çocukları, dayı çocukları, teyze çocukları gibi aile bireyleri genellikle tam, yarım ve çeyrek altın takarlar.
  • Damadın arkadaşları veya gelin arkadaşları düğüne katıldığı takdirde para, gram altın ve çeyrek altın gibi takıları takarlar.
  • Düğün öncesinde çok görüşülmeyen ancak her iki tarafında tanışıklığının bulunduğu bireyler düğüne katıldığı takdirde gelin ve damada en çok para veya gram altın takar.
  • Düğünlere takılan tüm bu takımların adetleri, miktarları ve değerleri düğüne katılacak olan kişilerin maddi durumuna göre daha üst seviyelere çıkabilir.

Düğünde Erkek Tarafı Geline Ne Takar?

Düğünde Erkek Tarafı Geline Ne Takar?

Günümüzde gerçekleştirilen düğünlerde genellikle damadın ailesi geline yöreye uygun şekilde seçilmiş olan altın set ve yörede belirlenmiş olan sayıda bileziği geline takar. İdeal bilezik sayısı iki veya üçtür. Bu miktar ailenin bütçe sayısına göre artabilir.

Altın takı seti nişanda takıldığı takdirde düğünde ekstradan bir setin takılmasına gerek yoktur. Ailenin maddi durumu yerinde ise hem nişanda hem de düğünde takı seti takılabilir.

Düğünde Kız Tarafı Damada Ne Takar?

Ülkemizde gerçekleştirilen düğünlerde genellikle damadın ailesi, akrabaları ve arkadaşları gelini, gelinin ailesi, akrabaları ve arkadaşları damada takı takar. Gelinin ailesi düğünde damada kol saati ve tam altın takar. Düğünde damada takılacak olan kol saatinin şık ve kullanışlı olmasına dikkat edilmelidir.

Düğünde Takılan Takıların Kime Ait Olduğu Kabul Edilir?

Ülkemizde düğünde takılan takıların geline mi ait olduğu yoksa damada mı ait olduğu sürekli olarak tartışma konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Bu konu ile alakalı ortak görüş düğünde gelin ve damada takılmış olan tüm takıların ortak kullanım malı olması ve ortak şekilde kullanılması gerektiği yönündedir. Kanunlara kadar taşınmış olan bu konuyla alakalı Yargıtay, kadına takılmış olan takıların kim takmış olursa olsun kadının kişisel malı olduğu yönünde kanunda açıklaması bulunur.

Düğünde Takılacak Altın Set Modelleri Nelerdir?

Düğünde genellikle takılan altın set modelleri 22 ayardır. Ancak daha düşük bütçeli aileler için 14 ayar altın set modellerini bulmakta mümkündür.

Düğünde damadın ailesi tarafından geline takılabilme ihtimali bulunan modellerden bazıları;

  • Pırlantalı kelepçe altın seti
  • Kleopatra altın seti
  • Kelepçe altın seti
  • Pırlantalı Kleopatra altın seti
  • Pırlantalı hasır altın seti
  • Hasır altın set
  • Pırlantalı Trabzon altın seti
  • Trabzon altın seti

En çok tercih edilen altın set modellerinden bazılarıdır. Bu setin seçimi için gelinin fikrinin alınması ve ailenin bütçenin uygunluk durumu dikkate alınmalıdır. En çok edilen setler genellikle pırlanta bulunmayan setlerdir.

Düğünde Takılacak Düğün Seti Modellerinin Fiyatları Nelerdir?

Piyasada satışı gerçekleştiren altın set modelleri genellikle 14 ayar ve 22 ayardır. Bu altın set modellerin fiyatı altın setinin ayarına göre değişir. Ayar gibi altın setinin fiyatını etkileyen en önemli faktörlerden biri altın setin modelidir.

Modelin ortaya çıkarmış olduğu işçilik arttıkça model fiyatı da artar. Artan elçiliği ile birlikte satın alınmak istenen altın set modelinin işçilik süresi artması ile birlikte daha yüksek fiyatlarla altın set modelini satın alma durumu ortaya çıkar.

Piyasada satışa gerçekleştirilen ve düğün yapacak olan bireylerin daha tercih etmiş olduğu altın set fiyatları 80.000 TL ile 140.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.

Düğünde Geline Kaç Adet Bilezik Takılır?

Düğünde Geline Kaç Adet Bilezik Takılır?

Gelinin ailesi genellikle kızlarına düğünde 2 veya 3 bilezik takıyor. Maddi durum iyileştikçe takılan bilezik miktarı da doğru orantılı olarak artıyor.

Baba ve annesi ölmemiş olan çiftlerin anne ve babaları genellikle birer bilezik takıyor. Damat tarafının annesi ve babası ise geline düğünde yöreye uygun altın set ve yine yörede bulunan adetlere göre bilezik sayısı belirlenerek geline bilezik takıyor. Bu bilezik sayısı bileziğin gramına ve ayarına göre farklılıklar gösterebiliyor.

Düğünlerde Takılan Altın Miktarı Yaklaşık Olarak Ne Kadardır?

Düğünlerde takılan altın miktarları birçok unsura göre değişiklik gösterir. Bu unsurlar;

  • Düğünün yapıldığı yer
  • Düğünün yapıldığı tarih
  • Düğüne katılacak kişi sayısı
  • Düğün yapan ailelerin maddi durumu şeklindedir.

Tüm bu unsurlara bağlı olarak her düğünde takılacak takı miktarı birbirinden farklıdır. Ortalama 500 kişi davetlinin katıldığı bir düğünde yaklaşık olarak 100.000 TL değerinde takı ve para takıldığı bilinir.

Daha fazla içerik için: https://blog.asligold.com/altin-taki/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu