Altın Takı

Düğün Takıları Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Düğün takıları Türk gelenekleri arasında yer alır. Düğün takısı gelin adayları için satın alınır. Bu takılar düğün sırasında kullanılabileceği gibi düğün sonrası dönemde de kullanılabilir. Düğünleri için takı almak isteyen kişiler takı seçiminde zorluk yaşarlar. Takı çeşitlerinin fazla olması ve tasarım modellerinin farklılığı düğün takılarının seçiminde zorluk yaşanmasının nedenleri arasında yer alır. Bu nedenle bizler düğün takısı alması gereken kişilere yardımcı olmak amacıyla düğün takıları seçerken nelere dikkat etmeliyiz? İsimli bir yazı hazırladık. Bu yazının seçimde çiftlere yardımcı olacağına inanıyoruz.

Takıların Gelinlikle Uyumlu Olmasına

Düğün takıları genellikle düğün törenlerinde takılacak yüzük, küpe, kolye ve bileklik gibi aksesuarlardan oluşan ürünlerdir. Bu nedenle bu takılar belirlenirken en önemli şart düğün esnasında giyilecek gelinlikle uyumlu olmasıdır. Takıların gelinliğe uyum sağlaması içinse şu detaylara dikkat edilmesi gerekir;

  • Gelinlikle birlikte kullanılacak takılar gelinliğin ihtişamını kaybetmesine neden olmamalıdır.
  • Gelinliğin tarzına uygun tasarımlara sahip olmalıdır.
  • Gelinliğin yaka tipine uygun olacak kolyeler seçilmelidir. Örneğin dekoltesi olan bir gelinlikte büyük takılar tercih edilerek dekoltenin kapatılmaması sağlanmalıdır.
  • Düğün takıları gelinliğin kumaş rengine uyumlu olmalıdır.
  • Gelin çiçeği gibi aksesuarlara uyumlu olmalıdır.
  • Düğün esnasında gelinin hareketini kısıtlamayacak özelliklere sahip olmalıdır.
  • Gelinlik kapalı model bir gelinlikse takılar modele uygun seçilmelidir.

Bu nedenlerden dolayı düğün takısı alışverişinin gelinlik belirlendikten sonra yapılması gerekir. Bu sayede gelinlikle uyumlu olacak takıların seçilmesi de mümkün olur. Örneğin sade bir gelinlik tercih edildiyse ihtişamlı takılar satın alınarak gelinin gösterişli görünmesi sağlanabilir.

Düğün Takıları Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Takıların Gelin Saçı Ve Duvağıyla Uyumlu Olmasına

Düğün takılarının gelinlikle uyumlu olmasına dikkat edilmesi gerektiği gibi gelin saçı ve duvağıyla da uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Gelin saçının bozulmasına neden olacak küpe veya kolye gibi takılar gelinlere düğün esnasında sıkıntı yaratabilirler. Bu nedenle saç ve duvak dikkate alınarak seçim yapılmalıdır. Bunun yanı sıra sade saç ve duvak tercihinde çok sade bir takının tercih edilmesi gelinin istenilen ihtişamı göstermemesine neden olabilir. Bu nedenle takılar daha gösterişli ve dikkat çekici tercih edilmelidir.

Gelin Makyajına Uygun Olmasına

Nikah ve düğün törenlerinde kullanmak amacıyla satın alınan takıların gelin makyajıyla uyumlu olması da gerekir. Bu sayede gelinliği, saçı, duvağı, makyajı ve takılarıyla kusursuz bir gelin olunabilir. Bu da düğünün yıldızının gelin olmasını ve tüm gözlerin gelin üzerinde olmasına yardımcı olur.

Makyaj düğün dışında da takı belirlerken dikkate alınması gereken bir konudur. Düğün için satın aldığı takıları her zaman kullanan kişilerin yaptıkları makyaj renk ve stiline uyumlu olacak takıları tercih etmesi gerekir. Makyaj ten rengine uygun olarak yapıldığı için değiştirilmesi pek mümkün olmadığından takının makyaja dolayısıyla da kişinin tenine uygun özelliklerde olması gerekir.

Gelin Adayının Zevkine Hitap Etmesine

Düğün takılarını kullanacak olan kişiler gelinlerdir. Bu neden satın alınacak yüzük, kolye veya bileklik gibi parçalara sahip olacak düğün takılarının gelinin zevkine hitap etmesi gerekir. Aksi takdirde takının kullanılması imkansız hale gelir ve takılar yatsak altında bekler. Bu nedenle evlatlarını evlendirmek isteyen kişilerin takı alışverişini gelinle birlikte yapmaları ve takı seçiminde geline öncelik vermeleri gerekir.

Gelin adaylarının zevki gösterişten yanaysa Aslı Gold örgü model bileklik gerdanlık seti veya çok taşlı bileklik, gerdanlık ve küpe setlerinden tercih edebilirler. Düğün takılarının sade olmasını isteyen gelinler ise su yolu ve az taşlı gerdanlık setlerinden tercih edebilirler. Bunun yanı sıra düğün takılarını tek tek seçmek isteyenler Aslı Gold yüzük, bileklik, kolye, küpe ve set kategorilerini inceleyerek zevklerine uygun olacak takıları belirleyebilirler.

Takıları Kullanacak Kişinin Vücut Özelliklerine

Düğün takılarının seçiminde takıları kullanacak kişinin vücut özellikleri büyük önem taşır. Çünkü takılar bazı vücut tiplerinde güzel görünürken bazı vücut tiplerinde güzel görünmeyebilirler. Bu nedenle seçim esnasında vücut tiplerine dikkat edilmesi gerekir.

Uzun boylu kişiler uzun zincirlere sahip iri tasarımlı kolyelerden tercih edebilirler. Böylece kolye şık durur. Ancak zayıf ve uzun boylu kişilerde iri tasarımlı kolyelerin tercih edilmesi kaba bir görünüme neden olabilir. Bu nedenle hem boyu uzun hem de zayıf olan kişilerin uzun ancak zarif tasarımlara sahip olan tasarımları tercih etmeleri gerekir.

Düğünde küpe takmak isteyen kişiler kulak boylarına dikkat ederek seçim yapmalıdır. Örneğin küçük kulağa sahip olan kişilerin uzun ve büyük bir küpe takması görüntünün hoş olmamasına neden olur. Bu nedenle düğünde takılacak küpenin minimal özelliklere ve şık olmasına dikkat edilmelidir.

Günlük Hayatta Kullanılabilir Olmasına

Düğün takılarını belirlerken dikkate alınması gereken konulardan birisi de alınan takının günlük hayatta kullanılıp kullanılamayacağıdır. Gösterişli olarak tercih edilen takılar sadece düğünlerde takılmaya uygundur. Aksi takdirde bu takıların kullanılması hoş görünmenin önüne geçer. Satın aldığı takıları düğün sonrasında evine veya çalışma hayatı esnasında da kullanmak isteyenlerin buna uygun takıları tercih etmeleri gerekir. Bunun için sade tasarımlı alyanslar, küpeler, kolyeler ve bileklikler satın alınabilir.

Düğün gününde gösterişli takıları kullanmak isteyen kişiler ise günlük hayatta kullanmak için uygun olacak ayrı set veya takılardan satın alabilirler. Eğer hem düğününüz hem de günlük yaşamda kullanabileceğiniz takılara ihtiyaç duyuyorsanız Aslı Gold altın düğün setlerini ve takı türlerini inceleyebilirsiniz.

Yatırım Aracı Olarak Kullanılabilir Olmasına

Evlenecek çiftler tarafından seçilen düğün takılarında dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de takıların sonraki dönemde hangi amaçla kullanılacağıyla ilgilidir. Eğer takılar kullanılmayacak ve yatırım olarak bulundurulacak ise satılması durumunda zarar etmeyecek özelliklere sahip takılar tercih edilmelidir. Takılarda yer alan tasarımın el işçiliği olarak kabul edilmesi satış esnasında maddi açıdan büyük kayba neden olur. Bu nedenle evlilik sonrasında ev ya da araba almak gibi amaçlarla satılacak takıların değer kaybetmeyecek özelliklerde olmasına dikkat edilmelidir.

Ömür Boyu Kullanılabilecek Olup Olmamasına

Çiftler arasındaki bağın yansıtılması amacıyla kullanılan alyanslar düğün takıları arasında yer alır. Evliliğin süreceği dönem boyunca takılacak olan bu alyansların uzun yıllar kullanıma uygun olması önemlidir. Bu nedenle alyans gibi sürekli kullanılacak düğün takısı seçerken ömür boyu kullanıma uygun olup olmamasına dikkat edilmelidir. Böylelikle zaman içerisinde yıpranma veya özelliğini kaybetme gibi sorunlar yaşanmaz. Ömür boyu kullanıma uygun alyans satın almak isteyenler Aslı Gold klasik, bombeli, taşsız, ince model ve ortası şeritli alyans modellerinden seçim yapabilirler.

Alyans dışında sürekli olarak takılacak küpe veya kolye gibi takı türlerinde de sade ve kullanıma bağlı olarak özelliğini yitirmeyecek takı modellerini Aslı Gold sitesi üzerinden inceleyebilirler.

Satın Alacak Kişinin Bütçesine Uygun Olmasına

Düğün takılarını belirlerken dikkate alınacak son konu ise bütçedir. Düğün kapsamlı bir tören olduğundan yapılan harcamanın oranı da büyüktür. Bu nedenle düğün takıları belirlerken bütçeye uygun olacak kolyeler, yüzükler veya küpeler seçilebilir. Bu sayede maddi sıkıntı yaşanmadan takı alışverişi yapılmış olur. Aslı Gold takılarında farklı bütçeler için uygun olacak takılar satıştadır. Bu nedenle takı tercihini Aslı Gold’dan tercih edenler modelleri ve fiyatlarını inceleyerek maddi açıdan zorlanmayacakları şekilde düğün takısı satın alabilirler.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu