Altın Takı

Sıradan Bir Kombini, Takı Seçimleri İle Nasıl Şıklığa Kavuşturabilirsiniz?

Modumuz sürekli değişiyor, hislerimiz, ruh halimiz…Değişen ruh halimiz ise o günkü tüm tavrımızı etkiliyor. Güne nasıl devam edeceğimizi, çevremizdekilerle iletişimimizi, nasıl giyineceğimiz ve daha birçok şeyi modumuz belirliyor aslında. Genel olarak kadınlar süslenmeyi püslenmeyi sevse de her gün bunu yapacak keyif olmayabiliyor. Bazen baştan aşağı özenir bazen de bir pantolon ve t-shirtle günü geçirebiliriz.

Bu yazımızda daha rahat giyinmek istediğimiz günlerde birkaç ufak dokunuşla nasıl daha özenli görünebileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.

Saç ve Makyajınıza Özen Gösterin

Kıyafet kombininde dikkat çekici parçalar kullanmadığımızda bunu dengeleyecek olan önemli faktörler arasında saç modeli ve yapılan makyaj yer alır. Özellikle bu günlerde saçlarınızın bakımlı ve sağlıklı görünmesi daha da önemlidir, eğer dağınık ve şekillendirilmemiş bir saç modeli tercih ederseniz daha sade olduğunuz bu günde oldukça özensiz görünebilirsiniz. Kıyafetten kıstıysanız saça ağırlık vererek arada dengeyi sağlayın. Tabi ki saçınıza özenin derken abartılı modelleri kast etmiyoruz, hatta böyle bir seçim komik ve absürt durabilir. Üzerine giydiği şeyle o abartılı saç ne alaka yorumlarını alabilirsiniz. Tekrar altını çizelim: Abartı modellere kaçmadan, saçlarınızın parlak ve bakımlı durmasını sağlayın. Hafif dalgalı ve düz bir fön çekebilir, at kuyruğu bağlayabilir ve saç bakım yağlarıyla saçlarınızı daha bakımlı bir hale kavuşturabilirsiniz. Bunlar da çok sıradan diyorsanız saçınızı normallikten uzaklaştırırken aynı zamanda abartı bir görünüme de engel olacak saç aksesuarları kullanabilirsiniz. Spor giyindiğiniz bir günde takacağınız bandana veya bir taç bir anda tüm havanızı değiştirebilir. Daha da farklı olmak istiyorum derseniz saç takılarını tercih ederek hem özenli hem de sade-şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ufak bir araştırma sonucu çok farklı saç toka ve takılarını keşfedip, şimdiye kadar neden kullanmamışım diyebilirsiniz 🙂

Makyaj tercihimizle kombin seçimlerimiz yakından ilgilidir. Şık giyindiğimiz günlerde ona uygun yapar, belki daha abartılı bir ruj veya göz makyajı tercih ederiz. Ama sade giyinmeyi seçtiğimiz zamanlarda yapılan makyajın amacı, yüzümüzü daha canlı göstermek olmalıdır. Saç modelinde olduğu gibi makyajda da abartılı bir makyaj kıyafetinizle alakasız bir durum yaratabilir. Canlı ve sağlıklı bir ten makyajından sonra kirpiklerinizi ön plana çıkaracak bir rimel ve canlı gösterecek bir ruj rengi seçimi aslında yeterlidir. Bu günlerde teninizin sağlıklı görünmesi sizi çok etkiler, cansız bir ciltle daha yorgun görünebileceğiniz gibi kusursuz, ışıltılı görünen ama çok belli olmayan bir ten makyajı sizi harika hissettirecektir. Gözlerinizi vurgulamak ve teninizin sağlıkla parlaması kıyafet seçiminizi tamamlayacak sizi daha özenli bir görünüme kavuşturacaktır.

Kombininizin Sadeliğini Bozmayacak Takı Seçimleri İle Şıklığa Kavuşun

Geldik kombinizin havasını belki de en çok değiştiren etmene: Evet! aksesuar kullanımı. Takı bir kombini ne kadar değiştirebilir ki diye düşünebilirsiniz evet, ilk bakışta inanması güç duruyor ama kullanmaya başladıkça farkı gerçekten hissediyor ve bir süre sonra kolye, küpe, bileklik vb. olmadan evden çıkamıyorsunuz. Aslında çok da güzel oluyor çünkü takı kullanımı ufak bir hiledir, aramızda kalsın 🙂 Sıradan bir kombini bambaşka bir tarza kavuşturmanın çok basit ve çok etkili bir taktiğidir.

Kombininizin Sadeliğini Bozmayacak Takı Seçimleri İle Şıklığa Kavuşun

Örnek verecek olursak; önemli bir toplantıya katılacaksınız ama o günkü ruh haliniz aşırı özen ve şıklığı istemiyor, birçoğumuzun dolabında bulunan beyaz gömlek ve siyah pantolona eliniz gidiyor. Giydiğinizde ise “çok mu basit oldu” diye düşünüyorsunuz işte tam da bu noktada takılar devreye giriyor. Beyaz gömleğinizle çok yakışacak inci detaylı bir küpe, zarif taşlardan oluşan bir küpe veya ışıltılı bir model tercih edebilir, sade bir kolyeyle küpenizi tamamlayabilir isterseniz de bileğinizin zarifliğini ortaya çıkaracak bir bileklik tercih edebilirsiniz. Takılarınızı taktını ve aynaya bakıyorsunuz işte şimdi oldu! Az önce görünen basit ve özensiz haliniz yerini şık ve elegant bir görünüme bıraktı, hem de zahmetsiz bir dokunuşla. Benzer şekilde basic t-shirtlerinizi de kullanacağınız uzun ve çoklu kolyelerle şık bir havaya kavuşturabilirsiniz. Veya bir düğünde giydiğiniz düz elbisenizi gösterişiyle kendini belli eden, iddialı takı seçimleri ile göz alıcı olabilirsiniz. Takı kullanımı hem sizi özenilmiş bir havaya sokacak, hem daha şık gösterecek, hem de daha iyi hissetmenize sebep olacaktır. Tabi ki doğru ve abartıya kaçılmadığı sürece. Yaka detayı bulunan hareketli bir bluzun üstüne bir de gösterişli bir kolye takarsınız tüm bahsettiğimiz şıklığı unuttun. Bir hamle ile çok iyi ve çok kötü görünmek tamamen sizin ve seçimlerinizin elinde. Eğer kendinizi bu konuda eksik görüyorsanız, tarz-stil konusunda önerilerde bulunan blog ve kişi hesaplarını takip edip onların önerilerini uygulamayı deneyebilirsiniz.

Basic t-shirt ve bluzlarınızın havasını değiştirecek, şık görünüme ulaştıracak Aslı Gold kolye ve küpe modellerini inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu