Altın Takı

Düğün Takı Seti Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Düğün Takı Seti Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Her aşaması ayrı bir heyecan ve stres barındıran düğün hazırlıkları birçok farklı detayın bir araya geldiği süreçlerden meydana gelir. Düğünde en çok dikkat çeken gelin ve damadın ne giydiği olduğundan ne takıldığı da aynı oranda önemli hale gelir. Düğün takı seti seçimi nasıl olmalıdır? tarzında bir soruya cevap arayanların ilk olarak nasıl bir gelinliğe karar verdiği konusunda fikrinin net olması gerekir.

Çünkü hangi kıyafet olursa olsun takı söz konusu olduğunda kombinlenme işlemlerinde tarz ve kesim gibi detaylar ön plana çıkar. Gelinliğinizin tarzı, kesimi, nasıl bir yapıda olduğu yanında zevkler de önemlidir. Hayatında bir kez giyebileceği bir elbise için kadınların her detaya önem vermesi kaçınılmaz olur.

Takı Seti Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Takı seti seçimlerinde önemli olan detaylara dikkat etmek doğru seçimler yapmak açısından önemlidir. Gelinliğiniz ile uyumlu olması gereken ayrıntılar sayesinde daha çok göz kamaştırmak mümkün olur. Gelin seti seçimlerinde dikkat edilmesi gerekenler arasında:
  • Gelinliğin modeli,
  • Kesim detaylarının neler olduğu,
  • Saçınızın nasıl yapılacağı,
  • Nasıl bir tarz yakalamayı amaçladığınız gibi noktalar yer alır.

Takı seti seçiminde mümkün olan en iyi tercihle düğüne katılmak gelinin hayallerine bir adım daha yaklaşması anlamına gelir.

Pırlanta Gelin Setlerinin Kullanımı

Tercihini pırlanta gelin setinden yana kullanmak isteyenlerin gelinliğinde genel olarak straplez modeller ön plana çıkar. Bu tarz bir gelinlik sade makyajla ve abartı olmayan bir saç tasarımı ile tamamlanmalıdır. Sadeliğin içinde ön plana çıkan ise pırlanta setler olur. Böylece takı setinizin güzelliği ve gelinlikle olan uyumu bakan herkesin dikkatini çekecektir. Pırlantaların aşk sembolü olduğu göz önüne alındığında oldukça doğru bir seçim olacağı kesindir.

Düğün takı seti seçimi

Elmas Setlerin Tercih Edilmesi

Pırlantalar kadar rağbet gören gelin setlerinden bir tanesi de elmas setlerdir. Elmas setler vintage ağırlıklı tasarımı olan gelinlikler açısından son derece kullanışlı ve uyumlu tercihler olacaktır. Saflık ve sevginin temsili olan elmaslar her zaman modası geçmeyecek setler arasında bulunur. Kır düğünü yapma hayali olanların bu setlerden bir tanesini tercih etmesi en iyilerden birisini seçtiği anlamına gelir. Farklı model ve tasarımları arasından mutlaka gelinlik tarzına uygun olanını bulmak mümkündür.

İncilerden Oluşan Setleri Tercih Etmek

İnciler her zaman zarif ve şık olduklarından her türlü aksesuar seçiminde senelerdir sık sık kullanılır. İncilerden meydana gelen ve zarifliği ile dikkat çeken bir set tercih etmek isteyen gelinler hemen hemen her türlü gelinlik modeli ile uyum yakalama şansı elde eder. Renkli gelinlik anlayışı olan gelinler için bile inciler her zaman doğru tercihler arasında bulunur. En sık beyaz, krem veya kırık beyaz tonlarına uygun setlerden bir tanesi olan inciler zarif bir boyun yapısı olan, gelinlik tarzı boynunu açık bırakan tasarımı tercih edenlerin en beğendikleri arasında bulunur.

 

14 Ayar Gelin Setleri

En sık tercih edilen gelinlik setleri arasında 14 ayar altın setlerde de bu nedenden dolayı çok fazla model ve tasarım bulunur. Gelinliğinizin ön planda olmasını sağlayacak, hem göze hem de zevkinize uygun şekilde tasarlanmış farklı 14 ayar modeller arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Gelinliğinizin boynunda, kulaklarınızda ve bileklerde göze çarpan bir takı seti olması büyük oranda tamamlayıcı olacaktır.

Gelinlerin Setlerde En Dikkat Ettikleri

Gelinlik seçimimi tamamladıktan ve saç tasarımına uygun şekilde karar verdikten sonra geriye ayakkabılar ve takılar kalır. Takıların yatırım için olanları ayrı tutulduğunda aksesuar olarak tercih edilenlerinin daha özenli seçildiği görülür. Geriye kalanlar yatırım veya hediye olarak alındığından tercih edilme imkanı oldukça az olduğundan aksesuar olarak seçilenlerin daha farklı olması istenir. Dikkat çeken ve gelinlikle uyumlu olan gelinlik setlerinin genel anlamda gelinler tarafından daha çok sevildiği görülür. Pırlanta ve inci setler en çok beğenilen ve zamanında ötesinde kullanım imkanı veren modeller arasında gösterilir.

Saç Tasarımına Göre Takının Durumu

En özel gününüzde takacağınız takıların da aynı oranda özel olması makul bir taleptir. Bazen set seçiminde zorlayıcı şekilde tercihlerin olması istenmeyen hataların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun için saç tasarımına v en az gelinlik modeli kadar önem verilmesi önerilir. Çünkü saçlarınızı toplamanız ve gelinliği açıkta bırakan bir model tercih etmeniz durumunda setinizin daha çok parlak ve dikkat çeken bir yapıda olması beklenir. Ama saçlarınızın açık bırakılması çoğu zaman küpe ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Kol kesimleri için de aynı şeyi söylemek mümkün olduğundan ayrıntıları atlamamak önemlidir.

Gelin Setlerinde Olması Gerekenler

Set tercihlerinde en çok yanılgı olan konulardan bir tanesi de setin içinde hangi takıların olması gerektiğidir. Hazır şekilde kombin haline getirilmiş şekilde olanların içinde küpe, kolye, yüzük ve bileklik parçalarına mutlaka yer verilir. Ama bu setler dışında özel şekilde oluşturulan, taleplerinize göre şekillenen takıları bulmak da söz konusudur. Gelinlik ve saç tasarımınıza göre küpeyi çıkarırken yerine daha farklı bir yüzük eklemeyi seçebilirsiniz. Sadelikten yana olanlar için sadece kolye ve yüzük seçeneği de oldukça yerinde olacaktır. Bunun için artık setler daha özgür oluşturulan özelliklere sahiptir.

Gelin Setlerinin Önemi

Kıyafetin tamamlayıcısı olan takılar gelinlikler söz konusu olduğunda da aynı öneme sahiptir. Üstelik en özel zamanlarda kullanılacak olması gelinliğin yanındaki önemini daha da artırır. Bunun için gelin setlerini seçiminde zevkiniz ile olması gerekenler arasında bir uyum yakalamaya çalışmak en doğrusu olacaktır. Gelin setleri düğünden sonra da hayatınızın en özel gününü yansıtacağından seçimine önem vermek kaçınılmaz bir hal alır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu