Altın Takı

Hangi Kıyafetle Hangi Takı?

Kıyafetlerin en önemli tamamlayıcısı hiç kuşkusuz aksesuar ve takılardır. Kadınların kullanmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi ve kullandığı için zevk aldığı aksesuar seçimi bazen zor olabiliyor. Görünümü ve kıyafeti tamamlayan aksesuarların seçiminde dikkat edilmesi gerekir. Aksesuar seçimi kıyafet seçimi kadar önem arz ediyor.

Durum böyle olunca seçilen aksesuarların kıyafetinizde abartılı ve uyumsuz durmaması için üzerinizde yer alan tüm parçaların denge halinde olması gerekiyor. Her kıyafetin kendine göre belli bir tonu bulanıyor. Günlük kıyafetlerin, abiyelerin üzerine takılan takıların ve aksesuarların seçimi eğlenceli olduğu kadar ürkütücü da olabiliyor. Kadınların en çok kullandığı ve vazgeçemediği aksesuarlar şunlardır.

  • Kemer
  • Çanta
  • Takılar olmak üzere sıralanabilir.

Doğru Aksesuar Seçimi

Kıyafetleri tamamlayıcısı ve en büyük kurtarıcısı olan aksesuarlar doğru kıyafetlerle kombinlendiği zaman ilgi çekici ve göz alıcı oluyor. Yanlış seçilmiş aksesuarlar giymiş olduğunuz kıyafeti kötü gösterebilir. Seçilen aksesuarların özellikleri kadar boyutlarında önemi bulanıyor. Aksesuar seçilirken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de hangi kıyafetle hangi takı kombin yapılacağına karar verilmesidir.

Örneği çalışan bir kadının ofis ortamında çok dikkat çekmeyecek zarifliğini ön plana çıkaracak sade ve şık takılar tercih edebilir. Normal hayatımızda seçeceğiniz takıların kaba ve çok büyük modellerinin tercih edilmemesi gerekir. Çünkü kullanacağınız büyük modeller sizin tarzınızı abartılı gösterecek ve kötü bir görüntüye neden olabilecektir.

Kıyafetlerin Rengine Göre Takı Seçimi

Seçtiğiniz takı ve aksesuarları kıyafetin rengi ile harmanlamanız en önemli konulardan biridir. Yanlış renklerde çanta ve ayakkabı seçimi kombinizin çok kötü olmasına neden olabilir. Bundan dolayı tercih edeceğiniz aksesuar ve takıları mümkün olduğu kadar aynı tonlarda ve tarzları da seçmeye özen göstermeniz gerekiyor.

Hangi Kıyafetle Hangi Takı?

Desenli Elbiselere Göre Aksesuar ve Takı Seçimi

Desenli bir kıyafet giymeniz durumunda üzerine karışık, desenli, hareketli aksesuar ve takıları seçerseniz tarzın boğuk ve kötü bir görüntü oluşmasına neden olabilir. Kıyafetiniz üzerinde çiçeklerden bir de dese bulunuyorsa; desenli, çiçekli, gösterişli bir küpe takmamız çok anlamlı olmayabilir. Bunun yerine daha küçük ve zarif bir model tercih edebilirsiniz.

Aksesuar denilince insanların aklına sadece takı, kemer ve çanta gelmemesi gerekiyor. Bunlara ek olarak şal, fular gibi parçalarda aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken husus kıyafet ve aksesuarlar arasında hangisinin ön plana çıkacağınıza karar vermenizdir.

Spor Kıyafetlere Göre Aksesuar Seçimi

Her kadının tarzı ve zevki birbirinden farklı oluyor. Bazı kadınlar klasik giymekten hoşlanırken bazıları da spor parçaları giymeyi daha çok seviyor. Ancak toplumda takı ve aksesuar denince daha çok şık parçalar gerekiyormuş gibi bir algı oluşuyor. Toplumda oluşan bu algı yanlış olarak biliniyor. Günümüzde spor kıyafetleri her türlü takı çeşitleri yakışıyor.

Değişik kombinler ve yapacağınız değişik tarzlardaki takıları spor kıyafetlerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok aşırı klasik ve takım tarzı parçalardan uzak olduğunu sürece seçebileceğiniz her takı modeli tarzınıza uygun olacaktır.

Hangi Tarz Takılardan Uzak Durmalı?

Kısa boyna sahip kadınlar büyük halka küpelerden, dökülen büyük ve uzun küpelerden uzak durmaları gerekiyor. Çünkü bu tarz takılar boynunuzun daha kalın gözükmesine neden olabilir. Kısa bir boyuna sahip olan kadınlar resim gerdanlık seçerken inci olanları tercih etmelerinde fayda bulunuyor.

Hatta kalın boyuna sahip olan kadınlar kolye takmak yerine yüzük tarzı takılar tercih etmeleri gerekiyor. Büyük göğüslere sahip kadınlar ise v yakalı olan bluzlar da göğüslerin büyük gösterdiği için bu açıklığı kolye ile kapatabilirler. Gece davetlerinde ve özel gecelerde ise abiye kullanırken ahşap sahte takılar yerine altın, gümüş, yakut ve zümrüt gibi ışıldayan takı seçeneklerini kullanabilirler.

Saç Tipine Göre Aksesuar Seçimi

Kısa saçlara sahip kadınların gösterişli kolyeler kullanması durumunda daha şık olurlar. Özellikle de kısa saçlı kadınlar için küpeler kullanması durumunda hoş ve havalı gözükmenin sağlar. Uzun saça sahip kadınlar ise en doğru takı seçimini uzun ve gösterişli olan küpeleri tercih etmeleri gerekiyor. Saç rengi de takım seçimini etkileyen bir konudur. Saçları koyu olanlar daha çok koyu renklerde takı seçmelerinde sert bir görüntü oluşturabilir. Bundan dolayı koyu tonda saçlara sahip olan kadınların renkli takıları kullanmalarında özen göstermeleri gerekir.

Hangi Kıyafetle Hangi Takı?

Takıların Kombin Olması

Günümüz modası takılar tek olarak kullanılırken aynı zamanda kombin olarak beraber de kullanılıyor. Takıların takım halinde takılması veya kombin olması kişide özgüven oluşturduğu gibi büyük bir zarafet ve çekicilik te katıyor. Takıların birbirleriyle oluşturduğu ve dikkat çeken kombin küpe ve kolye olarak ön plana çıkıyor.

Bu iki objenin beraber kullanılması ilk izlenimler de her zaman muhteşem bir hava oluşturuyor. Yüzük ile bilezik veya bilekliğin uyum içerisinde olması gerekiyor. Bu takıların dışında küpe, kolye, bileklik, halhal ve yüzük gibi aksesuarlarında aynı stilde olmasına dikkat edilmelidir.

Takıların Yapılan Makyajla Kombin Olması

İnsanların modaya uyması her zaman zor ve bir o kadar zevkli bir iş olarak görülüyor. Giyilecek kıyafet seçimleri birbirileri ile uyumlu olması ve bu kıyafetlere uygun takı modelleri kullanılması kadar takılara uygun makyaj seçimi de önemli bir husustur. Kadınlar genellikle makyajlarını kıyafetlerine ve takılarına göre yaparlar. Makyajın sadeliği, takı rengi ve kıyafet seçimi ile oluşturulacak kombi önemli avantaj sağlar. Sade bir kıyafet üzerine abartılı makyaj yapılmadığı gibi birbirine zıt renklerde olan takılarında birbirinde kombini olmaz.

Aslı Gold İle Tarzınızı Yaratın

Aslı Gold web sitesinde yer alan kategoriler sayesinde istediğiniz takılara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Son sezonların en trend aksesuarları arasında yer alan takılar sayesinde kendi kombinizi oluşturabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu