Altın Takı

Kıyafete Göre Takı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Hem kadın hem de erkekler için dış görünüşün vazgeçilmez tamamlayıcıları şüphesiz takılardır. Gerek özel günlerde gerekse günlük hayatta küçük bir dokunuşla havanızı değiştirebilecek bu aksesuarların seçimi herkesin kendi zevkine göre değişiklik gösterse de birkaç püf noktayı atlamamakta fayda var. Tarzınızı en güzel şekilde yansıtmak için en önemli nokta dış görünüşünüzü bir bütün olarak değerlendirerek giydiğiniz kıyafetlere uygun takı seçmektir. Aksi takdirde kıyafetleriniz ne kadar şık olursa olsun uygunsuz bir takı seçimi dış görüntünüzün bütünlüğünü bozacak ve sizi hoş olmayan bir görüntüye kavuşturacaktır. Peki hangi kıyafete hangi takı türleri tercih edilmeli?

Bileklik Seçimi

Ağırlıklı olarak tek renk giyindiğiniz günlerde renkli bilekliklerle görüntünüze hoş bir hareketlilik katabilirsiniz. Renkli bileklikleri özellikle de birden fazla kullanmayı düşünüyorsanız kıyafetinizin sade olmasına dikkat ediniz. Daha hareketli, desenli, renkli kıyafetlerle renkli bileklikleri beraber kullanmak göz yorucu bir görüntüye sebep olabilir. Günlük şıklığı yakalamak istediğiniz bir günde ise kıyafetinizin rengine uyumlu ince zincirli bileklikler zarifliğinizi ortaya çıkaracaktır. Özel günlerde ve şık elbiselerinizle ise kıyafetinizin gösterişiyle ters orantılı olacak şekilde taşlı ve ışıltılı bileklikler kombininizin muhteşem tamamlayıcıları olabilirler.

Kolye Seçimi

Sade giyindiğiniz bir günde birbiriyle uyumlu birkaç kolyeyi kombinlemek stilinize anında farklı bir hava katmanızı sağlayabilir.  V yakalı üst giyim parçalarınızla ince zincirli ucunda geometrik şekiller barındıran bir kolyeyi tamamlayarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Boğazlı bir kazak tercih edecekseniz uzun zincirli ve büyük kolyelerle kombininizi tamamlayabilirsiniz. Kayık yakaya sahip bir elbise veya bluz giydiğiniz bir günde chocker kolyeler arasından seçim yaparak zarifliği yakalayabilirsiniz. Asimetrik kesimli yakaya sahip kıyafet tercih ettiğinizde kolye kullanmamanız daha mantıklı olacaktır. Takı tercihinizi küpeden yana kullanmalısınız. Bu şekilde çok hoş görünebilirsiniz. Unutmayın kıyafetinizin yakasına göre kolye seçimi yapmanız çok önemli! Bu sayede çok sade ve düz görünen kıyafetlerinizi ortaya çıkartabilirsiniz.

Küpe Seçimi

Kontrast renklerden faydalanarak küpe seçimleri yapabilirsiniz. Siyah elbisenizi beyaz küpelerinizle tamamlayabilirsiniz. Tabi kıyafetinizin yaka şekli ve detayları da oldukça önemli. Örneğin omuzlarında fırfır detaylı bir kazak veya gömlekle sallantılı ve büyük bir küpe kullanırsanız ortaya çıkan görüntü hoş olmayabilir. Omuzlarında detayları bulunan kıyafetlerle küçük ve dikkat çekmeyen küpeler kullanabilirsiniz. Gece kıyafetinizle sallantılı büyük küpeleri kullanarak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Yakasız elbiselerinizin üzerine damla ve sallantılı küpeleri kombinlediğinizde küpeler tamamlayıcı rol alarak muhteşem görünmenizi sağlayabilir.  Kıyafetiniz çok hareketli desenlerden oluşuyorsa daha sade, tek renk küpeler arasından seçim yapabileceğiniz gibi sade ve tek renk kıyafetlerinizde ise daha ışıltılı ve kalabalık renklerden oluşan küpeler arasından seçimler yapabilirsiniz.

Saç Aksesuarı Seçimi

Son zamanlarda saç aksesuarları denildiğinde aklımıza sadece saç tokaları ve saç bantları gelmekle kalmıyor. Yeni sezonların trendleri halinde dönüşmüş olan saç küpeleri, saç kolyeleri, saç klipsleri de karşımıza çıkıyor. Bu kadar farklı aksesuar modelleri arasından seçim yapmak da baya zorlaşıyor. Saç aksesuarlarını kullanırken kıyafetlerimizin renkleri de oldukça önemli. Eğer sarı, turuncu, yeşil gibi canlı renkleri kıyafetlerinizde tercih ediyorsanız saçınızda gümüş ve beyaz tonları aksesuarlara yer vermelisiniz. Kıyafetiniz siyah-beyaz gibi karanlık ve soluk renklerden oluşuyorsa bronz renginde olan aksesuarları tercih edebilirsiniz. Jean ve tişört gibi günlük kombinlerinizi farklı saç bantlarıyla tamamlayabileceğiniz gibi özel davet kombinlerinizi ışıltılı ve zarif taçlarla süsleyebilirsiniz. Kazak etek veya pantolon kombinlerinizle saç küpelerini veya klipslerini kullanarak günlük şıklığınızı ve gözler önüne serebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu