Altın Takı

Altın Takı Alışverişinde Satıcı Önemi

Altın geçmişten günümüze çok uzun yıllardır hiçbir zaman önemini kaybetmemiştir. Değerini göz önünde bulundurduğumuzda hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek bir madendir. Oldukça kıymetli olan altınlar çok önceleri yatırım amacıyla kullanılmaktaydı. Ancak özellikle son zamanlarda takı tasarımlarının çoğalmasıyla ve talep görmesiyle farklı şekiller alarak karşımıza çıkmaya başladı. Durum böyle olunca altın satışı yapan kuyumculuk kültürü de oldukça yaygınlaştı. Gün geçtikçe diğer alışverişler gibi kuyumcu alışverişleri de internet ortamına taşınmaya başladı. Tabii ki böylesine değerli takıları satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar da arttı. 

Bu yazımızda sizlere altın takı çeşitlerinden ve modellerinden, altın takıların nerelerden alınabileceğinden, altın takı fiyatlarından ve güvenli ödemeden bahsedeceğiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz. ☺

Altın Alışverişinin Önemi

Altın Takı Çeşit ve Modelleri Nelerdir?

Zamanla hem günlük kullanıma uygun hem de özel günlere uygun ışıltılı, şık ve zarif birbirinden farklı sıra dışı modeller tercih edilmeye başlanmıştır. Bu nedenle takı tasarımı son yıllarda oldukça gelişmiştir. Birbirinden farklı renkler, figürler ve şekiller barındıran birçok model üretilmeye ve talep görmeye başlanmıştır.

Kolyeler

Genellikle tek öğeli boyun takıları kolye olarak nitelendirilmektedir. Farklı geometrik şekillere sahip, farklı figürler taşıyan, renkli boncuklar veya taşlar içeren birbirinden farklı modellerde birçok altın kolye tasarımları ile karşılaşabiliyoruz.

Figürlü Kolyeler

Kuş, kelebek, arı gibi hayvan figürleri ya da çiçek, gül, kalp, yonca, yıldız, kar tanesi ve daha birçok farklı figürü barındıran altın kolye modelleri günlük hayatta sıkça kullanımı ile en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. 

Zincir Kolyeler

Genellikle bir öğe barındırmayan sadece altın zincir kolyelerdir. İnce veya kalın birbirinden farklı zincirler tercih edilebilmektedir. Küçük toplu veya boncuklu zincir kolye modelleri de oldukça zarif bir görünüm sağlamaktadır.

Geometrik Formlu Kolyeler

Dikdörtgen, üçgen, kare ve daha farklı birçok geometrik formlu altın kolyeler de sık tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Büyük geometrik formlu altın kolyeler özel gün veya davetlerde dikkat çekici ışıltıları sebebiyle sıkça kullanılmaktadır.

İsimli Kolyeler ve İsim Yazılan Madalyon Kolyeler

Harf ve isimli kolyeler de altın kolyelerde en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Kenarları süslenmiş plakalara ise istenilen isim yazdırılabiliyor. 

Gerdanlıklar

Değerli metallerden, taşlardan yapılan boynu iyice saran büyük taşlı kolyelerdir. Gerdanlıklar genellikle düğünde takılır. Tercihe göre nişanda da kullananlar var.

Küpeler

Kadınların vazgeçilmez takıların bir diğeri de kulaklara takılan aksesuarlar. Farklı renkler barındıran boncuklarla, taşlarla süslenmiş veya farklı figürler taşıyan, geometrik şekillerden oluşan birbirinden farklı bir sürü küpe modeli bulunmaktadır.

Figürlü Küpeler

Papatya, kelebek, taç, kalp ve daha birçok farklı figürleri barındıran figürlü küpe modelleri tasarlanmaktadır. Bu küpe modelleri günlük hayatta sık tercih edilen aksesuarlardır.

Halka Küpeler

Uzun yıllardır popülerliğini korumaya devam eden halka küpeler de farklı tasarımlarla önümüze çıkıyor. Taşlarla, boncuklarla süslenmiş veya düz halka küpe modelleri en çok tercih edilen küpelerin başında geliyor.

Geometrik Formlu Küpeler

Dikdörtgen, üçgen, kare, daire ve daha farklı birçok geometrik formlu altın küpeler de sık tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Günlük hayatta veya özel günlerde kombinlerinizin tamamlayıcısı geometrik şekilli küpeleriniz olabilir.

Yüzükler

Geçmişten günümüze uzun yıllardır kullanımı devam eden yüzükler kadınların kıymetli aksesuarları arasında yer alıyor. Parmakların zarifliğini yansıtan yüzükler kombinlerle bütünleştiğinde mükemmel bir şıklık sergiliyor. Yaprak çiçek, kalp gibi farklı figürler barındıran, altın ile değerli taşlar bütünleştirilerek tasarlanmış birbirinden farklı yüzük modelleri bulunmaktadır.

Figürlü Yüzükler

Figürlü yüzük modelleri arasında en fazla çiçek figürlü yüzüklerle karşılaşıyoruz. Özellikle bahar ve yaz aylarında çiçek figürlü yüzükler sıkça tercih ediliyor.

Taşlı Yüzükler

Değerli taşlarla süslenmiş altın yüzükler en sık tercih edilen yüzük modelleri arasında en başlarda yer alıyor. Parıltılı yüzükler hem günlük hayatta hem de özel günlerde kombinlere şıklık ve zariflik katıyor.

Bileklikler ve Bilezikler

Altın takı denildiğinde aklımıza hemen altın bilezikler geliyor. Kadınlar altın bilezik ve bileklikleri sıkça tercih ediyorlar. Yine birbirinden farklı figürler ve renkler taşıyan birbirinden farklı bileklik ve bilezik modelleri bulunmaktadır.

Zincir Bileklikler

Sadece zincir veya boncuk ve taşlarla süslenmiş zincir bileklik modellerinin birçok farklı tasarımı bulunmaktadır. Sade ve minimal bir tarzı olanlar için ideal bileklik modeli olabilir.

Figürlü Bileklikler

Sonsuzluk, kalp, kelebek ve daha birçok farklı figürlerle süslenmiş altın bileklikler günlük hayatta sıkça kullanılan bileklik modelleri arasında yer alıyor.

Altın Takı Nereden Alınır? 

Altın takı satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk hususlardan birisi de altını nereden aldığınızdır. Bu kadar kıymetli mücevherleri satın alırken takıların taklit olup olmadığına, fiyatı ile takı kalitesinin ve malzemesinin karşılaştırılmasına çok dikkat edilmelidir. Bu nedenlerden dolayı güven vermeyen hiçbir yerden altın takı alışverişi yapılmamalıdır. 

Satın aldığınız ürünün altın bilgisi (patent, marka, ayar bilgisi) olmasına dikkat ediniz. Ürünün fiyatının belirtildiği fatura ve ürünün garanti belgesi olmasına da özen göstermelisiniz.

Altın takıların en kaliteli ve en güvenilir adresi Aslı Gold yeni tasarımlarını sizler için özenle üretmeye devam ediyor. Aradığınız adres Aslı Gold!

Altın Takı Fiyatları ve Güvenli Ödeme

Almak istediğiniz altın takının değerli taşlarla süslü olması, altın ağırlığının yüksek veya düşük olması gibi etkenlerle takıların fiyatları değişkenlik göstermektedir. Altın takılarda uçuk fiyatlar olabildiği gibi bütçenize uygun ideal fiyatlı takılar da bulunmaktadır. 

Her bütçeye ve her zevke hitap eden altın takılara, aradığınız kalite ve en güvenilir ödeme seçenekleri ile Aslı Gold’da ulaşabilirsiniz. Her yaşa ve her tarza hitap eden altın takıları daha detaylı inceleyebilmek için Aslı Gold’un web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu