Altın Takı

Gerçek Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Pırlantaların Kadınlar İçin Önemi

Pırlanta takılar kadınlar için her zaman en değerli ve en özel takıların baş sıralarında yerini alır. Gerek parıltılarıyla gerek değerli bir taş olmasıyla kadınlardaki yerini kazanmıştır. Pırlanta denildiğinde akla ilk tektaş yüzükler gelmesine rağmen pırlanta kolye, bileklik gibi birçok farklı takılar da mevcuttur.

Hemen hemen tüm kadınlar pırlantayı sevdiği için en değerli ve özel hissettiren hediyeler arasında pırlantalar yerini almaktadır.  Etrafa ışıltı saçan pırlanta yüzüklerle güzel sözleri süsleyerek evlenme teklifi etmek kadınlara benzersiz hissettirdiğinden tektaş pırlantalar aşkın simgesi haline gelmiştir diyebiliriz.

Pırlanta takılar sadece bir hediye olarak görülmemekle birlikte hediye edilen kişi tarafından karşı tarafa çok özel ve değerli bir kişi olduğunu hissettirmektedir. Bu özel taşlarla ışıltı saçan bu takılara sahip olmak istemeyen kadın var mıdır? Her zaman her kadının zevklerine hitap edecek zarif ve şık pırlanta takı modellerine göz atmak için mutlaka Aslı Gold’u ziyaret edin.

Gerçek Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Dünyadaki en değerli taşların başında kabul edilen elmasın kesilmesinden elde edilen pırlanta her kadının sahip olmak isteyeceği takıları süsler. Kadınlar için oldukça fazla önem taşıyan pırlantaların son dönemlerde yoğun ilgi görmesi sonucu imitasyon adı altında sahte olanları üretilmeye başlanmıştır. Özellikle tektaş yüzük modellerinde rastladığımız sahte yüzükler ayırt edilemeyecek kadar gerçekçi bir şekilde yapılmaktadır. Bu durum hem bütçeyi sarsmakta hem de hayal kırıklığı meydana getirmektedir. Peki bunlara maruz kalmamak için satın aldığımız veya alacağımız pırlanta takıların gerçek olup olmadığını nereden anlayabiliriz? Sizlere birkaç yöntemden bahsedelim.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için öncelikle Dünya tarafından kabul edilmiş GIA ve HRD sertifikalarına sahip bir pırlanta almanız çok mantıklı olacaktır.

Bir pırlantanın gerçekliği bireysel olarak da bazı yöntemlerle incelenebilir. Bu kolay yöntemlerle pırlantanızın gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Su Testi

En popüler pırlanta gerçeklik testlerinden bir tanesidir.  İçi su dolu bir bardağa pırlanta dikkatli bir şekilde bırakılır. Pırlantanız gerçekse suyun en dibine batacaktır. Bardağın orta kısımlarında veya yüzeyinde geziyorsa sahtedir.

Buğu Testi

Pırlantanıza üflediğinizde oluşan buğu kısa sürede ortadan kayboluyorsa pırlantanız gerçektir. Buğu birkaç saniyeden uzun bir süre sonra kayboluyorsa pırlantanız sahtedir.

Taşın Isınmasıyla Yapılan Test

Pırlantalar oldukça güçlü malzemelerden yapılmıştır bu nedenle ısıya da oldukça dayanıklıdırlar. Bir bardak soğuk suyla doldurulur. Taşı tutmak için pense veya ısıdan etkilenmeyen bir araç kullanabilirsiniz. Daha sonra pırlanta yaklaşık 40sn ısıtılır ve ardından soğuk suya bırakılır. Eğer taş parçalanırsa pırlantanız sahtedir. Gerçek bir pırlanta ısıya reaksiyon göstermemelidir.

Pırlanta Uzmanı Tarafından İnceleme

Bir pırlanta uzmanı büyüteç kullanarak pırlantanızın sahte veya gerçek olduğu konusunda size yardımcı olacaktır.

Yansıma Testi

Pırlantanızın parıltıları yeşil, sarı gibi birçok farklı renkte olarak adeta gökkuşağını anımsatıyorsa pırlantanız gerçek değildir. Çünkü gerçek pırlantalar sadece gri ve beyaz tonlarında yansımalar yapar.

Şeffaflık Testi

Gerçek pırlanta şeffaf değildir. Yazılı bir kağıt veya gazetenin üzerine pırlantanızı bıraktığınızda kelimelerin buğulu bir şekilde görünmesi gereklidir. Harfler kolaylıkla okunuyorsa pırlanta gerçek değildir.  Ama bu test çok sağlıklı değildir sığ bir şekilde kesilmiş pırlanta taşları bazen yazıları okumaya imkan sağlayabilir bu nedenle bunu da belirtmek gerekir.

En mantıklısı uzman bir kişi tarafından pırlantanın incelenmesidir.

Pırlantanıza Aslı Gold güvenilirliğiyle sahip olarak aklınızdaki tüm bu soruları yok edebilirsiniz. Özel günlerinizi veya evlenme tekliflerinizi süsleyebileceğiniz aradığınız kalite ve şık pırlantalar Aslı Gold’da.

Aslı Gold’un özenle tasarlayarak sizlere sunmuş olduğu pırlanta sertifikalı tektaş yüzükle sevdiğinize kendisini Dünya’nın en özel kadını olduğunu hissettirin. HDR sertifikasına sahip olan bu yüzük aradığınız kalite ve güvenilirlikte! Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Aslı Gold’un sizlere sunmuş olduğu tektaş yanı vazgeçilmez aksesuarı olan beştaş yüzük HDR sertifikasına sahip. Aradığınız kalite ve güvenilirlikle gerçek pırlantalara sahip olmanın tadını çıkartın! Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Birbirinden farklı ve özel pırlanta modellerine Aslı Gold güvenilirliğiyle sahip olun. Şık, sade, gösterişli birçok farklı tarzda pırlanta yüzük modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu