Altın Takı

Kış Modasına Uygun Altın Seçimi

Kış modası diğer mevsimlere göre daha farklı kumaşlardan üretilen kıyafetler ve ayakkabılar olmakla beraber aynı zamanda farklı renk kombinlerini de içerisinde bulundurur. Kış modasına göre altın seçimi, tercih edilecek kıyafetlere göre yapılabilir.

Kış Modası Nedir?

Kış modası, tercih edilen renklerin canlı ve parıltılı olmasından ziyade daha çok mat ya da pastel renkli kıyafetlerin kullanılmasını bünyesinde bulundurur. Kış modası mevsime uygun kıyafetlerin en uygun ve modern şekilde kombin edilmiş halidir.

Kış modasında genellikle çizme, bot gibi kalın tabanlı ayakkabılar kullanılır. Aynı zamanda eldiven, atkı ve şapka kombinleri de kış modasının vazgeçilmez parçalarıdır. Bu bağlamda genellikle kış modasında ten görünmesine fazla yer verilmez. İnce çoraplar ya da mat kalın çoraplar tercih edilebilir.

Kış modası görüntüsü, soğuk bir mevsim olan kışa ters düşmemek adına ve mevsime uygun giyinilmesidir. Bu bağlamda altın seçimi kıyafetlerin çeşidine göre değişebilir.

Kış modası altın çeşitleri arasında beyaz altınlar da bulunur. Daha çok kazak gibi kalın kıyafet seçimlerinde, koyu renk kazaklar üzerinde kullanılabilecek beyaz altın seçimi yapılabilir.

Kış Aylarına Uygun Altın Çeşitleri

Kız aylarında genellikle yüksek boğazlı ayakkabı tercih edildiğinden dolayı halhal gibi ayak bölgesinde kullanılan takılar tercih edilmez. Daha çok kolye, bileklik ya da bilezik, küpe, yüzük gibi altın seçimi yapılır.

Kış aylarında kıyafet renkleri daha pastel ve sade olacağından dolayı gösterişli altın parçaları tercih edilebilir. Kıyafetlere uyumlu olarak kombin yapılan takılar, şık ve aynı zamanda zarif bir görüntü oluşturabilir.

Kış aylarında sarı renk altın seçimi yapılabilmesinin yanı sıra, rose renk parçalarda oldukça şık bir görüntü sağlarlar.

Altın Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Altın Küpe & Bileklik Seçimi

Altın seçimi yapacak kişilerin yaşlarına uygun modelleri tercih etmeleri oldukça önemlidir. Kullanılan takılar kişileri olduğundan daha olgun gösterebileceği gibi daha genç de gösterebilir. Bu bağlamda kişilerin kendi zevkleri doğrultusunda fakat yaş skalalarına uygun tercih yapmaları önemlilik arz eder.

Altın seçimi, kullanılacak altının günlük ya da özel günlerde tercih edilecek olmasına bağlı olarak da yapılabilir. Özel günlerde daha gösterişli ve işçiliği fazla olan takılar tercih edilebilirken, günlük olarak kullanılacak takı seçimlerinde daha az gösterişli parçalar tercih edilebilir.

Altın seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de kolay kullanım imkanı sağlayan parçaların seçilmesidir. Seçilecek olan takı kişilerin tek başlarına açıp kapatabilecekleri mekanizmada olması, kullanıcıya avantaj sağlayabilir.

Altın seçimi, alınacak altının yatırım amaçlı olabildiği gibi ziynet eşyası olarak da tercih edilebilir. Yatırım amaçlı alınacak olan altınlar daha yüksek gramlı ve daha yüksek ayarlı olabilir. Günlük olarak tercih edilecek olan altınlarda yüksek gram ve ayara sahip olabilir. Fakat satın alınacak altın ziynet amacı dışında alınıyorsa düşük ayarlı olması alıcının dezavantajına olur.

Altın seçimi yapılırken mutlaka dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, mevcut kıyafete göre altın seçmektir. Örneğin eldiven üzerine takılabilecek yüzük çeşitleri bulunurken, eldiven altına yüzük takmak takının gözükmemesine neden olur. Elde edilmek istenen kombin yapılamayabilir.

Tercih edilecek takıların göz yormaması ve şık durması açısından birbirine uyumlu olmaları oldukça önemlidir. Örneğin uzun altın küpelerin kullanılması halinde, kalın gösterişli kolyeler tercih edilmemelidir. İki takının bir arada kullanılması boğucu bir görüntüye sebebiyet verebilir. Aynı şekilde tüm parmaklara yüzük takılması ile kollara birden fazla bileklik takılması da görüntü bozukluğuna sebebiyet verebilir.

Kullanılacak takıların renk uyumu oldukça önemlidir. Bir parmağa takılacak iki yüzük ele alındığında birinin beyaz altın diğerinin sarı altın olması durumu hoş bir görüntü elde edilmesini engelleyecektir. Kullanılacak takıların aynı renklerde olması bir bütünlük sağlar.

Modaya Uygun Altınları Nasıl Seçersiniz?

Modaya Uygun Altın Seçimi

Moda sektörü hemen hemen her yıl farklılık gösterse de altın seçimi için genellikle demirbaş modeller vardır ki bu modeller yıllar geçse de popülerliğini korur. Özellikle altın bileklik çeşitleri arasında kelepçe modeli olanlar zamana meydan okuyarak neredeyse her yılın modası olmuştur.

Modaya uygun altın seçimi yapılabilmesi için kişilerin moda sektörünü takip ediyor olmaları önemlidir. Fakat piyasada üretilen takı çeşitlerinin modellerini modanın belirlediği düşünüldüğünde, kişilerin sektörü yakından takip etmelerine de gerek kalmıyor.

Popüler parçaların kombin edilebilmesi açısından, içinde bulunulan mevsimin modasına uygun tercih yapmak önemlidir. Altın seçimi mevsimlere göre renkler tercih edilerek yapılabilir. Altın renkleri sadece sarı olmamakla beraber beyaz, rose yani pembe ve bronz denilen daha çok griye çalan renkleri de mevcuttur. Bu bağlamda modaya uygun altın seçimi yapabilmek adına, kıyafet modasına göre renk seçmek uygun olacaktır.

Altın Bileklik & Küpe Fiyatları

Altın Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Altın bileklik fiyatları ve altın küpe fiyatları takılara uygulanan işçilik oranında değişiklik gösterebilir. Özellikle tercih edilecek takının ağırlığı bu fiyatın belirlenmesinde önemli rol oynar.

Bileklik ya da küpe üzerinde bulunan özel ve değerli taşlar, takının fiyatının değişmesini sağlar. Küpe ya da bilekliğin altın ayarı de fiyat değişikliklerinde önemlidir. 22 ayar altınlar 14 ayar altınlara göre daha yüksek ücretli olabilir. Bu bağlamda söz konusu olan altının ağırlığı da önemlidir.

Altın takı çeşitleri işçilik, ağırlık, değerli taş ve ayar bakımları nedeniyle farklı fiyatlar gösterir. Altın fiyatlarının belirlenmesi için altın kuru bazında hesap yapılarak kişilere fiyat çıkartılır.

Sonuç

Her mevsimin takı modası değişse de değişmeyen takı seçimi kuşkusuz altındır. Bu bağlamda takı tercihi yapacak olan kişilerin altın seçimi yapmaları onlar için uyumlu bir görüntü elde edilmesini saplayabilir. Altın fiyatları gün içerisinde birçok kez değişim gösterebilir. Bu nedenle altın takı seçiminde fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

Modaya uygun altın seçimi yapabilmek adına kıyafetlerle ortak kombin yapmak, takının işçiliğini dikkate almak ve renk uyumuna dikkat etmek oldukça önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu