Altın Takı

Çocuk Altın Küpe Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Ebeveynlerin çocuklarının küpe takması adına dikkat etmesi gereken konulardan birisi de çocuk altın küpe seçimleridir. Tüm dünyada kız çocukları çok küçük yaşlarda altın küpe model ve seçenekleri ile tanışır.

Çocuğunuzun Cilt Hassasiyetine Dikkat Edin

Özellikle çocuk altın küpe seçileceği sırada bir ebeveyn çocuğun cilt hassasiyeti ve yaş hususuna dikkat etmelidir. Seçilecek olan altın küpe modellerinin bazıları çocukların cildinde alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bu sebeple ebeveynler çocuklarının hassasiyetlerini göz önüne alarak çocuk altın küpe ayarına dikkat ederek seçim yapmalıdır.

Madde olarak çocuklar için altın küpe modellerinde kullanılan bazı maddeler diğer materyaller ile karıştırıldığında çocukların cildinde alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Kullanılan diğer takılarda olduğu gibi altın küpe modellerinde de yabancı maddenin cilt ile teması sonucunda çocukların kulaklarında ve küpe deliğinin bulunduğu çevrede kızarıklık, egzama, kaşıntı ve döküntü görülebilir.

Hassasiyet gösteren çocuklar ve bebeklerde bebek küpe seçimi yapılırken özellikle altın, platin ve gümüş maddelerinden gerçek olanları seçilmeli ve imitasyon modeller seçimler arasından çıkarılmalıdır. Eğer kaplama model bir bebek küpe modeli alınacaksa en az 925 ayar gümüş ve 14 ayardan fazla bir ayarı bulunan altın küpe seçimleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Daha uygun fiyatlı ve alerji yapmayacak hassasiyet göstermeyecek çocuk altın küpe modelleri dışında bir de paslanmaz çelik ve titanyum maddelerinden üretilmiş olan küpe seçeneklerine bakılabilir.

Tavşan Model Altın Çocuk Küpesi

Çocuk Altın Küpe Seçerken Uygun Boyut ve Şekil Nasıl Seçilir?

Ebeveynler çocuk küpe seçimi yaparken öncelikle küpelerin boyutuna ve şekline dikkat etmelidir. Çocukların kulakları bir yetişkin kulağından daha küçük boyutta olduğundan küpe seçiminde daha küçük boyuttaki küpeler tercih edilebilir.

Şekil olarak altın küpe modellerinde daha düz boyutlu küpelerin tercih edilmesi çocukların kulaklarında bu küpelerden rahatsız olmamaları adına önemlidir. Sivri uçlu çocuk altın küpe modellerinin seçilmesi kulak içi ve kulak dışına zarar verebileceğinden bu modellerin ebeveynler tarafından seçilmesi önerilmez.

Tasarım modellerden oluşan küpelerin seçiminde çocukların daha çok seveceği ve her gün takmak isteyeceği hayvan figürleri ve renkli taşlardan oluşacak küpe modelleri tercih edilmelidir. Ancak altın küpe tasarımı çocukların hayatını riske atacak ve güvenliğini etkileyecek boyutta seçilmemelidir.

Model altın küpe seçenekleri arasındakilerden en uygun olanı ebeveynler çocuklarına seçerek, sağlam malzemelerden oluşan küpe modellerini satın alabilir.

Yani özetlemek gerekirse çocuk altın küpe modelleri seçilirken küpelerin boyutuna, şekline, tasarımına, kalitesine ve güvenilirliğine dikkat etme aşaması ebeveyn tarafından yapılmalıdır.

Çocuk Altın Küpe Seçiminde Altın Ayarı ve Gramı Nasıl Olmalı?

Bebek ve çocuk altın küpe modellerinde en merak edilen hususlardan birisi de hiç şüphesiz alerjik reaksiyonlar gösterebilen çocuklara özel olarak seçilecek küpelerin ayar ve gramlarıdır. Günümüzde bebek ve çocuk altın küpe modellerinin 14 ayar altından üretildiği bilinen bir gerçektir. Fakat 8 ayar başta olmak üzere 22 ayar derecesine değin çıkabilen altın küpe modelleri içerisinde orta ayar bir altın küpe ayarı kesinlikle 14 ayardan başlamalıdır.

Ekonomik sınıf içerisinde yer alacak bir küpe modeli almak isteyenler için 8 ayar çocuk takı modelleri uygun olurken, daha yüksek birinci sınıf bir takı modeli için ise ayar derece 22 ayardan başlamalıdır.

Özellikle çocuk altın küpe ve bebek küpe modelleri genellikle 1.85 gram gelebilen ağırlıktan başlar. Ancak günümüzde yaklaşık olarak 6 gram ila 8 gram arasında da ağırlığı değişebilen altın küpe modelleri yer alır.

Bu ağırlıkların küpe modellerinde değişiklik göstermesinin en önemli nedenlerinden birisi hiç şüphesiz ayardır. Ayar değiştikçe yani arttıkça paralel olarak gramaj da artış gösterir.

14 ayar ve 18 ayar çocuk altın küpe modelleri seçilirken ebeveynlerin çocuklarının rahat edeceği ve sürekli takmak isteyeceği modellerden yana seçimlerini yapması avantajlı olacaktır.

Alerjik bir bünyeye sahip olan bebek ve çocuklar için küpe seçimlerinde hipoalerjenik maddelerden üretilmiş olan küpeler tercih edilebileceği gibi nikel maddesi kullanılarak tasarlanmış olan küpelerden de uzak durulmalıdır. Hareketli ve sallantılı modellerden ziyade küçük ve zarif modeller arasından çocuklar için uygun olacak altın küpe tercihleri satın alınmalıdır.

Sallantılı Altın Kalp Model Çocuk Küpesi

Bebekler İçin Altın Küpe Nasıl Seçilmeli?

Uzmanların bebekler içinde küpe takılmasını öngördüğü yaş, 4 yaştır. Ebeveynler bebek altın küpe seçerken bebeklerin cilt hassasiyetini göz önünde bulundurursa küpe seçimi daha sağlıklı olacaktır. Küpeler özellikle bebek küpe seçimleri altın ayarı tamamen cilt hassasiyeti düşünülerek seçilmelidir. Küpelerin boyut ve şekilleri de bebeklere uygun olmalıdır.

Sonuç

Özellikle çocuk altın küpe modelleri hakkında daha fazla bilgi almak için ve daha çeşitli seçeneklere ulaşmak için hemen www.asligold.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu