Altın Takı

Evlilik Teklifi İçin Yüzük Seçimi Nasıl Yapılır?

En sevdiğiniz kadınla ilişkinizi başka bir boyuta taşımaya karar verdiniz, onunla bir hayatı paylaşmak istiyorsunuz. Unutamayacağı bir evlilik teklifi organize ettiniz ve sıra en önemli maddeye geldi: Baktıkça aşkınızı hatırlayacağı, uzun yıllar parmağında taşıyacağı harika bir yüzük seçmelisiniz. Nasıl bir yüzük seçmeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu yazıda sizin için en önemli noktaları derledik. Şimdiden keyifli okumalar!

1. Sevgilinizin Zevklerini Öğrenin

Her ne kadar müstakbel eşiniz siz nasıl bir yüzük seçerseniz seçin beğenecek olsa da yine de takı zevkini öğrenmekte fayda var. Ne de olsa parmağında ömür boyu taşıyacak olan müstakbel eşiniz. Nasıl bir yüzük alacağınıza karar vermek için yüzükler hakkında öncesinden konuşabilirsiniz, konuşurken çaktırmamak sizin yeteneklerinize bağlı tabi ki. Eğer tam bir sürpriz olsun, hiç şüphelenmesin diyorsanız takı zevkini öğrenmek için müstakbel eşinizin sosyal medya hesaplarında takı sayfalarını takip edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer takip ediyorsa beğendiği modellere benzer modeller arayabilir veya örneklerden kendinizce bir çıkarım yapabilirsiniz. Aslında evlenme teklifi yapacağınız kadını zaten yeterince tanıyorsunuzdur. Minimalist tasarımlardan mı yoksa gösterişli mi veya zarif tasarımlardan mı daha çok hoşlanır? Bu bilgilerle beraber gerekirse müstakbel eşinizin en yakın arkadaşları veya kardeşlerine de seçtiğiniz yüzükleri danışarak mükemmel yüzüğü bulabilirsiniz. Veya ek bir seçenek olarak sadece evlilik teklifi yapmak için geçici bir yüzük alabilir, sonrasında müstakbel eşinize seçtirip yüzüğü değiştirebilirsiniz.

2. Yüzük Bedenine Dikkat Edin

Yüzük bedeni bir yüzük için en önemli kriterlerden biridir. Müstakbel eşinize büyük gelen bir yüzük parmağında durmayacaktır veya yüzüğün bedeni küçük gelirse yüzüğü takamayabilirsiniz ki bu tam bir felaket. Böylesine güzel ve özel bir anda bu tip tatsızlıklar yaşamak istemezsiniz. Bu sebeple öncesinden müstakbel eşinizin yüzük ölçüsünü öğrenmenizde fayda var. Eğer müstakbel eşinizin yüzük ölçüsünü bilmiyorsanız sürekli kullandığı bir yüzüğünü gizlice alın. Bu yüzüğün baz alarak satın alacağınız yüzüğün ölçüsüne karar verebilirsiniz. Eğer yüzüğü alıkoymak istemiyorsanız yüzüğü kendi parmağınızda deneyebilir, satın alacağınız yüzüğün ölçüsüne de yüzükleri aynı şekilde deneyip karar verebilirsiniz. Fakat bu yöntemi pek önermeyiz, erkek ve kadın parmaklarının yapısı farklı olduğundan bu yöntem yüksek hata payı içerebilir. Ayrıca doğru yüzük bedeni nasıl ölçülür başlıklı yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yüzük Bedenine Dikkat Edin

3. Taş Seçiminizi Yapın: Tektaş, Beştaş?

Tektaşlar ismi gibi tek bir taştan oluşabildiği gibi, büyük bir taş ve bu taşa nispeten daha küçük taşlarla birden fazla taştan da oluşabilir. Bu yüzükler için genellikle pırlanta tercih edilir. Tektaşların ortak özelliği, tek bir taşın odak noktası olması ve başka taşlar varsa bile bu taşların ortadaki taşın ihtişamını gölgelemeyecek, yine ortadaki taşı odak noktası haline getirecek şekilde tasarlanıyor olmasıdır. Bu tasarımın özel bir anlamı var tabi ki. Elmas, pırlantanın işlenmemiş ham maden halidir. Elmas, gerek oluşum süreci gerek bir insan eline gelene kadar yaşadığı süreç olsun sonsuzluktan bir parça olarak kabul edilir. Bununla beraber pırlantalar eşsizidir, yani gerçek anlamda eşsiz. Hiçbir pırlantanın aynısından iki tane yapılamıyor, arada mutlaka farkları oluyor. Dolayısıyla aslında pırlanta bir tektaş size üç şey fısıldar: tek, sonsuz ve eşsiz. Yani sevdiğiniz kadına bir tektaş hediye ederek aslında “Benim için sonsuza kadar tek ve eşsiz olacaksın.” demektir. Tektaş yüzükler bu muhteşem ve son derece özel anlamlarından dolayı evlilik teklifleri için daha fazla tercih edilirler.

Beştaş, adından da anlaşılacağı gibi beş adet taşın yan yana dizilmesiyle oluşur. Beştaşın, beş taşının da ayrı bir anlamı vardır. Her biri bir ilişki için olmazsa olmaz değerleri fısıldar: aşk, tutku, mutluluk, huzur ve bağlılık. Beştaş evliliğin beşinci yılı için tercih edilmekle birlikte son zamanlarda doğum günü, yıl dönümü ve benzeri özel günler için daha fazla tercih edilir olmuştur.

Artık tektaşın da beştaşı da tanıyorsunuz. Her ne kadar tektaş evlilik teklifleri için daha çok tercih edilse de beştaşla da evlilik teklifi yapılabilir tabi ki. Bu tamamen müstakbel eşinize bağlı, eğer müstakbel eşiniz beştaşla daha mutlu hissedecekse beştaş alacaksınız elbette.

4. Yüzüğün Rengine Karar Verin

Pırlantanın rengi en ayırt edici özelliklerindendir, pırlantanın kalitesini belirtir. Pırlanta, ne kadar renksiz görünüyorsa o kadar yüksek kaliteli demektir. Aslında pırlantanın renk farkı genelde ilk bakışta anlaşılmaz, fakat iyice baktığınızda renk farklılıklarını görebilirsiniz. Pırlanta renkleri D’den Z harfine kadar sınıflandırılmış bir skalaya sahiptir. Türkiye’de genellikle H ve üzeri renkte pırlantalar satılmakla birlikte, H ve üzeri renkler tercih edilebilir makul beyazlıktadır.

5. Bütçenizi Belirleyin

Özellikle pırlanta yüzükler bütçeye bir miktar daha fazla dokunabilir. Bütçenizi kendiniz zorlamayacak şekilde ayarlayın. Seçtiğiniz yüzüğün özelliklerini dengelemek bütçenizi ayarlamanıza yardımcı olabilir. Örneğin yüzüğünüzün büyüklüğünden ödün vermek istemiyorsanız, bir düşük rengini tercih ederek denge kurabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu