Altın Takı

Kulak Deldirme Nasıl Yapılır?

Güzellik algısı özellikle kadınlar tarafından çok daha fazla üzerinde durulsa da erkekler için de şıklık ve güzel görünmek oldukça önemlidir. Kadınların güzellik ve şıklık konusunda en çok üzerinde durduğu konulardan biri de hiç şüphesiz takıları ve süslenmeleridir. Güzellik ve şıklık düşünülünce merak edilen diğer konu ise kulak deldirme nasıl yapılır? Güzellik ve süs kavramı uygarlık tarihi boyunca kadın ve erkek üzerinde çok önemli bir psikolojik ve varoluşsal etki yaratmıştır.

Takı denildiğinde ise küpeler her kadın için ve hatta birçok erkek için büyük önem taşımaktadır. Küpeler kulak yapısına sıkıştırılarak ya da kulakta açılan deliklere yerleştirilerek olmak üzere iki farklı yöntemle aksesuar olarak kullanılır. Ancak pek çok kişi küpe takmak için kulaklarını deldirmenin daha etkili ve kullanışlı olduğunu kabul ederek kulak memesine ya da kulak kıkırdak yapısına delikler açtırıyorlar.

Kulak delme ya da kulak deldirme, küpe kullanmak amacıyla kulak memesinin delinmesi olarak tanımlanır. Halk arasında kulak memesi olarak tanımlanan doku çok yumuşaktır ve kolayca delinebilir. Kulak delme, tarihsel olarak bir dizi teknikte kullanılmıştır.

Yakın zamana kadar özellikle kırsal kesimde kulağın iğne ile delinmesi birçok soruna yol açıyordu ve bu nedenle kulağın anatomisini bilen doktorların klinik ortamda kulak delme işlemi yapması çok daha sağlıklı ve güvenli.

Küpe takmak için kulaklarını deldirenlerin bazı konularda dikkatli ve hassas olmalarında her zaman fayda vardır, bu konular şunlardır;

  • Kulakların delinmesinde enfeksiyona karşı önlem alınması gerekir
  • Kulaklar delinirken kullanılan malzemeler ve takılan küpeler alerjik hastalıklara neden olabilir
  • Kulaklar delinirken hijyen son derece önemlidir ve dikkat edilmelidir
  • Kulak memesinde kanama meydana gelirse tedavi edilmelidir
  • Yanlış delme ile kulak memesinde gevşeme ve şekil bozukluğu yaşanabilir

Kulak delme işi, kesinlikle işinin ehli ve hijyen kurallarına dikkat eden kişiler tarafından yapılmalıdır. Günümüzde klinik ortamlarda ve hastanelerde çok daha sağlıklıdır. Öyle ki özellikle ev ortamında veya çeşitli aksesuar mağazalarında kullanılan kulak delme işlemi bazı risk faktörlerini de bünyesinde barındırmaktadır.

Kulak Deldirme Ne Kadar Sürede İyileşir?

Küpe takmak amacıyla delinen kulaklarda herhangi bir komplikasyon meydana gelmemişse genel olarak iyileşme süreci 6 ile 8 hafta arasında değişmektedir. Kulak delme esnasında kullanılan araçların hijyen olması, temiz ve sadece o kişi için kullanılması, açılan yaranın enfeksiyon almasına engel olacaktır. Ancak bu durumlara dikkat edilmez ve gelişigüzel malzemelerle kulak delinmesi ve aynı malzemeyi birden fazla kişiye kullanılması kesinlikle alerjik ve enfeksiyon sorunlarına neden olur.

Kurallara ve tedbirlere uyularak kulak delinirse iyileşme süreci genellikle en az 6 hafta en çok ise 8 hafta içindedir. Kulaklar delindikten sonra en kısa süre içinde iyileşmesi için, kişinin hijyen kurallarına dikkat etmesi, delinen kulağına yabancı cisimlerin temasına engel olması, çarpmaması, temizliğine dikkat etmesi oldukça önemlidir.

Kulakların delinen bölgelerinin günde en az 2 ya da 3 defa ellerini iyice temizledikten sonra delik içinde küpe döndürülmeli ve kulaklar temizlenmelidir. Bu işlemler yapılırken son derece nazik ve dikkatli olmak, yaraya zarar vermemek ve yaranın kapanmasına da engel olmak gerekiyor. Ayrıca kulak deliklerinde oluşan yaranın daha fazla büyümemesi ve kısa sürede iyileşmesi için kalitesiz ve sıradan madenlerden üretilen küpelerin kullanılmaması da oldukça önemli.

Kulak Deldirme Çok Acır Mı?

Küpe takmak için kulak deldirme işleminin acıtıp acıtmayacağı da herkes tarafından merak edilir aslında acı hissi kulağın doğru şekilde ve doğru yerden deldirilmesiyle yakından ilgilidir. Kulakta yumuşak olan kulak memesi bölümü ve kıkırdak yapıdan oluşan sert bölümler vardır.

Genellikle kadınlar kulaklarını en alt kısım olan ve yumuşak dokusu bulunan kulak memesinden deldirirler ve bu bölge daha az acı hissi uyandırır ve acısı çabuk geçer. Kulaklarını kıkırdak alanlarından deldiren maalesef biraz daha fazla acı duysalar da bu dayanılmayacak kadar büyük bir acı değildir ve bazı yöntemlerle bu acı daha da azaltılabilir. Aslında delme esnasında kulakta acı meydana gelmez.

Kulakta açılan delik gün içinde kişinin yaşam şekline ve alışkanlıklarına göre zaman zaman acı meydana getirecektir. Kulağın enfeksiyon kapması, alerji olması, kulağa başka bir cismin çarpması, kulağın bükülmesi, giyinip soyunurken elbisenin kulağa takılması gibi durumlar acı hissi uyandıracaktır. Delinen kulakta acı durulmaması için iyileşme süreci içinde daha dikkatli olmak ve sık sık kulağı temizlemek ve soğuk su ile yıkamak etkili olacaktır.

Kulak Deldirme Çok Acır Mı?

Kulağı Delmek Günah Mı?

Kulak deldirerek küpe takmak tarih boyunca kadınlar için vazgeçilmez bir tutku olarak kullanılagelmiştir. Ancak son yüz yıl içinde erkekler tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak durum böyle olunca kulak deldirmenin günah olup olmadığı da herkes tarafından araştırma konusu olmaktadır.

Yapılan araştırmalar ve İslam Alimlerinin söylevlerine göre kadınlar için ziynet eşyası takmak amacıyla kulak deldirmek caiz görülmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed öncesinde de ve onun sağlığı döneminde de kadınların kulaklarını deldirip küpe taktıkları bilinmektedir. Kadınlar yaratılış özelliklerine göre süslenmeye, takı takmaya her zaman meyillidirler ve küpeler de onlar için oldukça önemlidir.

Buna göre kadınlar küpelerini takı olarak kullanabilirler ve bunun için de kulaklarını deldirebilirler. Kulak deldirmek günah değildir ancak kimi alimler, gusül abdesti alırken kulak deliklerinin de yıkanmasının, bunu yaparken de küpenin takılıp çıkartılmasını ve delik içine su giderilmesinin daha doğru bir davranış olacağını ifade etmektedir.

Kulak Deldirme Yaşı Kaç Olmalı?

Kulak deldirmenin usul olarak belirli bir yaş aralığı olmamakla birlikte henüz bebek olan kişinin kulak deldirmenin mantığını kavraması mümkün olmayacağından hem acı duyacak hem de büyüklerine karşı güvensizliği ve korkusu ortaya çıkacaktır.

Buna göre bebek yaşlarda kulak deldirmek doğru bir davranış değildir zira bebeğin delinen kulağını koruması da mümkün değildir ve sık sık acı duyarak ağlayacaktır. Kulak delme için en ideal yaş kişinin kulak deldirmenin mantığını anlaması ve küpe takmak isteyecek kadar büyümüş olmasıdır. Dolayısı ile en az dört yaşını doldurması kulak delme için daha doğrudur.

Kulak Deldirme Yaşı Kaç Olmalı?

Daha fazla içerik için: https://blog.asligold.com/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu