Altın Takı

Yaz Aylarında Doğru Takı Seçimi Nasıldır?

Yaz Aylarında Doğru Takı Seçimi Nasıldır?

Kıyafeti tamamlayan en önemli parçaların neler olduğunu sorduğunuzda birçok kişiden takı cevabını alabilirsiniz. Takılar kadınlar için en çok beğenilen aksesuarlar olduklarından yaz aylarında da vazgeçilmez tamamlayıcılar arasında bulunur. Yaz aylarında sıcağın etkisiyle daha rahat kıyafetler giyilmesi takıların daha çok ön planda olmasına neden olur.

Bu faktör yaz aylarında doğru takı seçimi nasıldır? Sorusunun ön plana çıkmasını sağlar. Kıyafet, ayakkabı ve çantanın birbiriyle uyumlu olması kadar takılarınızla tamamlanması da giyinmenin bir parçasıdır. Bunun için göz ardı edilmeden doğru takılarla kombinlemek şık görünmek adına önemlidir. Şık ve göz alıcı olmanın bütünlükten, her detaya özen göstermekten geçtiğini unutmamak gerekir.

Yaz Aylarında Halhal Kullanımı

Yaz aylarında takı ve tatil kelimeleri yan yana kullanıldığında en sık akla gelen halhal olur. Hemen hemen her dönem çeşitlerini artırarak dönen halhal modası her zaman güncel ve şık takılar arasında kendine yer edinir. Etek veya kısa paça pantolonla kombinleyenler olduğu kadar şortla yakıştıranlar da vardır. Halhal sade veya püsküllü modelleri sayesinde hemen hemen her tarz sahibi insan için yeterince görsellik katan bir takı haline gelir. Unutulmaması gereken halhalın görünmesine olanak tanıyacak bir kıyafetle kullanılmasıdır.

Ayak Parmaklarınıza Yüzükler Takmak

Bir başka yaz ayı trendi de ayak parmaklarınıza takacağınız yüzüklerdir. Bu takıları kullanmanız için:

  • Ayaklarınızın güzel olduğundan emin olmak gerekir,
  • Uzakdoğu takılarını beğenmeniz önemlidir,
  • Eklem bölgesini açıkta bırakan ayakkabılar seçilmelidir.

Bu sayede ayak parmaklarınızın güzelliğini yüzüklerle tamamlamak adına bir şansınız olur. Farklı ve dikkat çeken ayak parmağı yüzükleri ayağı büyük veya yeterince estetik durmayanlar için uygun değildir. Ayaklarınızı tamamlayan yüzüklerinizi aynı zamanda ojelerle de ön plana çıkarmanız mümkün olur.

Küpeler Olmadan Yaz Geçiremeyenler

Yaz aylarında sıcakla birlikte saçların toplanması da kaçınılmaz seçeneklerden bir tanesi olur. Küpeler aksesuar dolaplarında her zaman kendine yer edinen ve önemli kullanım alanları olan takılardandır. Boncuklu veya avizeli modeller arasından seçim yaparak fazlasıyla özenli, fresh ve bakımlı bir hava elde edebilirsiniz. Renk renk alabileceğiniz küpeler hemen hemen her kıyafete ve tarza uygun olacaktır. Saçlarınızın açık olması halinde de kullanımı saçlarınızın arasından zarafet ve şıklık akmasına neden olabilir. Küpenin yaz aylarında kullanılması fazlasıyla güzellik eklerken aşırı derecede sarkan ve rahatsızlık veren modeller yaz için rahatsız edici olabilir. Bu faktörü göz önüne alarak seçim yapmak en iyisi olacaktır.

Yaz aylarında doğru takı seçimi

Eklem Yüzüklerinin Yaz Aylarındaki Yeri

Kışın soğuğun ve diğer olumsuz hava koşullarının etkisi nedeniyle fazla kullanılamayan eklem yüzükleri yaz aylarının favori takısı olarak geri döner. Parmak güzelliklerini ön plana çıkarırken farklı ojelerle kombin yapıldığında göz alıcı aksesuar seçimlerinizde başlarda bulunur. Eklem yüzüklerinin tarzı ve çeşitliliği bu konuda beğenisi olanların fazlasıyla tatmin olmasını sağlayacak türdendir. Kombin yaparken dikkatli olunması gereken konu eklem yüzüklerinin hepsinin taşlı veya sade seçilmemesidir. Karışık olanların daha çok dikkat çekeceğini ve farkınızı ortaya koyacağını unutmamalısınız.

İç İçe Geçmiş Kolyelerin Yazın Kullanımı

Yaz aylarında açıkta kalan kısımlardan olan boyun için de aksesuar kullanmak akıllıca bir tamamlama olabilir. İç içe geçen ve farklı tarzların bir araya gelmesine olanak tanıyan kolyeler birden fazla takı kombinlemekle uğraşmak istemeyenler için büyük kolaylık olacaktır. İç içe geçen kolye tasarımları arasından kıyafetinize uygun ve tarzınızı yansıtanları seçmek yaz aylarında da şık olmanıza olanak tanıyacağından mutlaka değerlendirilmelidir. Dekolte bakımınızı tam anlamıyla yaptıktan sonra bu kolyelerle dikkat çekmek kaçınılmaz olacaktır.

Yaz Aylarında Bileklik Kombinleri

Sıklıkla kadınların rahat olmak ve sıcak havadan bunalmamak için tercih ettikleri kombinler arasında elbiseler bulunur. Spor şıklık yakalamak isteyenlerin bu kombinleri takılarla tamamlamak istediklerinde akıllarına bileklikler gelecektir. Hasır, örme veya metalden oluşan bileklikleri seçerek yaz aylarında özenli ve tarz sahibi olma şansını yakalarsınız. Üst üste gelen ve birden fazla sayısı olan bileklikleri kullanmak farklı olma konusunda bir adım daha atmanız anlamına gelecektir. Uyumlu veya tezat olan bileklikleri yakıştırarak yaz aylarında bilekliklerle şıklık yakalamanız mümkün olur.

Yaz Aylarında Takılarda Önemli Olanlar

Takılar yaz aylarında şıklık tamamlayıcısı olmasına karşılık yanlış seçildiklerinde rahatsızlık veren birer faktöre de dönüşebilir. Bunun en temel nedenlerinden bir tanesi takıların ağır ve metal yoğunluklu seçilmesidir. Kullanan kişilerin terlemeden kaynaklanan sorunlarla metallerle sorun yaşaması kaçınılmaz olabilir. Kaşınma, kırmızı lekeler oluşturma veya batma hissi oluşmasını engellemek adına hafif, metal kalitesi düzgün olan takılardan tercih etmek en doğru yaklaşım olacaktır. Ferah kıyafetlerinizi aynı oranda ferah ve stil sahibi malzemeler ile kombinlemek daha iyi sonuç almanıza neden olabilir. Kısa süreli takmak için takı düşündüğünüzde yine metal zevkinizden ödün vermeden tercih edebilirsiniz.

Takıların Yaz Aylarında Kullanım Nedenleri

Kış aylarında kullanımında büyük oranda kısıtlamaya gidilen takıların yaz gelmesi ile birlikte kullanımında büyük oranda artış yaşanır. Bunun nedeni artık kıyafetlerin daha açık ve rahatlık sunan tarzlarda olmasıdır. Yaz sıcaklığında şıklıktan ve modadan ödün vermek istemeyenler için en iyi alternatif ayakkabılarınız ve kıyafetlerinizle uyum içinde olan, tarzınızı yansıtan takılardır. Sağlıklı olduklarından, renk vermediklerinden ve alerji yapmadıklarından emin olarak tercihlerde bulunmak en doğru seçenek olacağından dikkatli davranmak önerilir.

Takıların Doğru Kombinlenmesi ve Seçim

Moda her alanda geçerli olduğu gibi takı söz konusu olduğunda da devreye girer. Kişisel zevklerinizle birlikte yaz modasına uygun olan takılardan yana tercih kullanmak da daha şık olmanıza olanak tanır. Bunun için sadece beğenmeniz ve bahsedilen faktörlere uygun olduğunu görmek de yeterli değildir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu