Altın Takı

Altın Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 4 Set Grupları

Bilindiği üzere her aşamasında ayrı bir heyecan ve stres barınan düğün hazırları sırasında altın seti alırken dikkat edilmesi gerekenler oldukça önemlidir. Özellikle gelinler için en fazla dikkat edilen detaylardan biri de takı seti seçimleridir. Düğünde en çok ilgiyi gelin ile damadın çektiği düşünüldüğünde, bu ikilinin ne giydiklerinden ne taktıklarına kadar her detay gözleme tabi oluyor. 

Altın seti almadan önce nasıl bir gelinlik tercih edileceği çok önemlidir. Bu konuda fikirlerin net olması ya da gelinlik tercihi yapılırken karar verilmiş olması, takı  seçimini çok daha kolay hale getirebiliyor. Çünkü kıyafetlerin geneli için takı konusunda kombinleme işlemi tarz açısından ön planda oluyor.

Gelin Seti Seçimi Nasıl Olmalı? 

Takı seçimi yapılırken önemli olarak görülen detaylara dikkat etmenin, doğru seçim yapılması açısından önemli olduğu açıktır. Bu nedenle gelinlik ile uyumlu olması gereken her ayrıntı göz kamaştırmak için önemlidir. Gelin takısı seçilirken;

  • Gelinlik modeli,
  • Kesim detayları,
  • Saçın nasıl yapılacağı,
  • Tarz olarak neyin yakalanmaya çalışılacağı gibi önemli noktalar bulunuyor.

Takı seçimi yapılırken tüm bu detayların göz ardı edilmemesi gerekiyor.Altın Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pırlanta Gelin Setleri

Pırlanta gelin set olarak tercihte bulunanların gelinliklerinde straplez modeller daha ön plana çıkıyor. Bu tarz gelinliklerin sade bir makyaj ve abartı olmayacak şekilde bir saç tasarımı ile tamamlanması mümkün. Bu sadelik için ön plana çıkan ise genellikle pırlanta takılar oluyor. Bu sayede takıların güzelliği ile gelinlikle olan uyumu, herkesin dikkatini mutlaka çekecektir. Pırlantanın aşk sembolü olarak bilindiği göz önüne alındığında, bu seçimin oldukça doğru olduğu kesindir.

Elmas Set Tercihi

Elmas setlerin de en az pırlanta setler kadar ilgi gördükleri ve tercih edildikleri zaten biliniyor. Genelde vintage ağırlıklı bir tasarıma sahip olan gelinlikler açısından elmas setler son derece uyumlu ve kullanışlı bir tercih olacaktır. Sevginin ve saflığın simgesi olan elmas, ne zaman olursa olsun modası geçmeyen en önemli takı setlerinden biridir. Özellikle kır düğünü yapmayı planlayan ve böyle bir hayali bulunan herkesin bu setlerden birini tercih etmesi en iyi seçimi yaptığı anlamına gelir. Elmas setler arasında, gelinliğin modeli ne olursa mutlaka her zevke ve tarza uygun bir set bulunuyor.

İnci Setler

Her zaman şık ve zarif olan inciler, her tür aksesuar seçiminde uzun yıllardan beridir sık sık kullanılıyor. İncilerden meydana gelmiş, zarifliği ile dikkatleri üzerine toplayan bir set tercih etmek isteyenler, hemen her gelinlik modeliyle uyum yakalama şansını elde edebiliyorlar. Bilhassa renkli gelinlik anlayışına sahip olan gelinler, inci takıları tercih ederek doğru bir seçim yapabilirler. En sık krem ya da kırık beyaz ve beyaz tonlarına uyumlu olan setlerden oluşan inciler, boyun kısmını açık bırakan gelinlerin ilk tercihleri olabiliyor.

14 Ayar Takı Seti Tercihi

Toplumun genelinde en çok tercih edilen ve rağbet gören setlerden biri de 14 ayar setlerdir. Bu nedenle bu takılara ilişkin çok sayıda tasarım ve model bulunuyor. Gelinliğin ön planda olmasını sağlayan, hem zevke hem de göze uygun şekilde tasarlanan farklı 14 ayar gelin takılarından biri de tercih edilebilir. Gelinliğin boyunda, kulaklarda ve bileklerde en çok göze çarpan bir takı seti olması önemli ölçüde tamamlayıcı olacaktır.

Gelinler Neye Dikkat Eder?

Gelinlik seçimini yapan ve saç tasarımına da en uygun biçimde karar veren gelinler için geriye takılar ve ayakkabı kalıyor. Yatırım için olan takılar ayrı tutulduğunda, yalnızca aksesuar şeklinde tercih edilen takıların daha özenli seçilebildiği görülebiliyor. Geriye kalanlar hediye olarak ya da yatırım olarak alındığında tercih edilme olasılığı daha az olduğu için, özellikle aksesuar olarak seçilenlerin farklı olması istenebilir. Gelinlikle uyumlu olan ve dikkat çeken gelinlik setlerinin her gelin için daha çok sevildikleri görülüyor. İnci ve pırlanta setler, en fazla beğenilen her zaman kullanım imkanı veren takılar arasında gösterilir.

Saç Tasarımına Göre Takı Seti Seçimi

Gelinlerin en özel günlerinde takacakların takıların aynı oranda güzel ve özel olmaları makul bir talep olarak kabul edilir. Bazı durumlarda set seçimlerinde zorlayıcı tercihlerin olması, hiç istenmeyen hataların da ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu nedenle saç tasarımına da en az gelinlik modeli seçimindeki kadar önem verilmesi öneriliyor. Çünkü saçların toplanması ve gelinliği açıkta bırakan model tercih edilmesi, setin daha fazla dikkat çekmesini sağlar. Fakat saçların açık bırakılması küpe ihtiyacını çoğu zaman ortadan kaldırabiliyor. Bu durum kol kesimleri için de aynı olduğundan, bu ayrıntının atlanmaması gerekir.

Gelin Setlerinde Neler Olmalı?

Takı tercihi yapılırken en fazla yapılan ve yanılgıya düşülen husus, set içinde hangi takıların bulunması gerektiğidir. Hazır bir şekilde kombinlenerek getirilenlerde kolye, küpe, bileklik ve yüzük parçalarına muhakkak yer verilir. Ancak bu takıların dışında özel olarak oluşturulan ve taleplere göre şekillenmiş olan takılar da bulmak söz konusu olabilir. Saç tasarımı ve gelinliğe göre küpeyi çıkarırken bunun yerine farklı bir yüzüğün eklenmesi düşünülebilir. Özellikle sadelikten yana olanların yalnızca yüzük ve kolye seçmeleri daha yerinde olacaktır.Altın Seti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelin Setleri Neden Önemli?

Takılar genel anlamda kıyafetlerin özel tamamlayıcı unsurlarıdır. Bu açıdan bakıldığında ne kadar önemli oldukları anlaşılabilir. Takıların en özel zamanlarda ve anlarda kullanılmaları, bu önemi daha da artırıyor. Bu nedenle gelin takı seçimi yapılırken, kişisel tarz ve zevk ile olması gereken arasında bir uyum yakalanmaya çalışılmalıdır. Unutulmaması gereken husus, gelin setlerinin düğünden sonra da hayatın en özel gününü yansıttığıdır.

Daha fazla içerik için: https://blog.asligold.com/

Sosyal medya sayfamızdan bizi takip etmek için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu