Altın Takı

Beştaş, Tektaş ve Alyans Nasıl Takılır?

Evli ve nişanlı çiftler için önemi büyük olan bu yüzükler olmazsa olmazların başında yer alır. Çiftlerin birbirine olan bağını, sevgisini, sadakatini ifade eden yüzükler aslında herkesin istediği şekilde kullanmasına karşın evlilikten önce ve sonra farklı parmaklara takılır. Her yüzüğün farklı takılma zamanları, farklı anlamları ve kullanımında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır.  Bu yazımızda birçok farklı modelleri bulunan yüzükler arasından seçim yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğinden, ne zaman hangi parmaklara takıldığından, yüzükleri kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğinden bahsedeceğiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Yüzükleri seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Yüzük seçiminde önemli olan ilk nokta parmak ölçülerinin ve yüzüğü takacak kişinin el yapısının göz önünde bulundurulmasıdır. Alyanslar kadın ve erkeğin birlikte taşıyacağı bir birliktelik simgesi olduğundan mutlaka birlikte seçim yapılmalıdır. Çiftlerin zevkleri ve tarzları göz önünde bulundurulmalıdır. Günlük hayatta, iş hayatında, uyurken yani kısacası hayatın tüm alanlarında kullanılacak yüzükler olduğundan alyansları seçerken rahatlığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Işıltıları seven bir kadınsanız size ait olan alyansı taşlı ve parıltılı olanlardan tercih edebilirsiniz. Pırlanta tektaşlarla kullanılabilecek en güzel alyanslar arasında beştaşlar gelir. Klasik alyans yerine beştaş da tercih edebilirsiniz. Beştaş tercih edecekseniz tektaşınızla beştaşınızın renk, boyut ve kesim olarak uyumlu olmasını sağlamalısınız.

Hangi yüzük hangi parmakta kullanılır?

Bu yüzüklerin alınma şekline göre kullanım şekli de değişebilmektedir. Eğer kendinize aldıysanız dilediğiniz zaman dilediğiniz parmağınızda kullanabilirsiniz. Nişanlıyken, evliyken veya evlenme teklifi aldıysanız durum daha farklı. Aslında her zaman her şekilde kullanmakta özgürsünüz fakat toplumumuzda süregelen bilinenlerle sizlere bu konulardan bahsediyoruz. Evlilikten önce nişan yüzüklerinin sağ elde taşınması Dünya genelinde kabul gören bir gelenek halini almıştır. Genelde nikah yapılmadan önce tektaş yüzük söz yüzüğü olarak kabul edilir ve sağ elin yüzük parmağında kullanılır. Alyanslar da nişanda sağ elin yüzük parmağına takılır. Bu şekilde çiftin evlilik yolunda ilerlediği anlaşılır. Nişanlıyken tektaş ve alyansı birlikte kullanmak istiyorsanız sağ elin yüzük parmağına alyans tektaş yüzüğün üzerine gelecek şekilde takarak gündelik hayatınızda kullanabilirsiniz.

Alyanslar çiftlerin bir ömür boyu birbirlerine verdikleri sözü ifade etmektedir. Nikah kıyıldıktan sonra ise kalbe daha yakın olduğundan evliliğin en önemli fiziksel temsilcisi olan alyans sol elin yüzük parmağına takılır. Kadınlar sol elin yüzük parmağına alyans tektaş yüzüğün üstüne gelecek şekilde takabilir.. Nişan veya evlilik zamanında alyans olarak beştaş yüzük de takılabilir. Yani beştaşlar da alyanslar gibi evlilik öncesi tektaşla birlikte sağ elin yüzük parmağında kullanılırken evlilik sonrası tektaş pırlantayla beraber sol elin yüzük parmağında kullanılabilir.

Hangi yüzük nasıl kullanılmalıdır?

Eğer alyansınızda da parıltılar mevcutsa tektaş yüzüğün pırlantasının alyansın pırlantasından büyük ve gösterişli olması en şık olandır.  Klasik tasarımlı bir alyans tercih edilecekse pırlantanın da sade fakat karat olarak büyük değerde olması kullanım açısından daha uygun olacak ve daha hoş bir görüntü ortaya koyacaktır.

Klasik alyansların şık alternatiflerinden olan beştaş yüzükleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Beştaş kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey tektaşınızla beştaşınızın hoş bir görüntü ortaya çıkarması için birbiriyle uyumlu olmasıdır. Beştaşınızla tektaşınızın aynı renklerde olmasına dikkat etmelisiniz. Beştaşınızın karatının tektaşınızın karatından fazla olması da yine dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. İkisi aynı karat ölçüsüne bile sahip olsa tektaşınız daha büyük görünecek ve hoş bir görüntü ortaya çıkmayacaktır.

Özel günlerinizin en önemli temsilcileri olan ve bir ömür hatırlayacağınız gününüzü süsleyen birbirinden farklı alyans, tektaş ve beştaş yüzükler Aslı Gold’da. Sade, şık, minimal, gösterişli her tarza uygun yüzük modelleri için mutlaka sitemize göz atın. Aradığınız güven ve kaliteyle muhteşem tasarımları sizlerle buluşturuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu