Altın Takı

Doğru Yüzük Ölçüsü Nasıl Belirlenir?

Yüzük, özellikle kadınlar tarafından daha fazla tercih edilen ve ellerin güzelliğini, zarifliğini ön plana çıkaran bir takı çeşididir. İnternetin hayatımıza girmesiyle birçok şeyi fiziki olarak mağazada bulunmadan online satın alabildiğimiz gibi yüzük alışverişini de aynı şekilde yapabiliyoruz. Yüzük ölçünüzü bilmiyorsanız ve internetten alışveriş yapmayı planlıyorsanız bu durum sizi sonrasında zora sokabilir. Yüzüğün parmağınıza olmadığınızı üzülerek fark ettiğinizde ürünü iade etmeniz veya değiştirmeniz gerekecektir ki, bu da süreci biraz uzatır. Ama üzülmeyin böyle şeylere hiç gerek yok, evde kolaylıkla kendi başınıza yüzük ölçünüzü tespit edebileceğiniz yöntemleri sizin için derledik. Şimdiden keyifli okumalar dileriz!

Başlamadan Önce

Yüzük ölçünüzü nasıl öğreneceğinize geçmeden önce ölçünüzün doğruluğunu garantilemek adına size bahsetmek istediğimiz birkaç şey var. Yüzük ölçüsüne kilo, parmak yapısı gibi birçok etken etki eder. Bunların yanı sıra geçici değişkenlikler de yaşayabilirsiniz, çok soğuk ve çok sıcak havalar ölçünüzü aynı gün içinde bile değiştirebilir.

Çok sıcak havalarda, özellikle de tuzu biraz fazla tükettiyseniz vücudunuz ödem tutabilir. Bu da parmaklarınızın şişmesine sebep olur. Veya çok soğuk havalarda tam tersi bir etki yaratarak parmaklarınızı inceltebilir. Bu yüzden yüzük ölçünüzü alırken normal oda sıcaklığında ölçüm yapmaya dikkat edin. Ayrıca daha sağlam olması için ölçüm işleminizi birden fazla kez yapmanızda fayda var. Hatta yüksek garanti istiyorsanız gün içinde farklı saat dilimlerinde ölçümleri tekrarlayabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Alma

Eğer bir kuyumcuda değilseniz yüzük ölçünüzü rahatlıkla kendiniz de alabilirsiniz. Bunun için sıklıkla kullanılan iki yöntem vardır: çap yöntemi ve çevre yöntemi.

Yüzük Ölçü Alma

1.Yöntem: Çevre Bulma

Öncelikle bu işlemi yapabilmek için milimetrik ölçüm yapabileceğiniz bir adet cetvele ve bir miktar ipe ihtiyacınız var. İp yerine kağıt kullanmayı da tercih edebilirsiniz, dikdörtgen şeklinde bir miktar uzun bir kağıda ihtiyacınız olacaktır.

  • Bir parça ipi alarak yüzüğü takmayı düşündüğünüz parmağınıza sarın. İpin başladığı yerden parmağınızı sardığı yere tam bir çember çizildiğinde sarma işlemini durdurun ve çemberin bitiş noktasını işaretleyin (veya elinizle de tutabilirsiniz).
  • Oluşturulan çemberin başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar olan ipi milimetrik cetvel ile ölçün.
  • Ölçtüğünüz milimetrik değeri ölçü tablosu ile karşılaştırarak uygun yüzük ölçüsünü bulun. İşte bu kadar! Yüzüğünüzü gönül rahatlığıyla sipariş edebilirsiniz.

2.Yöntem: Çap Bulma

Öncelikle bu işlemi yapabilmek için milimetrik ölçüm yapabileceğiniz bir adet cetvele ve bir adet yüzüğe ihtiyacınız var. Ölçüm için kullanacağınız yüzüğün, satın alacağınız yüzüğü kullanmayı planladığınız parmağınıza tam olması gerekmektedir, aksi taktirde ölçümde hatalarla karşı karşıya gelebilirsiniz.

  • Ölçüm yüzüğünü satın alacağınız yüzüğü kullanmayı planladığınız parmağınızda deneyiniz. Parmağınıza tam olduğundan emin olun.
  • Milimetrik cetveli alın ve yüzüğün çapını cetvel ile ölçün.
  • Ölçtüğünüz milimetrik değeri ölçü tablosu ile karşılaştırarak uygun yüzük ölçüsünü bulun. İşte bu kadar! Yüzüğünüzü gönül rahatlığıyla sipariş edebilirsiniz.

Yüzük ölçünüzü aşağıdaki tabloyu baz alarak bulabilirsiniz.

Yüzük Ölçüleri

Ayrıca “internetten takı alışverişi yaparken dikkat etmeniz gereken maddeler” başlıklı yazımıza buradan okuyarak, güvenilir altın takı alışverişinin nasıl mümkün olduğunu öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu