Altın Takı

Renkli Yüzüklerin Anlamı Nedir?

Yüzük çeşitleri hem kadınlarda hem de erkeklerde vazgeçilmez aksesuar ürünleri olarak bilinir. Yüzük tasarımlarında çoğu zaman farklı renklere ve özelliklere sahip taş çeşitleri kullanılmaktadır. Yıllar önce keşfedilen ve insanların ruh hallerini yansıtacak renkli yüzükler tasarlanmaya başlanmıştır.

Renkli yüzüklerin anlamı nedir? Renklerin anlamını bilenler, yaşam tarzlarına ya da içerisinde bulunacakları ortamın özelliğine göre seçimi yaparlar. Yüzüklerde kullanılan her rengin bir anlamı vardır ve çoğu kişi farkına varmadan kendi ruh haline uygun renkteki yüzükleri seçmektedir.

Yüzüklerde Kullanılan Renkler Nelerdir?

Aksesuar ürünleri olarak yüzük, kolye ve bileklik çeşitlerinde renk tercihleri kullanılmaktadır. Aynı model yüzükler farklı renk seçenekleri ile üretilerek herkesin beğenisine sunulmaktadır.

Anlamlı olduğu bilinen yüzük renkleri şunlardır;

  • Yeşil,
  • Amber,
  • Mavi,
  • Siyah,
  • Menekşe,
  • Gri,

Renkler ruh halini yansıtırken, sıcaklık ve soğukluğu da temsil emektedir. Siyah ve gri rengi en soğuk sıcaklığı, mor ve menekşe renk ise en yüksek sıcaklığı gösteriyor.

Renkli Yüzüklerin Ruh Hali Durumları

1970’li yıllardan bu yana ruh hali yüzüğü renk tablosu oluşturulmakta ve renklere göre anlamlar verilmektedir. Uzmanlar, ruh hali ile yüzüğün rengini eşleştirmede ve kişinin ruh halini ortaya çıkarmaya çalışmaktadır. Renklerin ruh hali anlamları şöyledir.

  • Yeşil, orta ve sakin,
  • Mavi, rahat, aktif ve duygu yüklü,
  • Amber, mutsuz, sinirli ve havalı,
  • Menekşe, tutkulu, heyecanlı,
  • Siyah, gergin,
  • Gri, endişeli ve gergin,

Kişiler yüzük seçimlerinde anlamlarını bildiklerinde, renkli yüzükleri kullanmaya başladığında, ruh halinde rahatlama görebilecektir.

Renkli Yüzüklerin Önemi

Renkli yüzükler için oluşturulan ruh halkasında, renklerin sıcaklıklara verecekleri tepkiler ön plana çıkartılmakta ve renk kristallerinin vücut ısısına göre değişkenlik göstererek, kan dolaşımı etkileyebileceği belirtilir. İnsanlar stresli olduğunda parmaklarına daha az kan akışı olmaktadır. Bu kişinin gerilmesine ve kendisini huzursuz hissetmesine neden olur.

Renkli Yüzüklerin Önemi

Renkli yüzüklerin sahip olduğu sıcaklık özellikleri sayesinde ruh haline etki edeceği ve stresten kurtulmak için kanın vücut içerisinde yönlendirileceği bilimsel olarak tespit edilmiştir. Renkli yüzükler, kişi heyecanlandığında, kan akışı da hızlandığından akışın doğru yönlendirilmesini ve sakinleşmeyi kolaylaştırır.

Renklerin Anlamı

İnsanların renk tercihleri farklıdır ve bu bilinçaltı etkiler ile ortaya çıkmaktadır. Kişilerin renklere karşı hissettiği duyguların farklı olması tamamen ruh hali ile ilgilidir. Bazı renkler huzur verirken bazı renkler daha fazla sıkılmayı ve iç kararmasına neden olur. Renkli yüzükler, kişilerin ruh hallerine olan etkileri ön plana çıkartılarak tasarlanmaktadır. Kişi kendisine iyi gelen renkleri tercih ettiğinde her şeyden önce psikolojik olarak rahatlayacaktır.

Yüzük Taşları Renkleri

Doğada bulunan farklı renk ve yapı özelliklerine sahip taşlar, renkli yüzüklerin yapılmasını sağlamaktadır. Taş renklerine verilen isimler tonlarına göre isimlendirilmiştir. Her rengin bir anlamı olduğu için taşların içeriklerine göre vücut enerjisine yaptıkları etkiler belirlenir.

Kırmızı Renkli Garnet

Garnet taşı koyu kırmızı ve açık kırmızı olarak iki türlüdür. Renkli yüzük olarak yapıldığında, kullanan kişiyi acımasızlıklara ve bedensel zayıflığa karşı koruduğu düşünülür. Kan damaları üzerinde oluşturduğu etki ile hayal gücünü hareketlendirmektedir. Anlam olarak sevgi ve şefkati temsil etmektedir. Ruh haline etki ederek, samimiyet, sadakat ve dostluk hislerinin gelişmesini sağlar.

Mor Renkli Yüzükler

Mor renk her zaman zeka ile bağdaşmaktadır. Renkli yüzüklerde kullanılan ametist taşı taşıdığı mor renk ile kişiye sakinlik vermektedir. Yapılan araştırmalarla, kanı temizlediği ve bağışıklığın güçlenmesini sağladığı bilinir. Ametist taşının en önemli özelliği çocukların yaşadıkları korkulardan kurtulmasını sağlamasıdır. Renkli yüzük tasarımlarında kullanıldığında, kullanıcılara yatıştırıcı özelliği olduğu bildirilir. Renklerin ve taş özelliklerini anlamlarının bilinmesi doğru yüzük seçimi yapılmasını sağlar.

Pırlanta Yüzükler

Yüzüklerde kullanılan en değerli taş olarak bilinir. Renk ve yapısı ile şık görünüme sahiptir ve her kadının sahip olmak istediği yüzük türüdür. Ruhsal ve bedensel etkileri olarak, zihnin rahatlaması, negatif enerjilerin yok edilmesini sağladığı bilinir. Renk olarak, sadakat, saflık ve masumluğu simgelemektedir. Çoğu zaman kudretin ve dayanıklılığın sembolü olduğuna inanılır.

Yeşil Renkli Yüzükler

Ruh renk halkasında yeşil renk önemli bir yere sahiptir. Zümrüt taşları yeşil renklidir ve renkli yüzük yapımında kullanılmaktadır. Yeşil renk ve zümrüt taşı, vücudun tüm bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Duygusal dengeleyici olduğu bilinir ve sevgi, sakinlik, iyilik, sabır ve dengenin simgesi olarak kullanılır. Koruyucu tılsımı olduğuna inanıldığı için çoğu kişi tarafından sevdiklerine verilen en güzel hediyelerden birisi olarak görülmektedir.

Renkli Yüzük Yeşil

Mavi Renkli Yüzükler

Mavi renk üzerinde beyaz damarların yer aldığı safir taşı, renkli yüzükler arasındaki değerli taşlardan birisidir. Renk anlamlarında, zihni temizleyici ve aklı sakinleştirici anlamı olduğu bilinir. Kişinin inancını kuvvetlendirirken, hırslardan uzaklaşmayı ve sakinleşmeyi sağlar. Psikolojik etkisi açısından değerlendirildiğinde nazardan koruduğuna inanılır.

Sarı – Kahverengi Yüzükler

Renkli yüzüklerde, sarıdan kahverengine renk geçişi olan sitrin taşı kullanılmaktadır. Sitrin taşının ve sahip olduğu renk enerjisinin, vücudu rahatlattığı bilinir. Açık kalpliliği sembol ettiği bilinmekte ve kendisini daha iyi ifade etmek isteyenler tarafından kullanılmaktadır. Piyasada tüccar taşı olarak bilinir ve renkli yüzük tasarımlarında en çok tercih edilen renk ve özelliklere sahiptir. Renk olarak geleceğe dönük umutların olduğu anlamına gelmektedir.

Aşk ve Sadakatin Sembolü Yüzükler

Toplum içerisinde insanların ruh halleri, kıyafet ve aksesuarların renklerine göre anlaşılmaya çalışılır. Aşk ve sadakatin sembolü olduğu bilinen blue taşı, kullanıcısına sabır ve sakinlik getirmektedir. Mavi renk özelliğine sahip olduğu için sanatsal özelliği ön plana çıkar. Renkli yüzük seçeneği olarak sunulurken, görüşleri güçlendirdiği, hızlı düşünmeyi ve pratik çözümler bulmayı kolaylaştırdığı belirtilir. Renkli yüzüklerde her rengin bir anlamı olduğu bilinmekte ve insanlar renk etkilerine göre seçim yapmaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu