Altın Takı

Takıları Düzenli Bir Şekilde Saklamak İçin Tüyolar

Biz kadınlar için günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri de kuşkusuz takılardır. Çeşit çeşit güzel ve kaliteli takılara sahip olmak gurur ve mutluluk verici olsa da karışmaktan asla vazgeçmedikleri için başımız zaman zaman derde girebiliyor. Karışmaları, birbirlerine dolanmaları büyük bir problem olsa da daha önemlisi bu durum takılarımızın zedelenmesine de sebep olabilir. Bu sebeple takıları düzenli saklamak uzun kullanım ömrü ve kalite seviyesi için çok önemlidir. Pek çok kadının karşılaştığı bu problemi önlemek için işte öneriler?

Takı Düzenleyicileri

Takı düzenleyicileri, takıların karışmasını ve zarar görmesini önleyen bir çeşit üründür. Delikli yüzeyleri olan küpeler için düzenleyiciler, askılık şeklinde kolye ve yüzük düzenleyicileri veya bölmeli yapıdaki çoklu kullanılabilir düzenleyiciler gibi birçok farklı tasarıma sahiplerdir. Aynı zamanda takı düzenleyicilerine hem özgün tasarımlı hem de maliyetsiz bir şekilde kolayca sahip olabilirsiniz. Evdeki atık eşyalardan muhteşem takı organizerleri oluşturabilirsiniz. Örneğin evdeki artık kullanmadığınız bir rendeyi boyayıp süsleyerek küpe düzenleyicisi olarak kullanabilirsiniz. Ya da kullanmadığınız bir çekmeceyi küçük bölmelere ayırarak zahmetsiz bir şekilde takı düzenleyicisine sahip olabilirsiniz.

Küpelerin Eşleri Kaybolmasın

Küpeler diğer takı modellerine göre çoğunlukla daha küçük olduğundan daha sık kaybolurlar. İki ayrı parçadan oluşuyor olmaları ise bu ihtimali daha çok yükseltiyor. Her ne kadar son zamanlarda tek küpe takmak daha da popülerleşse de kimse küpesinin eşini kaybetmek istemez. Küpeleri düzenli bir şekilde saklamanın en kolay yolu delikli yüzeylere takmaktır. Bunun için bir takı organizeri satın alabilir veya kendiniz küpelerinize özel bir tasarım yapabilirsiniz. Örneğin odanıza asacağınız boş bir çerçeve arka kısmına sizin seçtiğiniz bir kumaş ile kaplanarak hem odanızı güzelleştirecek hem de küpeleriniz için güvenli bir yuva olacaktır. Küpelerinizi çıkardıktan sonra eşleriyle yan yana çerçeveye takmanız yeterli. Ayrıca böylece tüm küpelerinizi aynı anda düzenli bir şekilde görerek günlük stilinize en uygun küpeyi kolaylıkla seçebilirsiniz. Son olarak halka küpeler için çok daha kolay bir yol var. Tek yapmanız gereken bir halka küpenizi eş halka küpenize takmak. Böylece tekrar siz açana kadar birbirlerinden ayrılmalarının imkânı yok.

Birbirine Karışan Kolye ve Bileklikler

Kolye ve bilekliklerin ince zincirleri karışmaya ve düğümlenmeye çok müsait bir yapıdadır. Bu sebeple bu takıları ayrı tutmak önemlidir. Kolye ve bilekliklerinizi asarak saklayabilir veya farklı bölmelere koyabilirsiniz. Veya satın alacağınız bir takı organizeri işinizi görecektir. Peki kolye veya bilekliğiniz çoktan karışmışsa ne yapabilirsiniz. Bu durumlar için size birkaç önerimiz var. Yalnız dikkat, hangi yöntemi deneyeceğinizi seçerken takınızın materyaline zarar verip vermeyeceğine dikkat ediniz.

  • Takınızın düğüm yerine bebek pudrası dökün. Böylece düğüm yerleri gevşeyecektir.
  • Takının düğümlenmiş bölgesine zeytinyağı dökün. Yağ metaller arası sürtünmeyi azaltarak daha kolay hareket etmelerini sağlayacaktır.
  • Bir kap alın ve içine hafif ısıtılmış su koyun. Suya bebek yağı damlatın ve dolanmış takınızı suya koyun. Beş, on dakika arası beklettikten sonra takınızı çıkartın. Kolayca çözüldüğünü göreceksiniz.
  • Bir kap alın ve içine hafif ısıtılmış su koyun. Suya deterjan sıkarak suyu köpürtün. Aynı şekilde takınızı suya yerleştirerek beş veya on dakika bekletin. Takınızı çıkartın ve çözün.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu