Altın Takı

Pırlanta Yüzük Modelleri

Pırlanta aşk ve ışıltı sembolüdür.  Pırlantalar tüm kadınlar için büyük bir anlam ifade etmekle birlikte, onlar için en özel ve değerli takıların başında gelir. Pırlanta en değerli taş ve ışıltı kaynağı olması sebebiyle kadınlar kendilerini çok özel hissederler.

Pırlanta denince akla ilk gelen ise tektaşlar oluyor. Ancak tektaş pırlantanın yanında, baget pırlanta, tam tur pırlanta, beştaş pırlanta gibi birçok farklı pırlanta yüzük modelleri bulunmaktadır.

Bu yazımızda sizlerle birlikte pırlanta yüzük modellerini ve pırlanta yüzük fiyatlarını inceleyeceğiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz. J

Baget Pırlanta Yüzük

Baget pırlanta yüzükler dikdörtgen şeklinde tasarlanmaktadır. Bu yüzükler kesimi nedeniyle ışıltının oldukça farklı yansıdığı pırlanta yüzük modellerindendir.

Baget kesimli pırlanta yüzükler, 14 faset kesimli bir yüzeye sahiptir. Faset ise değerli taşlarda ışığı yansıtan açılı yüzeye verilen addır. Bu kesimlerde derinlik ışık yansımasını etkilemez. Usta kişiler tarafından, özenle işlendiğinde oldukça şık bir yansıma oluşmaktadır.

Baget pırlanta yüzük modelleri genelde evlilik tekliflerinde, düğün veya nişanlarda tercih edilen hediyelerdendir. Şık, göz alıcı ve dikkat çekici tasarımlarıyla en çok tercih edilen kesimler arasında yerini almıştır.

Bu yüzük modelleri de birbirlerinden karat ve kesim özellikleri bakımından ayrılmaktadır. Bu nedenle fiyatları birbirinden farklıdır.

Aslı Gold’un özenle ürettiği, şık tasarımlı baget pırlanta yüzük ile istediğiniz parıltılara kavuşabilirsiniz.

Tam Tur Pırlanta Yüzük

Eller ve parmaklardaki zarafeti ön plana çıkartan tasarımlardan bir tanesi de tam tur pırlanta yüzük modelleri. Bu yüzük modelinin en çarpıcı özelliği yüzüğün tüm yapısında değerli taşların sıra halinde dizilmiş olmasıdır.

Tam tur pırlanta yüzüklerin kullanım amacı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Evlilik kavramı üzerinden gidecek olursak tektaş pırlanta yüzüklerin evlilik tekliflerinde kullanılabilmesiyle, tam tur pırlanta yüzüklere de alyans anlamı yüklenebilmektedir. Bu nedenlerden dolayı tam tur pırlanta yüzüklere nişan, söz, yıl dönümü hediyesi, doğum günü hediyesi ve günlük hayatta kullanımı ile birçok farklı anlamlar yüklenebilmektedir.

Aslı Gold’un sizler için özenle tasarladığı, birbirinden farklı tam tur yüzük modellerini daha detaylı pırlanta tam tur yüzük kategorisine ulaşabilirsiniz.

Tektaş Pırlanta Yüzük

Tektaş pırlanta yüzükler genellikle sadece 1 tane taş barındırırlar. Bu taş pırlantadır. Pırlantalar dünya üzerinde eşi benzeri olmayan, en değerli taşlardır.

Tektaş pırlantalar ise evlilik tekliflerinde, söz, nişan ve düğünlerde, yıl dönümlerinde hediye edilen, kadınlar için sonsuzluk, aşk, evlilik ve birçok farklı anlamlar taşıyan yüzüklerdir. Özellikle sol elin yüzük parmağına takılarak günümüzde alyans görevini de üstlenebilmektedir. Aşk damarlarının sol elin yüzük parmağından geçtiği ve direk kalbe ulaştığı inancıyla, bu yüzüklerin sol elin yüzük parmağında kullanılması oldukça yaygınlaşmıştır.

Aslı Gold’un özenle üreterek sizlere sunmuş olduğu tektaş pırlanta yüzük mutlu günlerinizi unutulmaz hale getirecek. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Aradığınız tektaş pırlanta yüzükler Aslı Gold’da. Minimal tasarımlardan, gösterişli tasarımlara birbirinden farklı yüzlerce modeli bulunan tektaş pırlanta yüzükleri daha detaylı incelemek için pırlanta tektaş yüzük kategorisini inceleyebilirsiniz.

Beştaş Pırlanta Yüzükler

Beştaş pırlanta yüzükler en popüler mücevherlerdendir. Bu yüzük modelleri evlilik yıl dönümleri için en çok tercih edilen hediyelerdendir. Beş adet taşın da özel anlamlar taşıdığı bu yüzük modelleri eşleri tarafından kadınlara hediye edilen en güzel armağanlardandır. Her taşa farklı anlamlar yüklenen bu yüzükler alyans yerine de kullanılabilmektedir. En çok tercih edilen, ışıltısı en çok göze çarpan yüzükler arasındadır.

Kaliteli kesimlere sahip beştaş pırlanta yüzükler rahatsızlık hissine yol açmayarak, konforlu bir kullanım sağlar. Günlük kullanımlarda darbe alma ve çizilme risklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğinden kaliteli ve dayanıklı ürünler tercih edilmelidir.

Beştaş pırlanta yüzükler oldukça zengin çeşitliliklere sahiptir. Her tarza ve yaşa uygun birbirinden farklı birçok modelleri bulunmaktadır.

Taşların kesimi klasik, yuvarlak veya prenses olabilmekte ve bu durum yüzüğün karakterini belirlemektedir. Yüzüğün parıltısı ve ışıltısını belirleyen en önemli özellik ise kalitesidir.

Aslı Gold’un özenle tasarlayarak sizlere sunmuş olduğu beştaş pırlanta yüzüğü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Mutlu anlarınıza eşlik ederek unutulmaz hale getirecek olan beştaş pırlanta yüzük modellerini incelemek için Aslı Gold’un pırlanta beştaş yüzük kategorisini incelemelisiniz.

Pırlanta Yüzük Fiyatları

Pırlanta yüzüklerin fiyatları birçok unsura göre değişebilmektedir. Bunlardan bazıları, karat, berraklık, kalite, kesim ve renk.

Pırlanta yüzüklerin fiyatları kullanılan taşların karatına, berraklığına, kalitesine, rengine ve işçiliğine göre belirlenmektedir. Pırlanta yüzükler çok değerli mücevherlerdir. İşçiliğinde ustalık önemli bir yer edinir. Pırlantanın işlemleri sırasında insan eliyle yapılan tek bölüm kesimidir. Bu aşama için iyi bir işçilik fiyatı belirleyici unsurlardandır. Pırlantanın işçilik gerektiren bu aşaması yani kesimi pırlantanın karatını ve parlaklığını da önemli derecede etkiler.

Fiyatı en yüksek pırlanta yüzükler sarı ve beyaz renkleri olan taşlı pırlanta yüzüklerdir. Renkler çıplak gözle görülmemekle birlikte sarı ve beyaz yani lekesiz pırlantalar nadir bulunduğundan fiyatları klasik modellere göre daha yüksek olabilir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu