Altın Takı

Kombinlenmesi Kolay Takılar

Takıların geçmişi insanoğlunun geçmişiyle eş değerdir. Çok eski tarihlerde büyü, nazar, tılsım ve gizli güçlerden korunmak isteyen insanlar çeşitli taşlarla yaptıkları takılar bulunuyordu. Bu takılar o yıllarda inanç sonucu takılsa da sonraki yıllarda yavaş yavaş aksesuara dönüştü. Bu yıllarda insanlar takılar sayesinde ilgi çekmeye başlamışlardı. O yıllara ait olan birçok mezarda ölen kişinin takıları ile beraber gömüldükleri de görülüyor. Öldükten sonra dirileceklerine inanan insanlar takı ve ziynet eşyaları ile beraber gömülüyordu. Bunun en büyük ispatı da mısır firavunlarının takılarıdır.

Takı nedir?

İnsan vücuduna veya elbiseye takılan tüm süs eşyaları ve madenlere takı denir. Takı kelime kökü olan takmak fiilinden türemiştir. Eskiden günümüze kadar ulaşan takı geleneği bazen inanç için takılsa da genel olarak daha güzel görünmek ve dikkat çekmek için takılır. Takıların takılmasındaki bir diğer sebep ise zengin görünmektir. Bazı değerli madenlerden yapılan değerli takılar insanları şık gösterdiği gibi zenginliklerini de gözler önüne seriyor.

Takılar Nelerdir?

Günümüzde modanın bu kadar gelişmesi ile birlikte çok çeşitli takılar ortaya çıkmıştır. Bu takılar erkek veya kadın herkesin vazgeçilmezleri arasındadır. Günümüzde kadınların takı olarak kullanacağı ürünler ve kombinlenmesi kolay takılar şunlardır;

Modaya uymak isteyenlerin vazgeçilmez bir parçası olan takı erkeklerinde kullandığı bir aksesuardır. Erkeklerin kullandığı bu aksesuarlar ise şunlardır;

  • Gözlük
  • Tesbih
  • Şapka
  • Çanta
  • Kravat
  • Küpe
  • Kemer
  • Kol düğmeleri

Bu takıların bazıları erkeklere özgü takılardır. Fakat bazıları kadınlar tarafından da kullanılıyor.

Mevsime Göre Takı Takılması

Takılar insanları güzel ve çekici gösteren aksesuarlardır. Fakat takıları yerinde ve zamanında takmasını bilmek gerekiyor. Örneğin, güneş gözlüğü insanları daha çekici gösteren bir aksesuar ve aynı zamanda bir ihtiyacı da karşılayan üründür. İnsanların gözlerini güneş ışınlarından koruyan bu aksesuar kapalı havalarda veya akşamları takıldığı zaman çekicilikten ziyade itici bir hava verir.

Takıların Kombin Olması

Günümüz modasında takılar sade olarak takılmakla birlikte kombin olarak ta takılıyor. Takıların takım halinde takılması veya kombin olması kişide özgüven oluşturduğu gibi büyük bir çekicilikte katar. Bu kombinlere en iyi örnek olarak insanlarla göz teması kurulduğunda ilk dikkat çeken takılar gösterilebilir. Bu takılar ise küpe ve kolyedir. Tek karede iki aksesuarda dikkat çeken objelerdir.

Bu objelerin uyum içinde olması ilk izlenimlerde her zaman olumlu bir hava oluşturacaktır. İletişimin en etkili yöntemi olan ellerde de takılan takılar yine kombin olabilecek objelerdir. Yüzük ile bilezik veya bilekliğin uyum içinde olması gereken kombinlerden biridir. Bunların dışında takılan tüm aksesuarların (küpe, kolye, bileklik, halhal, saat, yüzük) aynı stilde olması yerinde bir karar olarak görünüyor.

Kombinlenmesi Kolay Takılar

Takılarla Kıyafetlerin Kombin Olması

Kıyafetler ve takılar bir insanın karakteri ve zevkleri hakkında çok fazla ipucu verir. İnanların giydiği kıyafetler o anki psikolojik halini de gösterir. Takılan aksesuarlar ise kişinin zevki ve hayata bakış açısını anlatır. İnsanlarda bu doğrultuda kıyafet ve takı seçimi yapar. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur takı ile kıyafetin uyum içinde bir kombin olmasıdır. Bu unsurlardan biri renk uyumudur. Fakat asıl dikkat edilmesi gereken renk uyumu ile birlikte tarz uyumudur. Resmi bir kıyafete spor kıyafete gidecek bir takı her zaman negatif bir hava oluşturur.

Erkeklerde Takı Tercihi

Erkekler de aksesuar olarak kullandıkları yüzük, saat ve kol düğmesi kombini yapabildikleri gibi kravat kombini de oluşturulabilir. Fakat erkekler kadınlar kadar aksesuarlara önem göstermezler. Bu yüzden fazla bir alternatife sahip olmazlar. Erkeklerde en çok dikkat çeken takı kol düğmesidir. Kol düğmesi her dönemde çekici bir özelliğe sahip olmuştur. Hatta çoğu erkek kol düğmeleri ile takım elbiselerine çok güzel kombin ve aksesuar oluşturuyor.

Takıların Yapılan Makyajla Kombin Olması

Modaya uymak her zaman zor ve bir o kadar da zevkli bir iştir. Giyilecek kıyafet seçimi kıyafetlerin birbiri ile uyumlu olması, bu kıyafetlere uygun renk ve modelde takı kullanılması, bu objelere uygun bir makyaj seçimi bir bayanın her gün güne başlarken yaptığı işlerdir. Bayanlar makyajlarını kıyafetler ve takılarına göre yaparlar. Makyajın sadeliği veya rengi takı ve kıyafete göre seçmeleri mükemmel kombinin son halkasıdır. Sade bir kıyafet ve takı üstüne abartılı bir makyaj yapılamayacağı gibi birbirine zıt renklerde objelerin kullanılması da kombini mahvetmeye yetecektir.

Takılar Nelerden Yapılır?

Takıların modeli ve rengi kişilerin kişiliği hakkında ipucu verdiği gibi takıların nelerden yapıldığı da kişilik belirtilerinden biridir. Takılarda bazen vücuttan kötü enerjiyi alan madenler kullanılırken bazen hatta çoğunlukla değerli madenler kullanılır. İnsanlar bazı durumlarda ekonomik durumlarını göstermek için abartılı ve değerli madenlerden yapılan takılar kullanırken bazen sade ve sadece kıyafetle uyum içinde olan takıları tercih eder. Takıların yapımında kullanılan maddeler şunlardır;

  • Altın
  • Gümüş
  • Platin
  • Bakır
  • Demir
  • Elektron
  • Yakut
  • Zümrüt
  • Safir taşı

Bu maden ve taşlarla binlerce çeşit takı üretimi yapılabiliyor. İnsanlar inançlarına göre farklı semboller içeren sembollere sahip takılar da kullanabiliyor.

Takıların İnsan Hayatındaki Önemi

Takılar kadınlarda oluğu kadar erkeklerin de vazgeçilmez aksesuarlarından biridir. Bu takıların bazıları zaruri ihtiyaçlardan doğsa da çoğunlukla ilgi çekmek ve hoş görünmek için kullanılır. Bu aksesuarlar kullanılırken ekonomik imkânlar dâhilin de güzel kombinler oluşturulur.

Takıların bir diğer önemi de insanların o anki ruh halini ve karakteri hakkında ipucu vermesidir. Birçok insan bu şekilde hayata bakış açısını takılar sayesinde karşısındakine yansıtır. Sözlü olmayan iletişim türlerinden biri de kıyafet ve takıların seçimidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu