Altın Takı

Yazın Trend Takı Modelleri ve Kombin Önerileri

Yaz aylarının gelmesiyle kombinler ve stiller de daha renkli ve cıvıl cıvıl bir hal almaya başladı. Elbette herkesin tarzına ve vücuduna uygun birçok kombin önerisi vardır. Kombin yaparken en önemli şey, elbette kullanılan parçaların uyumudur.

Bazen ayrı ayrı anlamsız görünen parçalar bile uygun parçalarla kombinlendiğinde oldukça tarz ve şık bir görünüm sağlayabilir. Bu kombinlerin vazgeçilmez parçalarından biri de şüphesiz ki takılardır. Takılar hem çeşit hem de model olarak oldukça fazladır.

Bu yazımızda yazın trend takı modelleri ve kombin önerileri hakkında bilgi vereceğiz ve sizlerin yazın daha doğru bir kombin yapmanızı sağlayacağız.

Takı Aksesuarı

Kıyafet, çanta, ayakkabı, saç ve makyaj. Peki, bunları aynı şekilde bir araya getirenleri ayıracak bir farka ihtiyaç olduğunda ne kullanılacak? Elbette aksesuarlar. Takılar, birçok tür ve modelleriyle kombinlere farklı bir hava katar.

Abiye, günlük, spor ve daha birçok türden hangi kombini yapacak olursanız olun, kombininize uygun olarak seçeceğiniz takılar sizi farklı ve havalı gösterecektir. Kombinlerin en önemli tamamlayıcısı olan takıların kullanımı ülkemizde de dünyada da oldukça yaygındır. Bu iş için açılan mağazalar, özel üretimler, kişiye özel üretimler gibi birçok seçenek de vardır.

Takı Türleri

Takı deyince akla gelecek birçok tür vardır. Birçok farklı modelle kombinlenebilen, bir arada da kullanılabilen takıların birçok türü vardır.

Bunlar:

  • Kolye
  • Bileklik
  • Yüzük
  • Küpe
  • Halhal
  • Vücut Aksesuarları

Tüm bu türler nasıl kıyafetlerle kombinlenmeli? Bir arada kullanılabilir mi? Gibi soruların yanıtlarını bulmanızı sağlayarak hem havalı hem de farklı bir görünüm elde etmiş olacaksınız.

Kolye ve Kombin Önerileri

Kolye bebeklikten beri kullanılabilen bir takı türüdür. Günlük hayat için sürekli kullanılan modeller, pahalı şık özel gün kolyeleri, spor kombinler için kolyeler ve daha birçok modelde kolye türü vardır.

Abiye bir kıyafette, yaka kısmı açıksa en güzel aksesuar kolyeyken, spor bir kombinde de basic bir tişörtün üzerine sıralı ve birden çok gold ya da silver renkte kolyeler takılabilir. Bunlar ardından kendiyle aynı renkte olan kemerle kombinlenebilir.

Yüzük ve Kombin Önerileri

Yüzükler, kolyeye göre daha az kullanılan bir takı türü olsa da aksesuar olarak tercih eden kişi sayısı yine de yadsınamaz. Yüzükler tek parmakta tercih edildiğinde genelde resmi ya da abiye bir kıyafette pahalı ve değerli taşlardan tercih edilir.

Birden fazla parmakta ise genelde günlük hayatta ya da spor kombinlerde tercih edilir. Büyük, küçük, başparmakta ya da diğer parmaklarda tercih edilebilir.

Bileklikler ve Kombin Önerileri

Bileklikler genellikle ince ve zarif model ve kalın ve gösterişli modeller olarak gruplanabilir. İnce modeller günlük hayatta ve her zaman takılan bir modelken, kalın modeller kombin tamamlayıcısı olarak kullanılabilir. Aynı zamanda saat yanı olarak da kombinlenen bilekliklerin de oldukça fazla türü bulunur.

Küpe ve Kombin Önerileri

Küpeler, kolyeler kadar kendini belli eden modellerdir. Her tür kombine göre uyum sağlayabilecek çeşidi olan küpelerin son zamanlarda en moda olanı ise halka küpelerdir. Çeşit çeşit büyüklükte ve renkte olan halka küpeler, hem şık kombinlere hem de spor kombinlere uyum sağlar.

Örneğin basic tshirt, deri ceket ve gold halka küpe oldukça tarz ve şık bir görünüm kazandırır. Düz siyah abiye bir elbise ise taşlı bir küpeyle kombinlenerek daha şık bir hale getirilebilir.

Halhal ve Kombin Önerileri

Halhal kışın çok göremediğimiz, yazın ise özellikle plajlarda oldukça sık gördüğümüz bir takı türüdür. Uyum sağlamasına gerek olmaksızın kullanılan halhallar yaz boyu ayak bileğinde kalabilir.

Özellikle plajlarda ve tatil yerlerinde oldukça güzel görünen halhalların örgü, metal, ip gibi birçok türü bulunur. Aynı zamanda renkli ya da tek renk de olabilir.

Vücut Aksesuarları ve Kombin Önerileri

Vücut aksesuarları ise geri kalan takı türleridir diyebiliriz. Bel kolyesi, göğüs kolyesi, şahmeran, bacak kolyesi gibi birçok seçeneği vardır. Ancak sık görünebilecek bir yerde kullanılmadığı için plajlarda bikinilerle kombinlenir. Bunun dışında ise nadiren de olsa abiye parçalarla da kombinlenebilir.

Takı Kullanımının Avantajları

Takılar, kurtarıcı parçalar olarak görünür. Çok sade bir kombini, belirgin ve şık takılarla daha göze çarpan ve havalı bir hale getirebilirsiniz. Ya da çok beğendiğiniz ancak dekoltesi fazla olduğu için giyemediğiniz kıyafetinizi uygun bir kolyeyle tamamlayarak avantajlı hale getirebilirsiniz. Böylece hem dekoltenin göze çarpmasını hafifletmiş olursunuz hem de takı kullanımıyla farklı bir görünüm kazanırsınız.

Takı Kullanımının Dezavantajları

Takı kullanımı dozunda olmadığında oldukça göze batan ve rüküş bir görünüm yaratabilir. Örneğin gold, silver ve bronz renklerde üç tür kolye ya da bilekliği aynı anda kullanmanız çok karışık olacaktır.

Ya da kolye, küpe, bileklik ve yüzükleri aynı anda kullanmak isteyip, hepsini de çok iri ve göz alıcı modellerden tercih ederseniz göz karmaşıklığı yarattığınız için hiçbir parçanız anlaşılabilir olmaz. Bu yüzden takı kullanırken dozunda ve orantılı tercihler yapmanız çok önemlidir. Şık olayım derken birden günün rüküşü haline gelebilirsiniz.

Takı Nereden Alınır?

Takı almak için önceden yalnızca mağazalar varken, şimdi seçenek oldukça fazladır. Online sayfalar, evden yapıp satanların oluşturduğu sosyal medya hesapları, sokakta kurulan özellikle de yazlık bölgelerde kurulan stantlar, özel tasarım atölyeleri vardır.

Aynı zamanda çok yaygın olmasa da takı kiralama seçeneği de mümkündür. Bunlardan size ve tercihinize en uygun olanı seçerek alışveriş yapabilirsiniz. Hem kendinizi hem de sevdiklerinizi güzel hediyelerle mutlu edebilir aynı zamanda da kombinlere farklılık katarak şık bir görünüm kazanabilir ve kazandırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu