Altın Takı

Takı Kullanımında Sıklıkla Yapılan 5 Hata

Takılar kadınların şüphesiz vazgeçilmezlerindendir. Günlük hayatta, ofiste, özel akşam ve davetlerde kısacası hayatımızın her alanında bizimle beraberler. Peki sürekli kullandığımız takılarla ilgili ne tür hatalar yapıyoruz?

1.Cilt Tonuna Göre Yanlış Metal Seçimi

Cilt tonuna uygun olmayan metal seçimi takı kullanımında çok sık görülen bir hata türüdür. Bazı metaller bazı cilt tonlarıyla daha iyi uyum sağlar. Yanlış metali yanlış cilt tonunda kullanmak sizi olduğunuzdan daha solgun ve daha sağlıksız gösterebilir. Tam tersi cilt tonunuza uygun metal kullandığınızda ise daha çekici ve daha canlı bir görünüme sahip  olursunuz.

Cilt alt tonunuzu bulmak için çok basit olan damar testini uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey gün ışığında bileğinizdeki damarlara bakmak. Eğer bilek damarlarınız mavi renkliyse soğuk cilt tonuna sahipsiniz demektir. Eğer damar renginiz yeşil ise cilt tonunuz sıcaktır. Eğer damar renginize yeşil ya da mavi diyemiyorsanız, iki rengin karışımı olan bir renge sahipseniz bu nötr olduğunuzu gösterir.

Soğuk cilt tonunun metalleri genellikle gri ve beyaz tonlarıdır. Bu metallere örnek gümüş, platin, beyaz altını verebiliriz. Sıcak cilt tonunun metalleri ise sarı ve kahverengi tonlarıdır. Bunlara örnek ise sarı altın, pembe altın, bakır, pirinç metallerini sayabiliriz. Eğer cilt tonunuz nötr ise her türlü metali gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

2.Bakımsız ve Kirli Takılar

Takılar, kullanıldığı süre zarfında birçok etkene maruz kalırlar. Küpe ve kolyeler kullandığınız kozmetik ürünlerden ve saçınıza sıktığınız spreylerden etkilenebilir. Temizlik ürünleri, sabunlar ve el kremleri gibi maddeler ise bileklik ve yüzüklerinizi etkiler. Bunun yanı sıra takılarınız gün boyu bulunduğunuz ortama göre nem, zaman zaman su, toz gibi etkenlere de maruz kalırlar. Takılarınızda zamanla ne kadar toz, kir ve kalıntı biriktiğinin farkında olamayabilirsiniz. Bu kalıntılar uzun vadede takılarınıza zarar verir, kalitesini ve görüntüsünü olumsuz yönde etkiler. Bu sebeple düzenli takı temizliği yapmak son derece önemlidir. Takılarınızda gözle görülür kirlenme görmeseniz bile temizliğini düzenli olarak yapmalısınız.

Takılarınıza düzenli temizlik yapmanız kadar temizliği nasıl yaptığınız da önemlidir. Her takıda farklı çeşit metal ve taş kullanılabilir. Kullanılan materyale göre temizlik ve bakım yöntemleri değişebilir. Bu sebeple takılarınızı bakıma almadan önce metaline ve taşına özel uygulanabilecek bakım yöntemlerini araştırmanızda fayda vardır.

3.Dikkat Dağıtıcı Takı Kombinleri

Takı kombinlerinin renk ve taş uyumu bir yana, en önemli dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de şüphesiz kombindeki odak noktası olacak parçadır. Bazı takı kombinlerinde birden fazla odak noktası olabilecek parça kullanılır. Büyük ve göz alıcı bir kolye, büyük küpeler, bileklikler ve yüzükler.  Oysaki bu kullanım yanlıştır. Çünkü bu tip kombinler sizi göz alıcı yapmaktan çok göz yorucu bir hale getirebilir. Sevdiğimiz takı parçalarını bir arada kullanmanın bizi daha fazla mutlu edeceği yanılgısına kapılmamalı, takı kombinlerimizi takılarımızın birbirine uyumu ve kombindeki dengeyi unutmadan yapmalıyız. Kendinize kombininizin taç parçası olacak takıyı seçtikten sonra kalan parçaları bu parçayla uyumlu ve dengeli olarak seçmekte fayda var.

4.Takıda Yanlış Boyut Seçimi

Vücudunuzun boyutlarıyla takı boyutlarınızın birbirine uyumu çok önemlidir. Bu iki unsur mutlaka orantılı olmalıdır. Takıların en büyük kullanım amacı, güzelliğimize güzellik katarak göz alıcı bir görünüm elde etmektir. Yanlış boyutlardaki takı seçimi, takı kullanımın amacının tersine hoş olmayan görünümlere sebebiyet verebilir. Örneğin büyük boyutlu bir insansanız çok küçük ve çok ince takılar, vücudunuzda kaybolabilir veya sizi olduğunuzdan daha büyük boyutlu gösterebilir. Küçük boyutlu bir insansanız çok büyük boyutlu takılar vücudunuzda garip durabilir veya sizi olduğunuzdan daha küçük boyutlu gösterebilir. Vücudunuzla orantılı takılar takmak görünüm bütünlüğünüzü her zaman olumlu etkiler.

5.Yanlış Takı Saklama Ortamları

Son olarak tüm takılar için geçerli son derece önemli bir noktaya daha değinelim. Takılarınızı sakladığınız yerler kullanım şekliniz kadar önemlidir. Çünkü çoğu kadının çok fazla takısı vardır. Bu durumda takılar genellikle kullandığınızdan daha fazla sakladığınız yerde kalırlar. Bu da demek oluyor ki takılarınızı yanlış şartlara sahip ortamlarda tutmanız hızlı yaşlandırma testine tabii tutmanız gibi bir şey.  Yanlış ortamlar takılarınızın çok daha hızlı eskimesine sebep olur. Kalitesini ve görüntüsünü olumsuz etkiler. Takılarınızı mutlaka temiz ve kuru yerlerde saklamalısınız. Bunun yanı sıra bazı takılara koruma amacıyla daha farklı saklama yöntemleri uygulanması gerekir. Örneğin bir pırlantayı sadece başka bir pırlanta çizebilir. Bu durumda pırlantalarınızı mutlaka ayrı yerlerde veya aynı yerde fakat birbirlerine temas etmeyecek şekilde saklamalısınız. Bu sebeple takı saklama yerinizi seçerken takınızın taşının ve metalinin hassas özelliklerini de göz önünde bulundurmanızda fayda vardır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu