Altın Takı

Göbek Piercing Modelleri

Piercing, özellikle de son yıllarda sıklıkla tercih edilen ve gittikçe daha da yaygınlaşan takı türlerinden biri. Bu duruma tabi ki bu takı türünün neredeyse vücudun her yerine takılabilmesi özelliğinin etkisi azımsanamayacak derecede büyük. Göbek piercing en popüler vücut piercing modellerinin başında geliyor. Özellikle de yaz aylarında daha fazla tercih edilen sıklıkla karşılaştığımız bu takı türü modellerini sallantılı ve klasik olarak ikiye ayırabiliriz.

Klasik modeller kullanımda çok daha fazla rahatlık sağlasa da sallantılı modeller tabi ki sıcak yaz aylarında özellikle de bikinilerinizle muhteşem uyum sağlayacak ve dikkatlerin üzerinize çekilmesini sağlayacaktır.

Aslı Gold’un altın düz toplu bu göbek piercingi klasik ve sade severler için muhteşem bir seçenek.  Üstelik hem spor hem de şık kombinlerinizle muhteşem uyum sağlayacak bu piercing beyaz altın ve kırmızı altın seçenekleriyle sunuluyor. Daha ayrıntılı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Klasik şıklıktan vazgeçmeyip biraz da parıltılı olsun diyenler için ise tek taşlı bu altın göbek piercinginin çok yakışacağına eminiz ☺️ Daha ayrıntılı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu harikulade minik çiçek yazın en güzel renklerinden birini üzerinde taşıyor. Ruhunuza renk katacak bu piercing sarı altın ve beyaz altın seçenekleriyle sizi bekliyor. Daha ayrıntılı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu bol parıltılı ve sallantılı zarif göbek piercingi ise tam da hareketli takılardan hoşlananlara göre.üstelik beyaz altın seçeneği de mevcut) Daha ayrıntılı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Takıda geometriyi severim diyenlere ise beyaz altın seçeneği de mevcut olan bu minik taşlı kare piercingi öneriyoruz. Daha ayrıntılı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Göbek Deldirme Hakkında Merak Edilenler

Nasıl Uygulanır?

Delme işlemi diğer vücut piercinglerine çok benzer şekilde yapılır. İşlem tabanca ile değil, iğne yardımıyla yapılır. Genellikle delme işleminin acısız olduğu söylense de deneyimler kişiden kişiye değişebilmektedir. Delim gölgesi genellikle göbeğin üst bölgesi seçilmekle beraber alt göbek bölgesi de tercihler arasındadır. Göbeğinizi deldirmeyi düşünüyorsanız dikkat edilmeniz gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle delim işleminin yapılacağı yerin, kullanılacak malzemenin ve göbek bölgenizin hijyenik olduğundan emin olun. Aksi taktirde göbek deliğinizin alerjik reaksiyonlar göstermesi veya daha kötüsü enfeksiyon kapması ihtimaller dahilindedir. Diğer bir nokta ise takılacak piercing seçimidir. Özelikle de seçilen piercingi delinen bölge iyileşinceye kadar bir süre takmak zorunda olduğunuzdan alışma döneminde size maksimum rahatlık sağlayacak bir seçim yapmanız önemli. Giysilere takılma ve benzeri durumlar için riski minimize etmek amacıyla sallanmayan küçük boyutlu ve yuvarlak bir piercing uygun olacaktır.

Bakım ve Kullanım

Göbek deliğinin iyileşmesi kişiden kişiye değişse de diğer piercing delme işlemlerine göre nispeten daha uzun sürer. İyileşme süresi genelde üç ile altı ay arasında değişir. Bu sürece vücudunuzun bağışıklık sistemi, yapılan bakım ve temizlik işlemleri de etki eder.

Göbek deliğiniz tamamen iyileşene kadar takılan piercingi çıkarmamalısınız. Bu süreçte bölgeyi her gün düzenli temizlemelisiniz. Bunun için su veya temizleme bakım spreyi kullanabilirsiniz. Piercingcinizin size önerdiği sıklıkta ve şekilde bakım kremi uygulamanız gerekir. Krem süremeden önce ellerinizi mutlaka yıkayarak temizleyin. Yeni delinmiş bölgeye sabun veya duş jelinin temas etmemesine dikkat edin. Göbeğinizi kuru tutmaya özen gösterin. Gün içinde terlediğinizde veya duş aldıktan sonra mutlaka kurulanın. Cildiniz fazla kurursa piercingcinize danışarak bölgeye tuzlu su veya papatya çayı uygulayabilirsiniz.

Göbek Piercing Riskleri

Göbek deldirmenin en büyük risklerinden biri gerekli bakım ve özenin gösterilmediği durumlarda yaranın iltihaplanmasıdır. Deldirme işlemiyle beraber piercingcinizin önerdiği şekilde temizlik ve bakım yapılması ayrıca düzenli yapılması bu sebepten çok önemlidir. Bunun yanında piercingin özellikle de dar veya delikli giysiler giyilmesi durumunda takılma riski vardır. Be nedenle daha bol giysiler tercih edebilirsiniz. Veya dar giysiler giyinmeyi tercih edeceğiniz zaman göbek bölgenizi sıkı bir şekilde sargı bezi yardımıyla sararak piercinginizin giysinize takılma riskini yok edebilirsiniz. Bunların yanı sıra göbek deldirme işlemi, işinin ehli biri tarafından yapılmadığı taktirde de son derece tehlikelidir. Bu durumda sinirleriniz veya damarlarınız zarar görebilir.

Göbek Piercing Model Seçimi Yaparken Bunlara Dikkat Edin

Göbek piercing satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:

Materyal

Piercing seçimi yaparken en önemli maddelerden biri takının materyalidir. Eğer alerjen riski yüksek bir vücut yapınız varsa titanyum modelleri tercih etmelisiniz. Maliyeti yüksek olsa da titanyum aynı zamanda derinizin aşınmasını son derece azaltır. Eğer daha önceden takı taktığınızda alerjik bir durum yaşadıysanız muhtemelen yüksek nikel içerikli düşük kaliteli takılardan kaynaklanmıştır. Bu durumda titanyumun yanı sıra altın veya gümüş piercingler de tercihe edebilirsiniz.

Takıların Fiziksel Özellikleri

Diğer bir önemli nokta ise piercinginizin fiziksel özellikleridir. Tarzınıza uygun bir piercing seçmeniz kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Genellikle üst giyim ürünleriniz dar parçalardan oluşuyorsa muhtemelen sallantılı piercing modelleriyle başınız derde girebilir. Genel olarak göbek piercing problemi olan takının giysilere takılması ihtimalini sallantılı modeller daha da yükseltiyor. Diğer bir fiziksel özellik ise takının boyutudur. Çok büyük bir göbek piercing kullanımınızı zorlaştırabilirken, çok küçük boyutlu olması da istediğiniz havayı katmayabilir. Bu yüzden takıdan beklentilerinize karar verip boyutları buna göre seçebilirsiniz. Özellikle de internetten alışveriş yapıyorsanız mutlaka boyutunu dikkatle inceleyin. Aksi taktirde piercinginizi orta boyutta beklerken büyük boyutlu bir ürün sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Son olarak takınızın ağırlığı kullanım konforunuzu etkileyen büyük etkenlerden biridir. Boyut gibi ağırlık özelliğini de internetten alışveriş yaparken dikkatle incelemeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu