Altın Takı

Bilek Ölçüsüne Göre Bileklik Seçimi

Bileklik günümüzde hem erkekler hem de kadınlar hem gençler hem de ileri yaşlardaki herkes tarafından kullanılırken bilek ölçüsüne göre bileklik seçimi her zaman önemli bir konu olmuştur. Satın alacağınız bilekliklerin türü ve modeli ne olursa olsun bileklere uygun olması, gereğinden daha bol ya da daha dar olması kullanım esnasında her zaman rahatsızlık verecektir. Bu nedenle bileklik seçerken bileklerinizin ölçüsüne göre seçmek her zaman önemlidir.

Bilek Ölçüsü Alma Neden Önemlidir? 

Bileklikler şıklığı tamamlayan ve estetik bir görünüm sağlayan önemli bir aksesuardır. Bu aksesuarlar gerek el yapımı olsun gerekse fabrikasyon üretimi olsun ya da altın, kumaş, gümüş, boncuk gibi hangi malzemeden üretilirse üretilsin mutlaka bileklerin ölçüsüne göre seçilmesi gerekir.

Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla kullanılan bileklerin uzun kollu kıyafetleri rahatsız etmemesi, çevredeki diğer nesnelere sürekli takılmaması ve kullanırken bilekte sürekli yön değiştirmemesi rahat kullanım açısından özenlidir.

Şık olmayı seven günümüz erkek ve kadınları, kombinleri ne kadar dikkatli seçerlerse seçsinler, aksesuarlara büyük özen gösteriyorlar. En çok aranan ve kullanılan aksesuarlar arasında yer alan bileklikler hakkında en çok sorulan sorulardan biri, satın alma anında bilek boyutunun bilinmemesidir.

Standart modeller bazen ölçü gerektirmezken, bazen gümüş veya altın bileklikler için bilek ölçüsünün bilinmesi gerekir. Aksesuar satın alırken bu yazıdaki teknikleri kullanarak hangi bilek ölçüsüne ihtiyacınız olduğunu öğrenebilir, aksesuar seçimini hiç düşünmeden yapabilirsiniz.

Bileklik İçin Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Aksesuar modellerinin boyutları ve ölçüler kişiden kişiye değişir. Özellikle kip durması istenen yüzük ya da bileklik gibi aksesuarların boyutunu ve ölçülerini alırken boy ve kilo oranına göre erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı ölçülür. 

Bilek boyutları da kadınlar ve erkekler için sahip olunan kiloya göre değişiklik gösterir. Erkeklerde bilek kalınlığı ve eklemlerin boyutu genel olarak kadınlara göre daha geniştir. Bu nedenle erkekler için tasarlanıp üretilen bilekliklerin boyutları da daha büyüktür. Bu açıdan satın alınacak olan bilekliği kimler kullanacaksa bilek boyutunu dikkatlice ölçmesi ce bileğine tam uygun olanı tercih etmesi gerekiyor.

Bileklik satın almak için bileklik ölçüsü belirlenirken şu konulara mutlaka dikkat etmek gerekir;

  • Bileğin çap özelliği
  • Ellerin şekil ve çevre özellikleri
  • Bileğin sahip olduğu çevre ölçüsü ve özelliği

Kimilerinde bilek ince olsa da elin oran olarak daha geniş olması bilekliğin daha zor takılmasına neden olabilir. Bu nedenle bu üç farklı konuya bileklik satın alırken dikkat edilmelidir.Bilek Ölçüsüne Göre Bileklik Seçimi

Bileklik Seçerken El Bileğinin Çap Özelliği

El bileğinin çap özelliği ve çapın ölçümü özellikle online alışveriş yaparken daha fazla önemlidir. İnternetten ya da mağazadan satın aldığınız bir bileklik ya da bilezikler için hangi ölçüye ihtiyacınız olduğunu kolayca öğrenebilir, siparişinizi endişelenmeden verebilirsiniz.

El bileğinin çap özelliklerini ve ölçülerini bilmek için şu ayrıntılara dikkat edilmelidir;

  • Öncelikle elinizde daha önce kullandığınız bir bileklik veya bileklik varsa onun ölçüsüne dikkat etmek ve ona göre çap ölçüsünü bilmek gerekir.
  • Basit bir cetvelle sahip olduğunuz bilekliğin uzunluğu ölçülebilir
  • Kullanılmış bileziği masanın üzerine yatay olarak yerleştirin ve bileziğin iç çapını bir taraftan diğer tarafa ölçün. Ölçüm yaparken bileziğin metal kısımlarına dikkat etmeyin. Bu işlem sırasında ölçüm yaparken bileziğin en geniş alanını ölçmeye özen göstermelisiniz.

El bileğinin çap özelliği ve boyutu basit bir şekilde cetvel ya da önceki bileklere göre ölçülerek yeni bilekler satın alınabilir.

Elin Şekli ve El Çevresinin Ölçümü

Bileklik seçerken bilekliğin bileğinize uygun olmasının yanında el çevresi ve elin şekli de son derece önemlidir. Kolay kullanım ve kolay takıp çıkartmak için el çevresinin boyutları da önemlidir. Dairesel olarak üretilen bilekliklerde el çevresi çok daha önemlidir ve mutlaka dikkat edilmelidir.

El çevresinin özelliğini bulmak için, avucunuz yukarı bakacak şekilde elinizi tüm parmaklarınızla bir arada tutun. Ardından başparmağın ucunu küçük parmağın ucuyla birleştirin. Ardından elinize alacağınız ip ile başparmak kök hizasında elinizi sardığınızda iki ucun birleştiği yerden ipi kesin. Bu uygulama sonrasında elinizde kalan ipliğin boyutunu cetvelle ölçerseniz yine el çevresini bulabilirsiniz.

Bileklik Alırken Bilek Çevresi Ölçümü

Bileğinizin ölçüsünü herkesçe bilinen ve kullanımı kolay olan bilek çevresi yöntemini kullanarak kolayca belirleyebilirsiniz.

Bileklik satın almak için merak ettiğiniz bilek çevresi şöyle ölçülebilir;

  • İlk önce bir ölçüm bandı veya bir parça tel alın bu malzemeleri bulamadığınızda bir kumaş ya da kağıt parçası da işinizi görecektir.
  • Bileğinizin etrafına bir mezura veya bir kağıt şeridi sarın ve iki uç arasındaki haçı bir kalemle işaretleyin.
  • Daha sonra mezura veya kağıt üzerinde işaretlediğiniz alanı elinizle aldığınız milimetre (mm) cetvel ile ölçün.
  • Ölçerek bulduğunuz değer ekleminizin boyutunu verecektir. Daha sonra aşağıdaki ölçüm tablosundan alan değerine karşılık gelen bir ölçüm yapabilirsiniz.Bilek Ölçüsüne Göre Bileklik Seçimi

Erkeklerin Bilek Çevresini Ölçmek

Erkekler kadınlara göre daha kemikli ve daha büyük bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, erkekler için tüm moda aksesuarları kadınlardan daha büyüktür. Günlük hayatın şıklığını ve mahremiyetini kaybetmek istemeyen erkekler arasında elbette aksesuarların çok önemli bir yeri vardır. Yüzük, bilezik gibi aksesuarların ölçülerini bilmek, takı seçiminde günümüz beyefendilerine büyük kolaylık sağlıyor. 

Elbette doğru aksesuarları mağazalarda bulmak, internetten satın almaktansa deneyip başarısız olmak daha kolaydır. Ancak internet üzerinden herhangi bir yüzük ya da bileklik seçecekseniz bilek ve parmağınızın ölçüsünü bilmek size çok yardımcı olacaktır. Bu sayede doğru boyutta aksesuar seçerek beğendiğiniz aksesuarları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bilek Ölçüsüne Göre Bileklik Seçimi Nasıl Yapılır?

Bileklik ölçüsü nasıl alınır sorusunun cevabı yukarıdaki yöntemler kullanılarak kolayca bulunabilir. Ardından vakit kaybetmeden kendinize uygun aksesuar tasarımlarını seçmeye başlayabilirsiniz. Aksesuarlarınızın boyutunu bilmek size çok yardımcı olacaktır. Bu sayede kendinize uygun takıları güvenli ve hızlı bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Bu yöntemleri kullanarak sevdikleriniz için aksesuarların ölçülerini öğrenmeyi unutmamanızı öneririz.

Daha fazla içerik için: https://blog.asligold.com/

Sosyal medya sayfamızdan bizi takip etmek için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu