Altın Takı

Alyans Seçmenin Püf Noktaları

Son zamanlarda alyans seçmenin püf noktaları evlenecek olan kişiler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Alyansların pek çok farklı kalıp ve modeli söz konusu olduğu için dikkatli seçmeniz gerekir. Püf noktaları da göz önünde bulundurduğunuz zaman son derece etkili bir seçim yapmış olursunuz.

Alyans modellerinin kişinin zevkine uygun olacak şekilde seçilmesi çok önemlidir. Uzun yıllar ve hatta bir ömür parmağında taşıyacakları için zamansız modelleri tercih etmeniz gerekir. Bunun gibi daha pek çok püf nokta bulunur. Alyansların hem kadın hem de erkeklere uygun olan modelleri mevcut olup, gold ve silver renkleri ile de ön plana çıkarlar.

Alyans Nasıl Seçilir?

Alyans seçerken hem konforlu olmasına hem de şık bir görünüm sağlamasına dikkat etmeniz gerekir. Alyansın sürekli olarak kullanılacak bir takı olduğunu unutmadan, gündelik kullanıma da uyum sağlayacak olan modellere yönelim sağlamanız önerilir. Seçim yapılırken parmağı zorlayan ve rahatsız olan yüzük modellerini kesinlikle tercih etmekten kaçının.

Aynı zamanda görünüş açısından da kendi zevklerinize en uygun olan alyans modellerini tercih etmeniz gerekir. Alyans modellerinin en doğru tercihi için çiftlerin beraber karar vermesi gerekir. Seçilen yüzüğün parmağınıza ne dar ne de geniş olmaması gerekir. Tam yüzük ölçünüzü alıp daha sonra bu yüzükleri kendi model seçiminize uygun ölçülendirmeniz gerekir.

Alyans Nasıl Seçilir?

Alyans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alyans seçimi bir ömür sizinle olacağı için son derece önemli bir konu olmaktadır. Doğru alyans seçimi için bazı konularda dikkatli davranmak etkili bir sonuç elde etmek adına son derece önemlidir. Özellikle şu gibi konulara çok dikkat etmeniz gerekir;

  • Alyansın konforlu olması sürekli takmanız açısından çok önemlidir.
  • Alyansın parmak ölçülerinize tam olması gerekir. Olduğundan dar ya da geniş olması sıkıntılı durumları meydana getireceği için istenmez.
  • Alyansın zevklerinize ve günlük kıyafetlerinize uygun olacak şekilde tercih edilmesi de çok önemlidir.
  • Alyans seçiminde risk almadan klasik modelleri tercih etmek çok daha faydalı olur.

Sadelik ve gündelik tercihler uzun süreli kullanım için çok daha uygun bir tercih olur. Bu sebeple de daha çok tercih edilen modeller arasında yer alırlar.

Normal Bir Alyans Kaç Gr Olur?

Alyans seçimi ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir diğeri de gr konusudur. Alyans arayışında olan kişiler normal bir alyansın kaç gr olması gerektiğini bilmesi ve buna uygun olacak şekilde tercih yapması gerekir Alyans modellerinin ve yapılan malzemenin durumuna bağlı olarak gr konusu da değişiklik gösteriyor.

Gramajını düşük tercih edecek olan kişiler genelde 1 – 3 gram civarında tercih ederken, yüksek gramaj isteyen kişiler ise 4 – 6 gram arasında alyans tercihinde bulunurlar.

Bu alyansların boyut ve gramları kişinin yüzük zevkine bağlı olarak değişiklik gösterir. Yüksek gram olan yüzüklerin kullanımı bazen zor olacağı için 2 ila 4 gr arasında olan yüzükleri tercih etmeniz önerilir.

Normal Bir Alyans Kaç Gr Olur?

Alyans Kaç Ayar Olmalı?

Alyans seçme sürecinde olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir diğeri de alyans ayarının kaç olması gerektiğine çok dikkat etmesi gerekir. Alyansların 18, 22 ve 24 ayar olmak üzere belirlenmiş üç adet ayarı bulunur. Bu ayarlar fiyat konusunu da etkileyen durumlar arasında yer alırlar.

Aynı zamanda 14 ayar altın modeller de çok sık tercih edilen alyans modelleri arasında yer alırlar. Alyans ayarlarının artması ile birlikte fiyat konusunda da artış durumu söz konusu olur. Hem kadın hem de erkekler için uygun olan ayar ve modelleri tercih etmek gerekir.

Alyans Seçiminde Konfor

Alyans seçim aşamasında olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir diğeri ise alyansın konfor açısından iyi olup olmadığıdır. En doğru alyansı tercih etmek adına ilk olarak parmağınızda rahat durup durmadığına dikkat etmeniz gerekir.

Konforlu bir kullanım her an parmağınızda olduğunda sizleri rahatsız etmeyeceğinden, bu şekilde tercihte bulunmanız gerekir. Konforlu kullanım için de mutlaka parmak ölçünüze uygun olması gerekir.

Geniş alyans yapılır ise parmağınızdan kayıp düşme ihtimali söz konusu olur. Dar yapıldığında ise parmağın sıkışmasına ve ödem toplamasına sebep olur. Aynı zamanda keskin olan uçlara sahip yüzükleri de tercih etmekten kaçınmanız gerekir.

Alyans Modelleri

Alyans Modelleri

Alyans modelleri pek çok farklı şekilde karşımıza çıkar. Farklı model yelpazesi ile gelişme gösteren alyansların zamansız olması konusunda da çok dikkat etmeniz gerekir.

Özellikle moda olan alyansları tercih etmeme konusunda çok dikkatli davranmanız gerekir. Moda olan alyansların bir süre sonra modası geçince siz de bu modellerden sıkılmış olursunuz.

Zamansız olan alyans modellerinden ise hiçbir zaman sıkılmaz ve her kıyafet ile uyumlu kullanma şansına erişmiş olursunuz. Alyans modellerini tercih ederken hem kadın hem de erkek için uygun olan modellere yönelim göstermeni gerekir. Genel olarak altın alyans modelleri daha çok tercih edilir ve daha çok ön plana çıkar.

Alyans Fiyatları

Alyans alma aşamasında olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir diğeri de alyans fiyatlarıdır. Alyans fiyatlarının en doğru şekilde belirlenmesi için ayarlar devreye girer. Ayar yükselmesi ile alyans fiyatında da yükselme durumu söz konusu olur.

18 ayar ile 24 ayar alyans modelleri arasında fiyat konusunda çok ciddi bir fark durumu söz konusudur. Bu sebeple alyans alırken en çok dikkat etmeniz gereken konulardan bir diğeri de kaç ayar olduğudur.

Doğru ayar ile birlikte en uygun olan modelleri tercih edebilir ve zamansız alyanslar satın alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu