Altın Takı

Tragus Piercing Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Günümüzde kulak piercing çeşitleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kulak piercing çeşitleri arasında ayrı bir yeri olan Tragus piercing pek çok kişi tarafından uygulanıyor.

Uygulayıcılar bu piercingin temizliği hakkında detaylı bilgi edinebilmek için tragus piercing bakımı nasıl yapılmalıdır konusunu araştırıyor.

Tragus Piercing Nedir?

Abartısız ancak göz alıcı görünmeyi herkes ister. Bu şekilde görünmek ise Tragus piercing sayesinde oldukça kolaydır. 1980’li yılların favori modası olan bu piercing günümüzde de pek çok ünlü tarafından kullanılır.

Scarlett Johanson’dan Rihanna’ya kadar pek çok ünlü bu ürünleri tercih eder.Tragus piercing, kulak kanalının dışına uygulanan bir modeldir. Kulak kanalının dışındaki bölge kolayca delinir. Bu da tragus piercingin uygulanmasını kolaylaştırır.

Delme işleminde kıkırdağa dokunulmaz yalnızca kulağın derisi delinir. Bu sebepten dolayı bölgenin iyileşme süreci uzun olabiliyor. Bu piercing çeşidi enfeksiyon riskine sebep olabiliyor.

Tragus Piercing’in Bakım ve Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Piercing taktıran kişilerin bakım ve kullanım konusuna gereken önemi vermesi gerekir. Gereken önemi vermeyen kişiler enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalabiliyor.Bu piercingin bakımı ve kullanımı için ilk 2-3 gün oldukça önemlidir.

Bu süreç içerisinde ürüne fazla dokunulması sakıncalıdır. Bu piercingi uygulayan kişiler belli sürelerle bakım yapmalıdır. Yapılacak bakım sayesinde bölgenin mikrop kapma riski azalır. Piercingi uygulayan kişilerin ilk 4 hafta kulaklık takmaması öneriliyor.

Tragus Piercing Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tragus piercing taktıran kişiler temizlik konusunu daha çok merak ediyor. Ürünü temizlerken bazı kısaslara dikkat etmek gerekir. Bu kısaslar sayesinde temizlikten alınan verim daha fazla oluyor.

Piercing temizliğini yaparken özen gösterilmesi gerekenler:

  • Temizlik yapılırken eller muhakkak temiz olmalıdır.
  • Temizlik esnasında piercing hareket ettirilmemelidir.
  • Gün içerisinde yalnızca 1 defa temizlik yapılmalıdır.
  • Alkol ve temizleme solüsyonları gibi ürünler temizlikte kullanılmamalıdır.

Tragus piercing temizliği için boş bir vakit tercih edilmelidir.

Tragus Piercing Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor. Bu da kişilerin günlük yaşamını direkt olarak etkileyebilir.

Yara ve şişliğin ötesinde enfeksiyon sorunları bulunuyor. Bölgenin enfeksiyon kapması durumunda hastaneye gitmek gerekebilir. Enfeksiyonu ortadan kaldırmak için uzun bir ilaç tedavisine başlanır.

Tragus Piercing Bakımını Herkes Yapabilir Mi?

Tragus piercing yaptıranların sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Ürünün şık ve farklı durması, kadınların tercihindeki en önemli etkenler olarak açıklanır. Ancak bu uygulamayı gerçekleştirecek kadınlar farklı sorular sorabiliyor.

Sorulan sorular arasında piercing bakımının herkes tarafından yapılıp yapılamayacağı da yer alır. Bu uygulamayı yaptıran kişiler çok basit yöntemlerle bakım yapabiliyor. Ancak bazı kişiler bakım konusunda yetersiz kalabilir.

Bakım konusunda yetersiz kalan kişiler ciddi problem yaşayabiliyor. Genel olarak bakıldığında pek çok kadın tek başına bakım yapabilir. Ancak bakımın detaylarını öğrenmek isteyen kişiler profesyonel olanlardan destek alabilir.

Tragus Piercing Temizliği Kaç Günde Bir Yapılmalıdır?

Uygulamayı yaptıran kişiler ilk başlarda yoğun ağrılarla karşılaşabilir. Özellikle kulak ve baş ağrısı ilk 3 günde pek çok kişide görülebilir. 3 günün ardından var olan ağrı yavaş yavaş azalır.

Kişiler 5-6 günlük sürecin ardından temizliğe başlayabilir. Ancak yapılacak temizlik nazik hareketlerle olmalıdır. Bölgeye nazik olunmaması durumunda tekrardan yoğun ağrılar yaşanabilir.

Temizliğin 2 günde bir yapılması öneriliyor. Kendisini rahat hissetmeyen hanımlar günlük de temizlik yapabilir. Fakat gün içerisinde birden fazla yapılan temizlik bölgeye zarar verebilir.

Tragus Piercing İltihabı Kimlerde Görülür?

Tragus piercing uygulaması her yaştan kadına uygulanabiliyor. Ancak uzmanlar gelişim çağındaki kızlar ile belli bir yaşı geçmiş kadınların bu uygulamadan uzak durmasını öneriyor. Çünkü bu yaş aralığındaki kişilerde farklı reaksiyonlar oluşabiliyor.

En fazla oluşan reaksiyon ise iltihap olarak kabul edilir. Ürünün içerisindeki etken maddeye karşı alerjisi olan ve uygulama bittikten sonra doktorun söylediği tavsiyeleri uygulamayanlarda iltihap daha fazla görülür. Tragus piercing takıldıktan sonra kulaklık takan kişilerde enfeksiyon riski çok daha fazladır.

Tragus Piercing Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Piercing değiştirmek isteyen kişiler sürecin nasıl işlediğini merak ediyor. Uygulamayı gerçekleştiren kişiler bölge tamamen iyileşene kadar aynı takıyı kullanmaya devam etmelidir. Bölgedeki ağrı, şişlik ve kabuklanma süreci bitmişse piercing değiştirmeye geçilebilir. Ancak değiştirme esnasında dikkatli olunmalıdır.

Değiştirme esnasında yapılacak yanlış bir hamle yeniden yoğun ağrıların görülmesine neden olabiliyor. Bu da sürecin en başa dönmesine sebebiyet veriyor.

Tragus Piercing Bakımı İçin Altın Öneriler

Piercing yaptıranların bilmesi gereken bazı öneriler vardır. Bu önerilerle beraber uygulama çok daha kolay hale gelir. Bunlardan birincisi piercinge dokunulmamasıdır. Tragus piercing uygulanan bölge ilk başlarda çok hassastır. Ürüne dokunulması, bölgeye zarar verebiliyor. İkinci bir öneri ise piercingi temizlerken tuzlu sudan yardım almaktır.

Tuzlu su, piercing üzerindeki mikropları çok hızlı bir şekilde ortadan kaldırır. Bu sayede mikrop kapma riski minimuma iner. Bakım için önerilen diğer bir şey ise yoğun tozlu ve kirli ortamlardan uzak durmaktır. Tozlu ve kirli ortamlar enfeksiyon riskini yarı yarıya artırır.

Tragus Piercinge Kaç Gün Su Değmemelidir?

Bu uygulamayı gerçekleştiren kişiler ilk 24 saat boyunca duşa girmemelidir. Bu süreçte bölgeye su değmesi yoğun ağrılara neden olabilir. Ayrıca ilk bir haftalık süreçte duşa girerken antibiyotik krem kullanılması gerekir.

Antibiyotik krem, kulağı sudan korur. Duştan çıktıktan sonra bölgeye pansuman yapılması ise pek çok uzman tarafından önerilir. Duştan sonra piercingin ıslak ve nemli bırakılmaması önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu