Altın Takı

Değerli Taşlar Ve Anlamları Nelerdir?

Değerli ve tamamen doğal olan taşlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Takılarda ve aksesuarlarda kullanılan değerli taşların ne anlama geldiği konusunda çok bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Yeryüzünde büyük bir emekle oluşan ve günümüze kadar gelen, enerjisiyle kişiye olumlu yönde katkısı olan değerli taşların doğal yapısı ve özellikleri birbirinden farklıdır.

Peki, değerli taşlar ve anlamları nelerdir? Değerli taşların kullanıldığı takıların ne denli şık gözüktüğü herkes tarafından biliniyor. Sevdiklerinize hediye alırken özellikle değerli taşların bulunduğu takıları tercih ederek onlara ne kadar değer verdiğinizi gösterebilirsiniz.

Değerli Taşlar Hangileridir?

Yarı değerli ve değerli taşların ayrımını yapman için alanında uzmanlaşmış kişilerin olması gerekir. Özel ölçümlerle belirlenen taşların özellikle tasarımlarda kullanılabilmesi için titizlikle kesim yapılması gerekir. Bazı değerli taşlar bu nedenle kalite kalite değişebiliyor.

Değerli taşlar;

  • Elmas
  • Yakut
  • Zümrüt
  • Safir
  • Pırlanta

Altın kadar değerli olan bu taşların her biri takı sektöründe kullanılıyor. Birçok madenle bütünleşerek kullanıma hazır hale geliyor. Yarı değerli taşlarla birlikte kombinasyon yapılarak daha uygun fiyatlarda takılar kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Yarı Değerli Taş Nedir?

Değerli taşlar ve anlamları nelerdir?

Değerli taşların yanında kullanılan bazı yarı değerli taşlar da olabiliyor. Takılarda uygun maliyetli kullanımı, birçok kişi tarafından iyi geldiği düşünülen bu taşlar da günümüzde tercih edilebiliyor. Değerli taşların takılarda oluşturduğu maliyet ile yarı değerli taşların maliyeti oldukça fark ediliyor.

Değerli taşlar daha çok altın ve gümüş gibi değerli madenlerde kullanılırken, yarı değerli taşlar bijuteri alanında kullanılan taşlardır. Yarı değerli taşlar; Akumarin, Oniks, Kaplangözü, Ametist, Akik ve Kehribar olarak biliniyor.

Elmas Özellikleri ve Anlamı Nedir?

Değerli taşlar içerisinde bulunan farklı boyutlarda maliyeti etkileyen bu taşın oluşumu oldukça zaman alıyor. Değerli taş denildiğinde elmas ilk akla gelenler arasındadır. Sertlik derecesi nedeniyle dünyada en sert doğal taşlar arasındadır. Cam kesiminde dahi kullanılan elmas korozyona karşı oldukça dayanıklıdır.

Elmas anlamı olarak başarıyı simgeler. Üzerinde elmastan bir takı taşıyan kişiye başarı getiren, negatif enerjiden koruyan bir yapısı vardır. Pozitif olan elmas Afrika’nın en değerli taşıdır. Nadir bulunan taşlardan olan elmas; yüzük, kolye ve küpe olarak tercih edilebiliyor. Saf karbon yapısıyla, göz alıcı rengiyle talep görüyor.

Yakut Özellikleri ve Anlamı Nedir?

Değerli taşlar içerisinde en sevilen taş olan yakut, ışığıyla herkesi büyülüyor. İkinci sert yapıya sahip olan yakut dayanıklı özelliğe sahiptir. Bordo ya da kırmızı olarak kullanılan yakut, Avrupa’da ve Amerika’da çıkarılıyor. Güneydoğu Asya bölgesinden ilk çıkarıldığı biliniyor.

Şans açan ve şans taşı olarak bilinen yakut, kişiye verdiği mutluluk ile biliniyor. Aynı zamanda taşıyan kişinin kendine güvenini sağlayan, kan dolaşımına olumlu etkisi olan bir taştır. Taşların anlamı ve etkileri farklı olabiliyor. Yakut bu anlamda bağışıklığı da güçlendiren bir yapıya sahiptir.

Zümrüt Özellikleri ve Anlamı Nedir?

Değerli taşların bir diğeri de zümrüt taşıdır. Yılın modasına olan zümrüt rengini en iyi zümrüt taşı ile adapte olabilirsiniz. Dünya genelinde değeri ve rengi ile oldukça talep gören taşlar arasındadır. Şeffaf yeşil olarak en saf haliyle karşınızda olan zümrüt taşının değerini renginden anlayabilirsiniz.

Kolombiya bölgesinde en kaliteli zümrüt taşına ulaşmanız mümkündür. Bağışıklık sistemine olan faydası kullananlar tarafından biliniyor. Sinir sistemi, böbrek, ciğer ve kalp üzerindeki olumlu etkileri de diğer özellikleri arasındadır. Asil bir duruşa sahip olacağınız zümrüt taşını takı setlerinde görmeniz mümkündür.

Safir Özellikleri ve Anlamı Nedir?

Mavinin doymuş olan tonu olan safir rengi görenleri kendisine hayran bırakıyor. Safir mavisi olarak da adlandırılan en belirgin rengiyle Hindistan’da fazlasıyla görülen bir değerli taştır. Kalp ve böbrek üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Odaklanmaya yardımcı olan bir özelliği de bulunuyor.

Pırlanta Özellikleri ve Anlamı Nedir?

Değerli taşlar ve anlamları nelerdir?

Takılarda kullanılan ve diğer ürünlere göre yüksek maliyetle satılan en değerli taşlar arasındadır. Elmas kesilerek özenle işlenir ve parlatılarak pırlanta halini alır. Mücevheratta kullanılan pırlanta kalitesine göre fiyata yansıyor. Elmas yavrusu olarak da bilinen bu değerli taşın değeri de 4C kuralıyla tespit ediliyor. 4C; kesim, karat, renk ve berraklık olarak ifade edilebilir. Pırlanta sınıfına göre satılan bir taştır.

D sınıfında olan pırlanta her zaman daha yüksek fiyata satılır. Aynı zamanda oldukça zor bir taştır. D sınıfında saf olan beyaz ışık, Z sınıfına gittikçe pembe ya da sarıya dönen bir renk alır. Özel analizle ve uzman tarafından tespit edilir. Anlaşılması için beyaz ve beyaza en yakın renge sahip olan pırlanta her zaman daha kalitelidir.

Takı Setlerinde Değerli Taş Kullanımı

Takı setlerinde; kolye, bileklik, yüzük, küpe ve saatte kullanılan değerli taşlar kullanılan ürüne değer katar. Değerli taş alırken bazı dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır. Kullanılan madenin değerli maden olması da elbette bu değerli taşlara yakışan en doğru seçimdir. Bütçenize göre yarı değerli taşlarla da kullanılabilir.

Değerli Taş Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sertifikalı ürünler arasında olan değerli taşlardan takı seti ya da taş satın alırken öncelikle sertifika bilgilerine dikkat etmelisiniz. Sertifikası olmayan ürünleri almamanız tavsiye edilir. Değerli taşları kullanırken aynı zamanda size en uygun taşı belirleyebilirsiniz.

Siz de taşların iyileştirici gücüne ve anlamına inanıyorsanız bu etkiden yararlanmak için sizin için en doğru değerli taşı seçmelisiniz. Bu anlamda hislerinize güvenmeli ve taktığınızda kendinizi iyi hissettiren bir seçim yapmalısınız. Değerli taşların kalitesine göre farklı fiyatları olduğu unutulmamalı, alanında uzman firmalardan almalısınız. Dilediğinizde değerli taşları farklı kombinlerle kullanabilir, özel davetlerde şıklığınızı ortaya koyabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu