Altın Takı

Sade ve Şık Altın Yüzük Modelleri

Altın en kıymetli madenlerden bir tanesidir. Altın yüzükler bu madenden elde edilen ve yüzyıllardır kullanılan bir takıdır. Erkek ve kadın ayrımı olmadan altın yüzük kullanabilir. Kadınların erkeklere oranla kullanım oranı daha fazladır. Genç yaşlı fark etmeden her kadının en az bir tane altın yüzüğü vardır. Bu yüzük bir alyansta olabilir ya da günlük hayatta kullandığı sade bir altın yüzükte olabilir. Altın yüzükler kişinin zevkine hitap eden takılardır. Altın yüzüklerin onlarca modeli mevcuttur. Kimisi çok şatafatlı yüzüklerden hoşlanırken kimisi sade ve şık bir altın yüzükle yetinebilir.

Alyans Tarzı Düz Modeller

Altın yüzüklerin onlarca modeli vardır. Bunlardan en bilineni yuvarlak ve modeli olmayan alyans tarzı düz modellerdir. Bu düz altın yüzükler öncelikle alyans olarak kullanılır. Kadın ya da erkek aynı model düz bir alyansı takabilir. Alyans almanın en önemli kıstası da kadın ve erkeğin aynı yüzüğü takmasıdır. Alyans tarzı düz modeller farklı kalınlıkta ve incelikte olabilir. Bu yüzükler son yıllarda alyans dışı kullanımlarda da görülmektedir. Baş parmağa veya işaret parmağına düz yuvarlak altın yüzükler takılabilir.

Yarım Tur Taşlı Modelleri

Yarım tur taşlı modeller yuvarlak altın yüzüklerde kullanılmaktadır. Yarım tur taşlı modeller yine alyans olarak da kullanılabilir ya da normal bir altın yüzük olarak ta kullanılabilir. Yarım tur olması bir yüzüğü hem taşlı hem de döndürünce taşsız kullanım olanağı tanır. Taşı tüm yüzüğü sarmadığı için işçiliği ve taş sayısı daha düşüktür. Bu durumda yüzüğün fiyatının daha düşük olmasını sağlar. Altın yüzükler de model ve taş sayısı yükseldikçe fiyatta artacaktır.

Tam Tur Taşlı Altın Yüzük Modelleri

Tam tur altın yüzükler sade ve şık yüzükler arasında ilk sırada yer alan yüzüklerdir. Bu yüzükler özellikle kadınlar tarafından tercih edilir. Bu tip tam tur taşlı yüzükler alyans modellerinde de mevcuttur. Diğer taraftan alyans dışı yüzük modellerinde de tam tur yüzük oldukça hoş durmaktadır. Genç kızların sıklıkla tercih ettiği modellerin başında yer almaktadır. Modern ve şık bir altın yüzük modelidir.

Alaturka Yüzük Modelleri

Bir dönem tüm kadınların kullandığı ve günümüzde annelerimizin hala vazgeçemediği yüzük modelleridir. Farklı modellerde olan alaturka yüzükler modern yüzüklere kıyasla daha geleneksel bir tarza sahiptir. Belirli bir yaş üzerindeki her kadında mutlaka bulunur. Günümüzde Anadolu kadını tarafından hala kullanılmaktadır. Genellikle kaşlı olan bu yüzükler fazla şatafatlı olmayan sade yüzüklerdir.

Tek Taşlı Altın Yüzük Modelleri

Sade ve şık altın yüzük denildiği zaman en sevileni tek taşlı altın yüzük modelleridir. Tek taşlı altın yüzük modelleri ikiye ayrılabilir. Bunlardan biri tüm genç kızların hayalleri olan ve evlenme teklifi ile gelen tek taş yüzüklerdir. Bu tek taşlı altın yüzüklerin taşı pırlanta da olabilir. Taşı pırlanta olan sade ve şık bir altın yüzük en beğenilerek kullanılan model olacaktır

Değerli Taşlı Modeller

Bir diğer taşlı yüzükler ise yine günlük hayatta kullanılan klasik altın yüzüklerdir. Bir pırlanta gibi özel bir anlam ifade etmese de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu taşlı yüzüklerin taşı yine değerli ve renkli bir taş olabilir. Paha olarak yüksek yüzüklerdir. Taş sayısı birden çok olabilir. Elmas veya yakut en sık tercih edilen modeller arasında yer alır.

Değerli Taşlı Yüzük Modelleri

Tuğralı Altın Yüzükler

Son yılların modası hem erkek hem de kadınlar tarafından tercih edilen ve yine geleneksel bir model olan tuğralı yüzüklerdir. Tuğralı yüzüklerde fazla büyük bir tuğra seçilmezse yine sade ve şık bir yüzük olabilir. Büyük bir tuğralı yüzüğün günlük hayatta kullanımı zor olabilir. Kadınların özel günlerinde ve gecelerde sıklıkla tercih ettiği bir modeldir.

Dorika Altın Yüzük Modelleri

Dorika altın yüzükleri genç yaşlı herkeste görmek mümkündür. Sadeliğin sembolü olan dorika yüzükler uzun yıllardır var olan bir modeldir. Son zamanlarda genç bayanlar toplu dorika modelleri sıklıkla tercih etmektedir. Hem günlük hayatta hem de özel toplantılarda kullanılabilir. Dorika yüzükler uzun parmaklı kadınlarda çok hoş durmaktadır.

Beş Taş Altın Yüzük Modelleri

Beş yaş takmanın da bir yaşı vardır. Genç bir bayanda beş taşlı altın bir yüzük görmektense orta yaşlı bir bayanda görmeyi tercih ederiz. Geleneksel ve hiç ölmeyen modeller arasında yer alır. Genellikle evli kadınların tercih ettiği bir modeldir. Beş taşlı yüzüklerin taşı pırlanta ya da elmas olabilir. Diğer taraftan değersiz taşlardan üretilen beş taşlı yüzüklerde mevcuttur. Bu tamamen bütçe ve tercih meselesidir. Beş taşlı yüzükler beyaz veya sarı altından üretilebilir. Pırlanta tercih edilecekse pırlantanın ışığı kırmayan beyaz altının tercih edilmesinde fayda vardır.

Motifli Modelleri

Motifli modeller tercih edilen motif şekline göre sade ve şık altın yüzükler olarak tercih edilebilir.

  • Genellikle orta yaş üzeri bayanlar tarafından tercih edilir.
  • Geleneksel ve hiç ölmeyen bir modeldir.
  • Farklı motif modelleri vardır.
  • Birçoğu el işçiliğidir.

Motifli model yüzüklerden vazgeçmeyenler çoktur. Elde yapılan motifli modellerin kıymeti ayrıdır. Bazı el işçiliği olan motifli modeller tektir ve bir eşi bulunamaz.

Taşsız Modern Tasarım Yüzükler

Şehirli ve genç kadınların tercih ettiği düz ve taşsız yüzüklerdir. Kalın veya ince olabilir. Bu tip yüzüklerde yüzüğün içi altın dolgulu olursa daha şık ve değerli duracaktır. Bir yüzüğün değerli ve şık olması için mutlaka değerli taşlarla çevrelenmesi gerekmediğinin ispatı bir yüzüktür. Yüzük sevmem diyen kadınlar bile rahatlıkla kullanabilirler. Modern ve çalışan kadınların tercih ettiği bir modeldir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu