Altın Takı

Bulgari Kolye Ne Demek? Nerelerde Kullanılır?

Bvlgari markası çok eskilere dayanır. Temelleri 1870’lerin sonuna dayanır. Yunanlı sotirio Boulgaris tarafından kendi çaplarında açtıkları küçük bir dükkan ile temelleri atılmıştır. Corfu’ da ailesi ile birlikte hayatını idame ettiren Bvlgari’ nin kurucusu genç metal işçisi sotirio Boulgaris, 1880 yıllarında kendi yoluna yeni bir açıklık getirmek istemiştir. Bundan dolayı Roma’ ya taşınmıştır. Kısa bir süreliğine bir ortaklık işine girdikten sonra kendi dükkanını açmıştır. Dükkanın ismi sotorio’ dur.

Bu dükkanda neler satılıyor:

  • Gümüş tokalar
  • Kemerler
  • Yüzükler
  • Bileklikler
  • Kolyeler
  • Sofra takımları
  • Antikalara kadar bir çok ürün satışa sunulmuştur.

Bulgarinin Kurucusu Vefat Ettikten Sonra

Sotirio Bulgari’ nın 1932 yılında vefat etmesinin ardından, oğulları babalarının işlerini devralarak iç ve dış ilişkilerde yeni atılımlarda bulunmuşlardır. Kardeşler markaya farklı bir hava katarak markayı yeniden modellenirmişlerdir. Mağazanın ismini de resmi olarak Roman alfabesine uygun bir şekilde değiştirerek Bvlgari olarak değiştirmişlerdir. Bu sayede birçok iş yaparak mücevher denildiğinde akla gelen ilk firma olmayı başarmışlardır.

Bvlgari Mücevherleri Renk Kazandı

1960′ lı yıllarda italyan kuyumculuğu ve mücevherciliği gelişerek fransız etkisinden kurtulmayı başarmıştır. Bvlgari kardeşlerin de stili değişmiş kendilerine özgün tasarılar yapmaya başlamışlardır. Artık elmaslar daha renkli. Taşları seçerken kuyumcuların klasik zümrüt, yakut, safir üçlüsü yerine daha özgün modeller sunuluyor.

2022 Yılı Koleksiyonları

Jewelry koleksiyonunda yer alan mücevherler, Romalı mücevher evinin dünya çapında keşfetmiş olduğu en değerli, en nadide taşlar kullanılıyor. Son derece kaliteli olan ve kadınlara daha çok kadınlık katan bu mücevherlerin karatları da oldukça fazladır. Kullanılan 93 karat karbon kesim kolombiya zümrütü, bir yılanın bakışı kadar dikkat çekiyor. Zümrüt tamamlanması 1.800 saat sürmektedir. Boyuna tam oturan ve oldukça güzel bir görünüme sahip olan bu kolye boyunda zarif bir şekilde duruyor.

2022 Yılı Koleksiyonları

Koleksiyonlara Göre Kolyeler

Karat ağırlığına bakıldığında oldukça fazla olan ve dünyanın 4. En büyük spinelini açığa çıkaran ımperial spinel kolyesi 131, 24 karanlıktır. Lal yaşından yapılmıştır. Tajikista’da yer alan yoğun ve feminen cesur bir renk tonudur. Spinel Bvlgari’ nin yeşil ve sıcak pembe tonları oldukça güzel elmaslar arasında yer alıyor.

Bvlgari Kolyesi

Altın ve pırlanta yapısı ile denizi anımsatıyor. 1969 yılında üretilen Bvlgari kolyesinin işlemesi oldukça uğraştırıcıdır. Tam olarak 2400 saatte yapıldı bu kolye. Mediterranean Queen kolyesi dünya üzerinde bulunan en nadide taşlardan yapılıyor. Zümrüt ve elmasların bir arada kullanılması sayesinda şahane bir eser ortaya çıkıyor. Toplam ağırlığı yaklaşık olarak 500 karat olan kolye değerindedir.

Bulgari Ne Anlama Geliyor?

İtalya merkezli bir kuyumcudur. Lüks ürünler ve benzersiz aksesuarlar üreten bir şirkettir. Şirket, 1884 yıllında yunan olan Sotirios Voulgaris tarafından kurulduktan sonra, parfüm, giyim, aksesuar gibi çeşit çeşit ürün satışı yapıyor. Ayrıca otelcilik alanında da iş yapıyor. Şirketin merkezi Roma’da bulunuyor.

Bvlgari Yılan Bilezik

Zarif bilezikler, yılan şeklinde kolyeler, yüzükler, bileklikler, telkari yüzükler ve gökkuşağı taşları ile oldukça gösterişli olan kolyeler birçok film tarafından kullanılıyor. 1963 filminin çekiminde kleopatra tarafından kıvrımlı yılan bilezik saati kullanılmıştır.

Roma Mirası Bulgari

Roma’ da kurulup gelişmesi Roma için önemli bir anlam taşıyor. Roma’nın dar ve dolambaçlı sokakları, ressamları, heykeltıraşları, fantastik süslemeleri sayesinde Sotirios Bulgari Ve çocukları, torunlarına bu şehir ilham verdi. İlk iş yerini kendi köyünde kurmasına rağmen, ikinci mağazası Roman ViSistina’ da yer alıyor. Bir süre sonra bu iş yeri son derece güzel bir mekan halini almıştır. Birçok ünlünün uğrak yeri olmuştur.

Bulgari Sembolleri Nelerdir?

Çoğunlukla sembolleri çizgiler ve büyük mücevherler koleksiyonlarının temelini oluşturuyor. Kolezyumun görüntüsü eski bir amfi tiyatronun planı gibi bir şekilli vardır. Taşları oldukça güzeldir. Taşları beyaz kireçtaşından letonlar yardımı ile bir arada tutulan taşlar, tarihi yerleri renkli elmas taşlarına işleyerek güzel bir görünün veriyor.

Yılan Motifli Bulgari

İkonik serpenti serisine kendi adını veren saatçilik evinin en tanınmış ve en fenomen olan sembolüdür. 1940’larda, ilk yapılan kol saatleri, bir yılan başı ve elmaslar ile süslenmiş kuyruğu esnek bir kasaya sahipti. Bu bileklik yılan şekilli olması ile bilinir. Birçok kişi tarafından oldukça fazla kullanılan, değerli bir aksesuar niteliği taşıyor.

Yılan Motifli Bulgari

Yılan Motifli Yüzükler

Yılan sembollü yüzükler de hem o dönemler de hem de şimdiki dönemler de oldukça popülerdirler. Yılan sembolizm ve tarihsel önemi açısından büyük bir rol oynar. Hem ürkütücü olan hem de etkileyici bir özelliğe sahip olan bu yüzükler, yalnız başına herhangi bir takı desteği olmadan kullanılabilir. Oldukça ağır bir işçilik isteyen yılan yüzük gücü de temsil eder. Aynı zamanda kurnazlıkla içerir. Simyacılar tarafından bu modelde ki yüzük ya da bileklikler, kendi kuyruğunu ısıran yılan sonsuzluğun simgesi niteliğinde.

Yılan Koleksiyonlu Bulgari

Her yıl yeni bir model ve yeni bir koleksiyon ile bulgari hizmet vermeye devam ediyor. Yılan kıvrımlı silueti farklı modeller üzerinde karşımıza çıkıyor. 2017 yılında kıvranan zehirli bir yılandan esinlenerek beyaz ve pembe altından bir yüzük serisinin açılışı yapıldı. Zarif mücevher, bir yılanın adeta inanın parmağını doladığı hissiyatı veriyor.

Zehirli bir yılanın sembolik bir anlamı bulunuyor. Yılan gücü temsil ediyor. Bu yüzden pek çok kişi tarafından çokça tercih ediliyor. Bulgari tarihinde, fiorever adlı yeni bir sembol ile yeni bir mücevher yaptı. Bvlgari’ nin yeni buketi her birinin orta kısmında parıldayan elmaslı 24 tane çiçek yer alır. Roma imparatorluğunda 4 yapraklı çiçek ile sık sık karşılaşılır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu