Altın Takı

Evlilik Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Evlilik yüzüğü, evliliklerin en önemli temsilcilerden biridir. Çünkü bu yüzükler, bir insanın evli olduğunu gösteren bir nevi sembollerdir. Dünyanın birçok yerinde var olan evlilik yüzüğü, hemen hemen her evli çift tarafından takılmaktadır. Peki, evlilik yüzüğü nereye takılır? Evlilik yüzüğü takmanın ne gibi bir anlamı vardır? Bazı insanlar, evlilik yüzüğünün hangi parmağa takılacağı konusunda tereddüt yaşarlar. İlişkinin durumuna göre yüzük takılır. Mesela evli olan birinin takacağı yüzüğün yeri bellidir.

Evlilik yüzüğü adeti, çok eski dönemlerden beri gelen bir adettir. Roma döneminden geldiği düşünülen bu adet, dünyanın birçok yerinde devam ettirilmektedir. Yüzük, genellikle bir süs eşyasıdır. Ancak bir süs eşyasının bu denli önemsenmesi, evlilik yüzüğü hakkında daha fazla soruların merak edilmesine yol açmıştır. Evlilik yüzüğü, adete göre farklı parmağa, İslam’a göre farklı parmağa takılmaktadır. Bu konuda çeşitli tartışmalar olsa da her iki parmağa da evlilik yüzüğü takılabilir.

Evlilik Yüzüğü Nedir?

Evlilik yüzüğü, erkek ve kadının evli olduklarını göstermek için tasarlanan özel alyanslardır. Bu alyanslar, çift halinde üretilmiştir. Böylece aynı model yüzüğün hem erkek hem de kadın versiyonu bulunmaktadır. Alyans kelimesini duymayanınız yoktur. Hemen her yerde bulunabilen alyanslar, evliliği net bir şekilde temsil etmektedirler. Evlilik yüzüğünün maddi değerden çok manevi bir değeri vardır. Bu nedenle evli olan her çiftin parmağında bu yüzüklerin görmeniz doğaldır.

Evlilik Yüzüğü Kadında Ve Erkekte Hangi Parmağa Takılır?

Hayatlarını birleştirmek isteyen bireyler, bu birlikteliği simgeleyen alyansları takarlar. Böylece çevrelerinde evli oldukları bilinir. Evlilik yüzüğü kadında ve erkekte aynı parmaklara da takılabilir, farklı parmaklara da takılabilir. Bazı kadınlar sol eline takarken, bazı kadınlar sağ eline yüzük takmaktadırlar. Erkeklerde de aynı şekilde bir durum meydana gelir. Bu tamamen tercih meselesidir.

Kadın ve Erkekte Hangi Parmağa Takılır

Evlilik Yüzüğünün Tarihi

Romalılar ve Mısırlılardan gelen evlilik yüzüğü, bu dönemlerde sol ele takılmaktaydı. Sol yüzük parmağına takılan alyanslar, ayrılana kadar parmakta kalırdı. Yüzyıllardır bu adete sahip çıkılmış ve yüzük takma geleneği devam ettirilmiştir. Tarihten kalan bu gelenek, günümüzde farklı şekillerde de olsa yerine getirilmektedir. Evlilik yüzüğü takmayan kişilerin bekar olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle evli olup da yüzük takmayan kişilere karşı farklı bir bakış açısı vardır.

Evlilik Yüzüğü Neden Takılır?

Yüzük, en sık kullanılan aksesuarlardandır. İstenilen her parmağa takılabilir. Ancak evlilik yüzüğü başkadır. Bu yüzüğün takılması gereken parmaklar bellidir. Ya sol ya da sağ elin yüzük parmağına takılması gerekir. Evlilik yüzüğünün takılması, bir gelenektir. Hem de yıllardır süren bir gelenek. Bu geleneğin amacı, evlenen çiftlerin birbirlerine yüzük ile bağlı kalmaları içindir. Ayrıca evlilik yüzüğü sayesinde bireyler çift olduklarını tüm dünyaya duyururlar.

Evlilik Yüzüğü Neden Sol Yüzük Parmağına Takılır?

Evlilik yüzüğünün sol ele takılması, belli bir anlama gelmektedir. İnanışa göre sol elin yüzük parmağında kalbe giden bir damar bulunur. Bu damar, kalp ile evlenen kişi arasında bir bağ kurar. Bu sebepten dolayı da evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılmaktadır.

Evlilik Yüzüğü Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Evlilik yüzüğü, diğer yüzük modellerinden farklıdır. Bu yüzükler, halk arasında alyans olarak bilinmektedir.

Evlilik yüzüğü olan alyansları alırken dikkat etmeniz gerekenler vardır. Bunlar şunlardır:

  • Evlilik yüzüğü hem erkeğin hem de kadının beğendiği bir model olmalıdır.
  • Yüzüğün tasarımı, alyans modellerine uygun olmalıdır.
  • Alınan yüzüğün çift olmasına dikkat edilmelidir.
  • Uzun süre kullanılacak bir yüzük olduğundan dolayı kalitesine dikkat edilmelidir.

Bunlara dikkat ettiğiniz zaman harika bir evlilik yüzüğü alabilirsiniz.

İslam’a Göre Evlilik Yüzüğü Nereye Takılmalıdır?

Bazı toplumlarda evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılır. Ancak bazı toplumlarda da sağ elin yüzük parmağına takılır. Sol ele evlilik yüzüğü takmak, İslam dinine göre uygun değildir. İslam’ göre evlilik yüzüğünün sağ elin parmağına takılması gerekir. Ancak bu şart değildir. Dini İslam olan kişiler buna uygun hareket etmeseler bile günah olmaz.

Evlilik Yüzüğü Nereye Takılmalıdır

Hangi Evlilik Yüzüğü Modeli Tercih Edilmelidir?

Evlilik yüzüğü seçimi, bazı çiftler için oldukça zor bir durum olabilir. Ancak herkesin zevkine ve tarzına uygun evlilik yüzükleri bulunmaktadır. Bu yüzüklerin başında tektaş, beştaş ve alyanslar gelmektedir. Model tercihi tamamen size aittir. Evlilik yüzükleri sınırlı bir çeşide sahiptir. Bu çeşitler arasından dilediğinizi alıp takabilirsiniz.

Evlilik Yüzüğü Nereye Takılmalı?

Evlilik yüzüğünün nereye takılması gerektiği konusunda gerekli açıklamalar yukarıda yapılmıştır. Yüzüğü hangi parmağınıza takacağınız konusunda önünüzde iki seçenek vardır. Yüzüğü dilediğiniz parmağınıza takmakta özgürsünüz. Ancak geleneklere uymak istiyorsanız, toplumunuzda kabul görülen elinize yüzüğü takabilirsiniz. Yüzüğü, illa sol ya da sağ elinizin yüzük parmağına takmanıza gerek yoktur. Ancak toplumumuzda yüzük bu iki seçenekten birine takılır. Çünkü genel kabul edilen tercihler bunlardır.

Evlilik Yüzüğünün Anlamı Nedir?

Evlilik yüzüğü takmanın oldukça güzel bir anlamı vardır. Bu yüzükler, en başta çiftler arasında bir bağlılık yaratır. Evlilik yüzüğünü takan eşler, birbirlerine daha derinden bağlanır. Bu bağlılığı ise yüzükler simgeler. Bundan dolayı evlilik yüzüğü, halk arasında büyük bir değere sahiptir. Evlilik yüzüğünü taşımak, kişinin kalbinin bir sahibi olduğunu gösteren en önemli işarettir.

Evlilik Yüzüğü Başka Parmağa Takılır Mı?

Evlilik yüzüğünün hangi parmağa takılması gerektiği bellidir. Geleneğe uymak isteyenler, takılması gereken parmağa yüzüğü takarlar. Ancak günümüzde bu geleneğe uymayan kesimler de vardır. Evlilik yüzüğünü baş, işaret, orta ya da serçe parmaklarına takan insanlar da vardır. Evlilik yüzüğünün başka parmaklara takılması pek alışılan bir durum değildir. Bu nedenle evlilik yüzüğü, sağ veya sol elin yüzük parmağına takılmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu