Altın Takı

Bebekli Kadınların Rahatça Kullanabileceği Takı Model ve Kombinleri

Kadınların vazgeçilmezi takılar, insanlığın en yüksek mertebesi annelikte birazcık şekil değiştiriyor. Her daim şıklığını koruyan anneler için takı seçiminde dünyalar tatlısı minik bebeklerimizi de göz önünde bulundurarak seçim yapmak en doğrusu. Bu seçimleri yaparken dört önemli kriter var. Bunlar: sallantısız, tüysüz, yumuşak hatlı, küçük boncuksuz ve alerjen riski düşük olmasıdır.

Sallantılı takılar, özellikle de hareketli bebekler için uygun olmayan seçeneklerden biridir. Özellikle de bilekte ya da elde olan sallantılar sürekli temas halinde olduğunuz bebeğinize zarar verebilir. Bebekler hassas oldukları gibi ciltleri de hassastır. Sallantılı takılarınız bebeğinizin cildini tahriş edebilir ya da özellikle de hareketli bir bebeğiniz varsa bebeğinize takılabilir veya bebeğiniz kopartabilir. Bu durumun sonuçları pek hoş olmayacağından yeni annelere önerimiz sallantısız takılar takmalarıdır.

Tüylü takılar bebeği olan annelerin tercih etmemesi gereken bir başka takı tipidir. Takılarınızın tüyü bebeğinizin ağzına ya da burnuna kaçarak solunum problemi çekmesine neden olabilir. Ayrıca bebekler hassas olduklarından tüylü takılarınızın bebeğinizde alerji yapması da olasılıklar arasındadır. Tüm bunların yanında tüyün bebekle temasından bebeğiniz rahatsız olabilir.

Bir diğer önemli nokta ise takılarınızın çıkıntısız ve yumuşak hatlara sahip olmasıdır. Bebeğiniz ile kaçınılmaz bir şekilde sürekli temas halinde olmak zorundasınız. Çıkıntılı takılar, temas esnasında çıkıntılarıyla bebeğinizin cildini tahriş edebilir ya da bebeğinizin canını yakabilir. Özellikle de elde olan çıkıntılı ya da köşeli takılar daha büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu sebeplerle kullandığınız takıların yuvarlak, yumuşak hatlara sahip olması çok önemlidir.

Bunların yanı sıra kullandığınız takıların küçük boncuklu olması her zaman risk oluşturur. Küçük boncuklar düşmeleri veya kopmaları sonucu bebeğinizin ağzına ve burnuna kaçabilir. Meraklı bebekler ise tehlikenin farkında olmadan küçük boncuklarla oynamaya çalışabilirler. Bu sebeple kullanılan takıların bebeğin ağzına veya burnuna kaçabilecek kadar küçük boncuklara sahip olması kesinlikle önerilmez.

Son olarak, belki de en önemli nokta takılarınızın malzemesidir. Bebeği olan kadınlar kesinlikle imitasyon takılar kullanmamalıdırlar. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki imitasyon takılar insan vücudunda baş ağrısından egzamaya kadar birçok şekilde vücudumuzu olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle de imitasyon takılarda kullanılan nikel metali yüksek alerjen özelliğe sahip olmasıyla bilinir. Biz yetişkin insanların bile vücuduna büyük etkileri olabilen imitasyon takıların hassas minik bebeklere olabilecek etkilerini göz ardı etmek büyük bir hata olur. Bebekli anneler takı kullanacaklarsa mutlaka altın, gümüş veya alerjen özelliği çok düşük olan zararsız metallerden oluşan takıları tercih etmelilerdir. Tam da yeni annelere yakışacak birbirinden zarif altın küpe, kolye, yüzük, bileklik ve birçok farklı takı çeşitlerini hemen incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu