Altın Takı

KENDİ TAKINIZI SİZ TASARLAYIN

Takı bir kadının gerek günlük hayatında gerekse özel günlerinde yani hayatının her anında vazgeçilmez olan unsurlardan biridir. Üstelik her an değişen moda algısı ile birlikte farklılık yaratan takılar daha fazla göz önüne çıkıyor.  Kendine has bir kadın ise tabi ki kendini yansıtacak ve ışıltılı gösterecek bir takı arar. Takılarında yaptığı seçimlerle şıklığını ve zarafetini gözler önüne sermek ister. Fakat aklımızdaki takıları her zaman bulamayabiliriz. Eğer siz de tarzı eşsiz olan bir insansanız ve tarzınızı yansıtacak eşsiz takılar bulamıyorsanız kendi özgün takınızı kendiniz evde kolayca yapabilir kendi takılarınızın tasarımcısı olabilirsiniz. Hatta var olan takılarınıza sizi yansıtacak dokunuşlar yaparak takılarınızı istediğiniz görüntüye kavuşturabilirsiniz.

Takı Hazırlamak Nasıl Olur?

Evde takı yapmak için öncelikle takınızın tasarımını yapmanız gerekir. Nasıl bir takı olacağına karar verdikten sonra ise gerekli malzemeleri kolayca elde ederek takınızı tasarlamaya başlayabilirsiniz. Takınızın tasarımını yapmakta zorlanıyorsanız öncesinde takı için kullanabileceğiniz malzemeleri seçebilirsiniz. Seçtiğiniz malzemeler aklınızda yeni fikirler oluşmasına yardımcı olacaktır.

Takı Yapmak için Hangi Malzemelere İhtiyaç Vardır?

Evde takı yapmak için hayal gücünüz yüksekse hemen hemen her türlü atık malzemeyi kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken önce takınızın tasarımını netleştirmek, daha sonrasında ise malzemeleri toplamak.  Bu malzemelere göz atacak olursak farklı renklerdeki boncuklar, taşlar, ipler, deniz kabukları, düğmeler, zincirler, halkalar, kurdeleler ve daha birçok malzemeden bahsedebiliriz. Bunların dışında küpe tasarlamak için kesinlikle ihtiyacımız olan malzemeler küpe kancaları. Kancalar dışında küpelerinizi oluştururken dilerseniz çivi, bükülebilir tel vb. malzemeler kullanarak oluşturabilirsiniz. Küpenizi kendi zevklerinize göre istediğiniz malzemeleri kullanarak oluşturabilirsiniz. Kolye, bileklik ve halhal benzeri takılarınızı oluşturmak için ise misina, ip veya zincir tercih edebilirsiniz. Tabi bunlarla birlikte ihtiyacınız olan şey kolayca elde edebileceğiniz takı kapama aparatı ve klipsler. Yüzük tasarlamak istiyorsanız artık malzemelerinizde bulunan tel, boncuk ve taşları kullanabilirsiniz. Malzemeleri parmak boyutunuza göre ayarlayarak halka oluşturup telin etrafını süsleyebilir veya boncuk ve taşları birbirine sabitleyerek tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Takılarınızı oluştururken taş, boncuk vb. malzemeleri sabitlerken kötü bir görüntü olmaması için şeffaf taş yapıştırıcısı sizin için güzel bir seçenek olacaktır.

Malzemelerinizi Zevklerinize Göre Yerleştirin

Özgün takılarınıza kavuşmak için zevklerinize göre malzemeleri birleştirerek kendinizi yansıtabilirsiniz. Takılarınızı oluşturmak için seçtiğiniz malzemeleri tasarımınızı netleştirdiğiniz gibi yerleştirerek birleştirin. Daha sonra isteğinize göre dokunuşlar yaparak takınızı daha göz alıcı bir hale getirebilirsiniz.  İp kullandığınız kolye, bileklik vb. takılarınızda farklı düğüm ve örgü yöntemlerini kullanabilir, malzemelerinizden harfler oluşturarak yazılı bileklik ve kolyeler tasarlayabilirsiniz. Yüzüklerde renkli göz alıcı büyük veya küçük taşlar kullanarak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Küpelerinizde ise kullandığınız tellerin üzerini dilediğiniz gibi farklı renklerdeki ip ve boncuklarla süsleyerek veya ipleri birleştirerek püsküller oluşturabilir, kendi zevkinizi yansıtabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu