Altın Takı

Günlük Hayatımızda Kullanabileceğimiz Takı Önerileri

Herkesin günlük hayatında daimi olarak kullandığı bir takısı vardır. Bu takı genellikle kullanıcısı tarafından hiç çıkarılmaz. Adeta bir bütün gibidir. Günlük hayatta kullanılan takılar kişi ile bütünleşmiştir. Günlük hayatta kullanılan birçok takı hatıra niteliğinde olabilir. Anne ya da babanın hediyesi, sevgilinin aldığı ilk hediye veya aile yadigarı gibi takılar olmaktadır. Bu takıların kıymeti çok büyüktür. Parasal kıymetten ziyade manevi değeri daha yüksek olabilir. Birçok insan özel günlerde kullandığı pahalı ve şatafatlı takılardan ziyade günlük hayatta kullanılan bu tip takılarına özen göstermektedir.

Modern Bir Kolye

Her genç bayanın boynunda günlük hayatta kullanılan bir kolye görmek mümkündür. Bu kolye ince bir zincir ucunda asılı bir kolye ucundan oluşur. Sarı veya beyaz altın olabileceği gibi gümüşte olabilir. Bir kadın bu tip bir kolyeyi boynundan hiç çıkarmıyorsa manevi değeri çok büyük demektir. Sevgililer tarafından genç kızlara sıklıkla verilen bir hediyedir. Bir kadının hiç çıkarmadan ve sıkılmadan kullanabileceği en güzel takıdır. Kolye erkekler tarafından da günlük hayatta sıklıkla tercih edilmektedir. Takı takmayı seven bir erkeğe alınabilecek en güzel hediyedir.

Sallantılı Küpeler

Sallantılı küpeler birçok kadın tarafından günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilir. Küpenin sallanmasından, ağırlığından ve çıkardığı seslerden rahatsız olmayan kadınları bu tip küpeler ile görmek mümkün. Bu tip sallantılı küpeler kadınları bakımlı ve şık gösterir. Kendine özen gösteren kadın her daim küpe kullanır. Küpenin parıltısı kadına da bir parlaklık verir.

Sallantılı Küpeler

Vidalı Küpeler

Vidalı küpeler hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Vidalı küpeler daha çok genç kesimin tercih ettiği bir modeldir. Günlük hayatta kullanımda kadına hem şıklık katar hem de kadını yormaz. Vidalı küpeleri aynı anda birkaç küpe birden takmayı sevenler sıklıkla tercih ederler. Kulağında birden fazla delik olanların tercihi vidalı küpelerdir. Günlük hayatta her türlü kıyafetin üstüne vidalı küpe takılabilir. İster birkaç vidalı küpe ister tek vidalı küpe olsun şık durur. Bazı kadınlar pırlanta bir vidalı küpeyi tercih edebilir. Pırlanta vidalı küpede ayrı bir şık durmaktadır.

Etnik Desen Bileklikler

Altından ve gümüşten hoşlanmayanların tercih ettiği etnik desen takılar daha çok spor kıyafetler ile kullanılmaktadır. Günlük hayat için oldukça idealdir. Kadın veya erkek fark etmeksizin kullanılabilir. Bu tip bileklikleri ustalıkla yapan yerler mevcuttur. Etnik desen bileklikler son yıllarda macera düşkünü insanlar tarafından kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında herkesin bileğinde bu tip bir bileklik görmek mümkündür.

Altın Bileklikler

Modası hiçbir zaman geçmeyen altın en güzel bileklikte durmaktadır. Altın her yaştan insanın severek kullandığı bir maden türüdür. Maddi olarak değerlidir. Altın takıyı kıymet verilen biri alırsa daha da kıymetli olur. Günlük hayatta her tarz kıyafet ile rahatlıkla kullanılır. Günlük hayatında altın bileklik kullananlar bunu hiç çıkarmazlar.

Altın kullanılacaksa bunu bileklikte tercih etmek en mantıklı seçim olur. Son yıllarda modern ve birbirinden şık altın bilekliklere rastlamak mümkündür. Bu modern bileklikler altın sevmeyenleri bile cezbedebilir. Günlük kullanılan altın bileklik pekala önemli bir akşam yemeği ya da davette de kullanılabilir. Altın her daim her yerde geçerli olan bir şeydir. Altın bileklik seven erkeğe de rastlamak mümkündür.

Orta Yaş Hanımların Vazgeçilmezi Altın Bilezikler

Modası geçse bile her daim kullanılan ve hiç sevmem diyen kadınlarda bile olan altın bilezikler günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Altın bilezik denildiği zaman akla ilk gelen annelerin kullandığı klasik bileziklerdir. Aslında takı dünyasında ki büyük değişimler ile altın bileziklerde değişmiştir. Daha modern ve daha sade altın bilezikler bulmak mümkün. Bu tip modern bilezikleri gençler daha fazla tercih etmektedir. Klasik altın bilezikler ise orta yaş ve üzeri hanımların hala vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir.

Hanımların Vazgeçilmezi Altın Bilezikler

Yaz Ayları İçin Renkli Taş ve Boncuklar

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte renkli taşlar ve boncuklar ortaya çıkmaya başlar. Yaz aylarında günlük olarak kullanılabilecek en ideal takılardır. Boncuk kolyede, bileklikte veya küpede kullanılabilir.

Avantajları çok fazadır;

  • Yaz kıyafetlerinin üzerinde çok şık durur.
  • Bazı taşların faydaları olduğuna inanılmaktadır.
  • Tatillerde boncuk takılardan vazgeçilmez.
  • Bikininin üzerinde bile rahatlıkla kullanılabilir.

Her kadının birkaç tane de olsa boncuk takısı vardır. Kış aylarında çoğu kişi tarafından rafa kaldırılan boncuk takılar yaz aylarının gelmesi ile birlikte yeniden ortaya çıkmaktadır. Günlük hayatta öyle bir yer edinmiştir ki tatillerde boncuk bir takı kullanmayan insanlar kendini kötü hissedebilir.

Yılların Eskitemediği Halhal Modelleri

Bir dönemin modası olan ve herkes tarafından kullanılan halhala günümüzde hala rastlanmaktadır. Kültürel olarak halhal kullanan bir kesim olduğu gibi yaz aylarında plaj sezonunun açılması ile birlikte kullananlarda çoğunluktadır. Yazın gelmesi ile birlikte terlik ve sandaletler kullanılmaya başlanır. Bu tip ayakkabılarla birlikte halhal çok güzel durabilir. Fazla göze batmayı sevmeyen ve sade takılar sevenler halhalı günlük bir takı olarak kullanabilirler. Özellikle plajlarda mayo altına çok şık durmaktadır.

Yüzük Severler İçin Farklı Tarz Yüzükler

Cinsiyet fark etmeksizin birçok insanın vazgeçilmezi yüzüklerdir. Bazı insanlar için yüzük takmak bağımlılıktır. İnsanların günlük hayatında parmağından hiç çıkarmadığı yüzükleri olabilir. Bu yüzükler alyans ya da tek taş gibi önemli yüzükler de olabilir ya da tamamen aksesuar amacı ile takılan yüzüklerde olabilir. Hangi amaçla takılırsa takılsın yüzük günlük hayatta kullanılabilecek en güzel takılardan bir tanesidir. Yüzük seven erkeğe rastlamakta mümkündür. Yüzük seven erkekler genellikle büyük ve tasarım yüzükleri tercih etmektedirler. Yüzük tasarımları yıllara ve modaya göre değişmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu