Altın Takı

Senenin Modası Altın Zincir Bileklikler

Altın, yüzlerce yıldır aksesuar yapımında yaygın olarak kullanılan bir madendir. Rengi, ışıltısı, kolayca şekil veriliyor olması ve elbette değerli oluşu onu eşsiz ve popüler yapan özellikleridir. Asla modası geçmeyen anlamına gelen “zamansız” sözcüğü adeta altın için üretilmiştir. Altın her ne kadar modası geçmeyen bir aksesuar olsa da bu yıl, diğer yıllara göre popülerliği en üst seviyeye ulaştı. Minimalizm kavramının da benimsenmesi ile birlikte altın zincirli takılar daha fazla tercih edilir oldu. Peki, nedir altın zincir bileklikleri bu kadar popüler yapan? Gelin, birlikte inceleyelim.

Minimal Şıklık Ne Anlam İfade Ediyor?

Minimalizm, son birkaç yıldır popüler olan bir kavram. Minimalizm kavramı özünde “daha az ile daha fazla” anlamı taşıyor. Daha az eşya ile daha fazla konfor, daha az makyaj ile daha güzel görünüm, daha az alışveriş ile daha fazla refah… Hemen her alana minimalizmi adapte etmek mümkün.

Zincirli Altın Bileklik

Daha az ile daha fazlasını elde etme mevzusu kendini sadece tüketim alışkanlıkları ya da dekorasyonda değil, moda anlayışından da gösteriyor. Daha az desen, daha az renk ve daha az aksesuar ile olduğundan daha şık görünme modası hala popülerliğini koruyor. Sadelikte güzellik vardır. Büyük taşlı, simli, abartılı aksesuarlar ışığı sizden çalarlar, baş rolü kendileri üstlenirler. Abartısız, sade aksesuarlar ise sizin içten gelen güzelliğinizi desteklerken dikkatleri kendi üzerlerine çekmezler. Sadeliğin altında yatan güzellik budur.

Altın Zincir Bilekliklerin Sade Aksesuar Olarak Kullanımı

Altın takıların minimal aksesuar olarak kullanımı yaygındır. Altın zamansız bir parçadır. Dolayısıyla da her zaman ve her kombinle muhteşem uyum sağlar. Aynı anda hem modern hem de nostaljik bir görünüm yaratabilir. Değeri kaybolmaz hatta aksine, zamanla değer kazanarak iyi bir yatırım aracına dönüşebilir. Yıllar geçtikçe trendler değişir ama sade bir altın takıyı her trende adapte etmek oldukça kolaydır.

Altın zincir bileklikler de bu nedenle sade aksesuar konseptindeki yerini yıllarca korudu. Zaman içinde altın zincir bilekliklere karşı artan ilgi, bu yıl zirveye ulaştı. Günümüzde senenin modası altın zincir bileklikler herkesin dilinde, aklında ve en önemlisi, herkesin bileğinde!

Altın Zincir Bilekliklerin Avantajları

Moda endüstrisindeki yüzlerce çeşit takı arasında altın zincir bilekliklerin bu denli tercih edilir olmasının elbette birkaç önemli sebebi vardır.

  • Hemen her kıyafet ile uyum sağlar.
  • Zaman içinde parlaklığı solmaz, paslanmaz ya da kararmaz.
  • Modası yüzlerce yıldır geçmedi ve yüzlerce yıl da geçmeyecek.
  • Tek başlarına kullanılabildikleri gibi birden fazla bileklik ile ya da kolye, küpe gibi başka takılar ile birlikte kullanılabilirler.
  • Aksesuar olarak kullanmanın ötesinde, iyi de bir yatırım aracıdır.

Saydığımız tüm bu avantajlar bu zarif, zamansız aksesuarları modanın süper kahramanı haline getiriyor.

Altın Zincir Bileklik Ama Hangi Altın?

Altın denildiğinde akla ilk parlak sarı bir metal gelir ancak altın sadece bundan ibaret değildir. Altının da renk çeşitleri vardır. Bilinen ve sıkça takılarda kullanılan üç altın rengi şunlardır:

  • Sarı altın
  • Beyaz altın
  • Pembe altın

Her renk altın her renk tende muhteşem durmaz. Bu nedenle altın bilekliğinizin rengini seçerken kendi ten renginizi ve cildinizin alt tonunu bilmelisiniz.

Cilt Alt Tonu Nasıl Belirlenir?

Cilt alt tonunuzu belirlemek oldukça kolaydır. El bileklerinizin iç kısmındaki damarların rengine bakın. Damarlarınız mavi ise soğuk alt tonlu bir cilt renginiz var demektir. Soğuk al tonlu cilde sahip insanlar beyaz altını diğerlerinden çok daha iyi taşırlar. Pembe altın bu kişileri solgun ve kansız gösterir ama beyaz altın bileklikler ile tenleri sağlıklı bir parıltıya kavuşur.

Eğer bilek içindeki damarlarınız yeşil ise sıcak alt tonlu bir cilde sahipsiniz demektir. Pembe altın, sıcak alt tonlu insanla için yaratılmış gibidir! Beyaz altın zincir bileklikler, sıcak alt tona sahip bir kişinin bileğinde sönük duracaktır. Fakat pembe altın bir bileklik teninizde sanki bronzlaşmışsınız gibi bir etki yaratarak cildinizin ışıldamasını sağlar.

Sarı altın bambaşka bir konudur. Soğuk, sıcak ya da nötr (hem sıcak hem soğuk) alt tonlu olması fark etmez. Sarı altından bir zincir bileklik tüm ciltlerde muhteşem görünür.

Altın Zincir Bileklikler Hangi Kıyafetler ve Takılar ile Kombin Yapılır?

Altın zincir bileklikler her ortamda ve her kıyafet ile uyum sağlar dedik. Ancak bu zarif takıları kombinimize dahil ederken göz ardı edemeyeceğimiz bazı moda kurallarını bilmeliyiz. Altın zincir bileklikler hangi kıyafetler ile kullanılır, hangi takılar ile kullanılmaz, iyi bilmeliyiz.

Takım Elbiseler ve Ofis Kıyafetleri

İş yerine giderken abartılı derecede büyük ve parlak takılar, profesyonel görünüme gölge düşürebilir. Ancak tüm zarifliği ve şıklığı ile senenin modası altın zincir bileklikler ofis ortamı için çok iyi bir seçenektir. Zarafeti ile şıklığınızı tamamlarken çok göze batmaz. Profesyonel görünümünüzü destekler.

Şık Elbiseler ve Abiye Kıyafetler

Düğün, kına gecesi, mezuniyet balosu ve nişan töreni gibi etkinliklerde giyilen gösterişli kıyafetler için ayrı takılara para vermenize hiç gerek yok. Altın zincir bileklikleriniz elbiseler ve abiye kıyafetler ile de harika bir uyum yakalayacaktır.

Günlük Kombinler

Kot pantolon ve sade bir tişört veya beyaz gömlek ile oluşturduğunuz sade, günlük kombinler bazen biraz fazla sade gelebiliyor. Altın zincir bileklikler bu sadelikle uyumlu bir aksesuar olacaktır. Ayrıca günlük kombine parıltı ve hareket katarak görünümünüzü canlandırır.

Yüzükler, Kolyeler, Küpeler ve Diğer Takılar

Altın zincir bilekliklerinizi altın halka küpeler ve yine bileklikler kadar zarif ve sade kolyeler ile kolaylıkla kullanabilirsiniz. Fakat yüzükler ile birlikte kullanırken dikkatli olmanızda fayda var. Birden fazla altın bileklik ve birden fazla altın yüzük aynı elde kullanıldığında aşırıya kaçmak çok kolaydır. Mümkün olduğunda tek bir el üzerinde üçten fazla takı kullanmamaya çalışın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu